قند و شکر در بازار کمیاب شد!؟/ قیمت قند و شکر چقدر؟
قیمت شکر از روز دوشنبه ۱۶ هزار و ۳۵۰ تومان قیمت خورد. با این حال بررسیها از کمبود قند و شکر در سطح خردهفروشیها حکایت دارد. فروشگاههایی هم که همچنان عرضه دارند، این دو محصول را حداقل ۶۰ تا ۷۰ درصد گرانتر به دست مصرفکننده میرسانند.
قیمت شکر روز دوشنبه از سوی دولت ۱۶ هزار و ۳۵۰ تومان اعلام شد. با این حال بهنظر میرسد که قند و شکر دولتی در بازار کمیاب است و با قیمتی بالاتر از نرخ مصوب بهفروش میرسد.
طبق برسیهای انجام شده از فروشگاههای آنلاین این محصولات ۶۰ تا ۷۰ درصد گرانتر از نرخ مصوب توزیع میشود. البته این موضوع در بازار سایر کالاهای اساسی نیز صدق میکند.
به عنوان مثال برنج نرخ مصوب ۶۵ هزار تومانی دارد، اما در محدوده ۱۰۰ هزار تومان بهفروش میرسد. این در حالی است بارها سیاست قیمتگذاری دستوری شکست خورده، اما دولت همچنان اصرار به اجرای آن دارد.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی درباره عرضه شکر دولتی به بازار گفت: وزارت جهاد کشاورزی یک سهمیه چند صد تنی با قیمت ۱۲ هزار و ۵۳۵ تومان در اختیار بنکداران قرار داد. ما این سهمیه را به شکل حوالههای خرد و بزرگ در اختیار اعضا گذاشتهایم. محمولهها نیز به بخش بستهبندی فرستاده شد تا به شکل بستهبندیهای یک کیلویی وارد بازار شود.
قیمت شکر چند؟
قاسمعلی حسنی در گفتگو با تجارتنیوز مطرح کرد: قیمت شکر با احتساب هزینه و سود بنکداری و بستهبندی، ۱۵ هزار تومان تمام میشود. این کالا در نهایت با قیمت ۱۶ هزار و ۳۵۰ تومان باید بهدست مصرفکننده برسد.
او ادامه داد: قیمت شکر و قند یک رشد بیرویه را در سال گذشته تجربه کردند. بهطور مثال شکر دولتی از ۶۶۵۰ تومان به ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان تغییر قیمت داد. پس از آن مرز ۱۲ هزار تومان را رد کرد و به ۱۳ هزار و ۵۰۰ تومان رسید. این محصول در ابتدا برای صنعت به شکل حواله بود؛ در ۱۳ دی ماه به آن ۹ درصد ارزش افزوده اضافه شد و در نهایت در ۱۶ بهمن کارخانهها نرخ خود را ۱۶ هزار و ۵۰۰ تومان با ۹ درصد ارزش افزوده تغییر دادند.
وی اضافه کرد: یک سری تغییرات باعث شد تا قیمت شکر و قند به طور غیرمتعارف از مرز ۲۰ هزار تومان عبور کند. طرح این مشکل با وزرات جهاد کشاورزی باعث شد که این وزارتخانه چند صد تن شکر را به اتحادیه بنکداران ارسال کند.
قند و شکر آزاد بهوفور یافت میشود!
حسنی همچنین تشریح کرد: شکر دولتی به بخش بستهبندی فرستاده شده تا آماده توزیع در بازار شود. انتظار میرود توزیع شکر در بازار جلودار روند افزایشی قیمت باشد. اگر میزان حوالهها افزایش یابد شاید شاهد کاهش قیمت شکر و قند این محصول باشیم.
او در پایان خاطرنشان کرد: تهیه محصول با قیمت مصوب محدودیتهای خاص خود را دارد، اما با قیمت آزاد هر محصولی را میتوانید به وفور بیابید. پس وقتی از کمبود صحبت میشود، احتمالاً موضوع کمبود کالا با نرخ دولتی است.
دیدگاه تان را بنویسید