آمار صادرات محصولات پتروشیمی در ۹ ماه
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی از صادرات ۱۰.۵ میلیارد دلاری محصولات پتروشیمی در ۹ ماه ابتدایی سال جاری خبر داد و گفت: ارزش صادرات محصولات پتروشیمی ایران در سال جاری تا پایان سال به ۱۴ میلیارد دلار خواهد رسید.
احمد مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در نشستی خبری اظهار داشت: ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران امسال به 93 میلیون تن خواهد رسید و این صنعت در برابر خام فروشی قرار دارد.
وی افزود: پتروشیمیها در 9 ماهه امسال، هشت درصد افزایش تولید و هشت درصد رشد صادرات نسبت به پارسال داشتهاند و ارزش صادرات محصولات پتروشیمی نیز در 9 ماهه ابتدای امسال 10.5 میلیارد دلار بوده است.
مهدوی ابهری با بیان اینکه "پتروشیمیها از ابتدای سال تاکنون به اندازه حدود 4 میلیارد دلار نیاز داخل را تأمین و حدود 9.2 میلیارد دلار ارز به سامانه نیما تزریق کردهاند"، گفت: ارزش صادرات محصولات پتروشیمی ایران در سال جاری تا پایان سال به 14 میلیارد دلار خواهد رسید.
وی ادامه داد: پتروشیمیها در دوران سخت تحریم از سال 1397 تاکنون بیش از 40 میلیارد دلار درآمد صادراتی برای کشور داشتهاند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه "با فراهم شدن زیرساختهای لازم برای توسعه صنعت پتروشیمی از سوی دولت، این صنعت به تنهایی قادر است بسیاری از نیازهای اقتصادی کشور بهویژه در حوزه ارز را تأمین کند"، گفت: روزانه 72 تا 73 میلیون مترمکعب گاز در صنعت پتروشیمی و از سوی دیگر در بخش خانگی روزانه 600 میلیون مترمکعب گاز مصرف میشود.
وی افزود: ارزش سالانه تولیدات پتروشیمی 21 میلیارد دلار است و اگر گازی که در بخش خانگی مصرف میشود، تبدیل به محصولات پتروشیمی شود سالانه 170 میلیارد دلار ارزش دارد؛ بنابراین جامعه باید بدانند که در حال استفاده از چه منابعی است و در مصرف آن صرفهجویی کند.
مهدوی ابهری درباره کمبود گاز در فصل زمستان برای مجتمعهای پتروشیمی گفت: برای مدیریت مصرف گاز اکثر اورهالها را برای این فصل برنامهریزی کردیم.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در خصوص نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی گفت: در زمینه نرخ خوراک، باید به دنیا نگاه کنیم، نرخ خوراک متان در امریکا 13 سنت است، اما ما حدود 22 سنت داریم بابت خوراک پرداخت می کنیم.
وی افزود: نه تنها نرخ خوراک پتروشیمی ها در ایران ارزان نیست بلکه به هیچ وجه سوبسیدی در نرخ خوراک دریافت نمی کنیم و گران ترین نرخ خوراک را در دنیا داریم.
مهدوی ابهری مقایسه نرخ خوراک گاز در ایران با اروپا را مقایسهای نادرست دانست و گفت: در فرمول تعیین نرخ خوراک، 25 درصد سهم نرخ هاب اروپا گذاشته شده که این آیتم فقط برای افزایش قیمت لحاظ شده است.
وی ادامه داد: ما اعلام می کنیم که خوراک ارزان نمی خواهیم اما خوراک را گران تر از قیمت دنیا هم به ما ندهید؛ حتی باید به پتروشیمی ها در خوراک تخفیف هم بدهیم تا سرمایه گذار جذب شود؛ در واقع نه خوراک را به قیمتی بدهیم که رانت محسوب شود و نه به قیمتی بدهیم که سرمایه گذاری در این صنعت انجام نشود./تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید