پیام های مذاکرات به بازار طلا و ارز /افت ۱۰۰ هزار تومانی سکه
روز چهارشنبه، اخبار منفی هم نتوانستند قیمت دلار را در جهت صعودی قرار دهند و قیمت دلار یک روز قبل از شروع دور دوم مذاکرات هستهای، راه کاهشی را انتخاب کرد.
به گفته فعالان، قبل از شروع دور جدید مذاکرات هستهای، رفتار بیشتر معاملهگران ارزی، محتاطانه بود و کمتر کسی تمایل به خریدهای سنگین ارزی داشت. از نگاه آنها، ممکن است که در دور جدید مذاکرات، انعطافهایی از سوی طرفین در مذاکرات هستهای صورت بگیرد که زمینه را برای لغو تحریمها فراهمتر کند.
این دسته از معاملهگران اعتقاد دارند که در دور اول مذاکرات در دولت جدید طبیعی بود که تقاضاهای بیشتری از سوی ایران مطرح شود.
از سوی دیگر، ممکن است اروپاییها و آمریکا در همان فرصت اول نخواهند که به یکباره عقبنشینی کنند. برخی از معاملهگران با چنین استدلالهایی احتمال نزدیک شدن مواضع طرفین مذاکرات هستهای در انتهای هفته جاری را مطرح میکردند و به همین دلیل، زیاد تمایلی برای خرید ارز از خود نشان ندادند.
بر اساس اعلام المیادین، هیأت اعزامی ایران به مذاکرات وین برای گروه ۱+۴، پنج شرط دارد که از جمله آن رفع کامل تحریمهاست.
دنیای اقتصاد نوشت:
بیتوجهی بازار به خبرهای منفی
عدم تمایل برای خرید دلار در شرایطی در بازار مشاهده میشد که سهشنبه شب و چهارشنبه ظهر چند خبر سیاسی منفی به بازار مخابره شد. از جمله خبر اعمال تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران.
ایالاتمتحده روز سهشنبه ۱۶ آذر (۷دسامبر) هشت شخص حقیقی و چهار نهاد از جمله یگان ویژه ناجا را بهدلیل نقض حقوق بشر تحریم کرد. تحریمهای جدید در حالی اعمال شده است که مقامهای عالیرتبه کشور بارها گفتهاند، هدف اصلی از شرکت در مذاکرات برجام در وین رفع تحریمهاست.
به این ترتیب، رفتار آمریکاییها میتوانست در بازار چنین تصوری را ایجاد کند که شرایط برای ایجاد توافق جدید میان ایران و آمریکا چندان فراهم نیست. با این حال، بازار به این خبر واکنش خاصی نشان نداد.
اما این ادعا در بازار اثر خاصی نداشت و معاملهگران چندان آن را جدی نگرفتند. بیشتر فعالان ارزی باور داشتند که باید تا زمان آشکار شدن نتایج دور جدید مذاکرات صبر کنند و پس از این مذاکرات، موقعیت خریدوفروش خود را تنظیم کنند. با قطعی شدن ادامه مذاکرات هستهای در انتهای هفته جاری، احتیاط خریداران ارزی بیشتر شد. همزمان، بخشی از معاملهگران شروع به فروش ارزهای خریداریشده قبلی و به این ترتیب، سود خود از این خریدها را قطعی کردند.
برخی از فعالان نیز باور داشتند دلیل افت دلار وعده رئیسکل بانک مرکزی بوده است. صالحآبادی دو روز قبل وعده داده بود که سامانهای برای تامین نیازهای ارزی عموم مردم راهاندازی خواهد شد.
افت ۱۰۰ هزار تومانی سکه
در روزی که دلار انرژی خاصی برای افزایش قیمت نداشت و به سوی حمایت ۳۰ هزار و ۵۰۰ تومانی حرکت میکرد، موج فروشها در بازار سکه امامی شدت گرفت.
فلز گرانبهای داخلی دیروز ۱۰۰ هزارتومان از ارزش خود را از دست داد و در محدوده ۱۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان قرار گرفت. این دومین افت متوالی سکه بود، چرا که این فلز گرانبها در روز سهشنبه نیز ۷۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده بود.
افت ارزش فلز گرانبهای داخلی در شرایطی صورت گرفت که در مقاطعی از روز چهارشنبه، اونس طلا به بالای هزار و ۷۹۰ دلار رفته بود.
سطح مقاومتی طلا
طلا در معاملات روز چهارشنبه، در حالی که سوددهی اوراق قرضه دولت آمریکا و ارزش دلار اندکی کاهش یافته و توجه سرمایهگذاران به آمارهای تورمی موثر بر تصمیم فدرالرزرو در مورد زمان انقباضی شدن سیاست پولی معطوف شده بود، شاهد افزایش بود.
به این ترتیب، هر اونس طلا در (ساعت۱۶) روز گذشته از سطح مقاومتی خود گذشت و به ۱۷۹۰دلار رسید. هرچند که تا ساعت ۲۰ به وقت تهران به رقم ۱۷۸۲دلار بازگشت. ارزش دلار نیز تضعیف شد که این امر موجب ارزانتر شدن طلا برای خریدارانی میشود که از ارزهای غیردلاری استفاده میکنند.
در حال حاضر، سرنوشت قیمت طلا با موفقیت بانکهای مرکزی در کنترل تورم و موفقیت دولتها در کنترل پاندمی گره خورده است./ تجارت نیوز
دیدگاه تان را بنویسید