از ابتدای آذر، برنج رسوب‌شده در گمرکات آزاد می‌شود

کد خبر: 1109382

رئیس انجمن واردکنندگان برنج در پاسخ به این پرسش که از زمان ثبت سفارش تا واردات برنج چه پروسه زمانی طی می‌شود، تصریح کرد: از ابتدای آذرماه برنج رسوب کرده در گمرکات کشور وارد بازار خواهد شد و از ۱۵ آذر به بعد محموله‌های جدید برنج وارد بازار می‌شوند.

از ابتدای آذر، برنج رسوب‌شده در گمرکات آزاد می‌شود

مسیح کشاورز در گفتگو با نبض بازار اظهار کرد: برنج پس از گندم دومین کالای استراتژیک کشور است و باید سرمایه‌گذاری لازم برای تولید و فرآوری برنج و استفاده از ضایعات آن در صنایع فرآوری استفاده شود. متاسفانه در کشور ماشین آلات فرسوده است و همین موضوع موجب شده است تا ضایعات برنج در کشور افزایش یابد.

کشاورز خاطرنشان کرد: واردکنندگان تنها مسئولیت کمبود و جبران برنج را برعهده دارند و کاهش قیمت تمام شده برنج نیازمند تمرکز کارخانجات شالیکوبی و یکپارچه‌سازی اراضی است. در ایران با تولید یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن برنج سه تا چهار هزار کارخانه شالیکوبی وجود دارد درحالی که هندوستان با ۱۱۵ میلیون تن تولید تنها ۸۰۰ کارخانه وجود دارد.

وی ادامه داد: نباید در هر روستایی چندین کارخانه شالیکوبی وجود داشته باشد که تنها در یک ماه سال شالیکوبی و مابقی ماه‌ها مرغداری باشد.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج خاطرنشان کرد: زمین‌های شالیکاری در بسیاری از کشور‌های جهان یکپارچه است، اما در ایران زمین‌ها پراکنده هستند، در حالی که یکپارچه‌سازی امکان کار ماشین الات را فراهم کرده و در نوع کاشت و برداشت نیز قابلیت برنامه‌ریزی‌های لازم را فراهم خواهد کرد.

کشاورز در پاسخ به این پرسش که از زمان ثبت سفارش تا واردات برنج چه پروسه زمانی طی می‌شود، تصریح کرد: از ابتدای آذر ماه برنج رسوب کرده در گمرکات کشور وارد بازار خواهد شد و از ۱۵ آذر به بعد محموله‌های جدید برنج وارد بازار خواهد شد.

دپوی برنج در گمرکات کیفیت آن‌ها را کاهش می‌دهد

وی در پاسخ به این پرسش که دپوی طولانی‌مدت برنج موجب فساد آن‌ها شده است؛ عنوان کرد: این شرایط موجب کاهش کیفیت خواهد شد، اما در مورد برنج موضوع فساد وجود ندارد و زمان ماندگاری به خاطر سه ماه دپو کاهش نخواهد یافت، اما طبیعی است که دمای کانتینر در تابستان بالا است و ممکن است رطوبت نیز آسیبی به برنج وارد کند.

استان‌های مرزی بیشترین متقاضی برنج وارداتی

کشاورز در پاسخ به این پرسش که کدام استان‌های کشور دربحث مصرف برنج خارجی پرتقاضاتر هستند، اظهار کرد: بیشتر استان‌های مرزی تقاضای برنج خارجی دارند و ذائقه آن‌ها با برنج خارجی سازگارتراست و سیستان، خراسان بیشتر برنج پاکستانی، جنوب و برخی از استان‌های مرکزی از برنج هندی بیشتر استفاده می‌کنند.

وی اظهارامیدواری کرد که با واردات به موقع از گرانی بیشتر برنج خارجی پرهیز شود و به زودی شاهد روند کاهشی قیمت آن باشیم.

رئیس انجمن واردکنندگان برنج گفت: دولت‌ها باید از نظرات بخش خصوصی و توانمندی و تجربه آن‌ها در تصمیم‌گیری‌ها استفاده کنند تا کشور دچار آسیب نشود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد