حبوبات در بازار گران شد/قیمت نخود ۷۵ هزار تومان!

کد خبر: 1104666

ایران یکی از واردکنندگان حبوبات است. اما افزایش قیمت دلار، تحریم‌ها و افزایش هزینه حمل آن به داخل کشور، واردات حبوبات را کاهش داده و قیمت آن را در بازار داخل بالا برده. آن هم درست در سالی که خشکسالی، کمیت و کیفیت محصولات داخلی را هم کاهش داده است.

حبوبات در بازار گران شد/قیمت نخود ۷۵ هزار تومان!

حبوبات در بازار گران شده است. علت هم مشخص است در یک سال اخیر هم قیمت دلار بالا رفته و هم عرضه حبوبات به دلیل خشکسالی کمتر شده است.

براساس گزارشی که تسنیم منتشر کرده، واردات حبوبات در سال جاری در مقایسه با سال قبل ۸۱ درصد کاهش داشته و همین مساله باعث گرانی حبوبات شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در فروشگاه‌های آنلاین نخود با قیمت ۳۶ تا ۷۵ هزار تومان فروخته می‌شود. دبیر انجمن حبوبات به تجارت‌نیوز توضیح داد: نخود از اتیوپی و استرالیا وارد می‌شود. عدس از کانادا و روسیه و لوبیا چیتی از کانادا و ماداگاسکار وارد شده است.

سید عبدی افتخاری به تجارت‌نیوز گفت: هزینه حمل و نقل حبوبات خیلی سرسام‌آور شده است. البته بعد از هزینه حمل و نقل، ایران به دلیل تحریم باید هزینه بیشتری بپردازد. یعنی کالا مستقیما وارد ایران نمی‌شود و برای واردات کالا یک سند ثانویه برای حمل آن صادر می‌شود.

او ادامه داد: مثلا حبوبات از کانادا به سمت دوبی بارگیری می‌شود و از این کشور تا ایران دوباره هزینه ترانزیت تعلق می‌گیرد و همین هزینه‌های جانبی قیمت حبوبات را با یک نوسان همراه کرده است.

نخود

 

در فروشگاه‌های آنلاین نخود با قیمت ۳۶ تا ۷۵ هزار تومان فروخته می‌شود

هزینه بسته‌بندی، حبوبات را گران کرد

در همین مورد سخنگوی اتاق اصناف ایران هم علت گرانی حبوبات را افزایش قیمت جهانی و هزینه بسته‌بندی عنوان کرد.

مجتبی صفایی به تجارت‌نیوز گفت: امسال کشاورز هر کیلو نخود را با قیمت ۲۰ هزار تومان به شرکت‌های توزیع‌کننده فروخته است اما اینکه نخود در بازار با قیمت بیش از ۴۰ هزار تومان فروخته می‌شود باید سازمان حمایت پاسخگو باشد.

او ادامه داد: با توجه به هزینه حمل و نقل، افزایش هزینه کود و دستمزد، قیمت حبوبات در آینده افزایش پیدا می‌کند. این در حالی است که دولت‌ها همیشه به دنبال سرکوب قیمت‌ها بوده و هستند.

صفایی گفت: تولید نخود در روسیه ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده و همچنین در دوران پس از کرونا ذائقه مردم هم تغییر کرده است. همچنین تحریم‌ها هزینه حمل و نقل و جا به جایی پول را بیشتر کرده است. به عنوان مثال هزینه حمل یک کانتینر حبوبات از چین از سال گذشته تا امسال چندین برابر شده است.

خرداد امسال تسنیم هم در گزارشی نوشته بود: سرانه مصرف حبوبات در کشور حدود ۱۰ کیلوگرم برای هر نفر است اما بر اساس اعلام وزارت جهاد کشاورزی سالانه نزدیک به ۷۰۰ هزار تن انواع حبوبات تولید و کمبودها از دیگر کشورها تامین می‌شود./تجارت

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت