خانه های اینجا 50 هزار تومانی است!

کد خبر: 1091007

کشورهای اروپایی برای حل بحران جمعیت در مناطق شهری و روستایی خود چه کارهایی می کنند و آیا قابلیت اجرایی شدن در ایران را دارد؟

خانه های اینجا  50 هزار تومانی است!

این تصور که بتوان خانه‌ای را با قیمت یک یورو در اروپا خرید و از آن خود کرد، می‌تواند جزو شگفتی‌ها باشد و کمتر کسی است که از شنیدن آن تعجب نکند. به گزارش سی‌ان‌ان این اتفاق از انتهای سال گذشته میلادی  رخ داده است؛ یک روند جذاب جهانی که بسیاری را جذب خود کرده است. فکرش را بکنید یک مکان دیدنی را از آن خود داشته باشید در داخل خاک ایتالیا و با قیمت باورنکردنی یک یورو! از دهکده کوهستانی زیبای اولالی در جزیره ساردینیا گرفته تا سیسیل سی کاماراتا، چندین روستای ایتالیایی رنگارنگ مقصدهایی است که برای علاقه‌مندان این طرح در نظر گرفته شده و تارانتو اولین شهری بود که به این طرح پیوست و شهرها و روستاهای دیگر هم به این طرح پیوسته اند تا بتوانند در کنار رفع بحران جمعیتی که در شهرها و روستاها افتاده به جذب گردشگر و ایجاد اشتغال در منطقه اقدام کنند. در این مطلب با این شهرها و مناطقی که خانه های یک یورویی و 50 یورویی به مردم می فروشند بیشتر آشنا می شوید.

طرح خانه های یک یورویی چیست
این طرح با اسم «پیمان برای تولد دوباره» در ابتدای سال 2020 شروع شد و تعدادی از شهرهای کوچک و روستاهای سراسر ایتالیا املاکی را به قیمت خیلی ارزان ارائه دادند تا افراد به مهاجرت به آن مناطق تشویق شوند؛ مناطقی که اغلب یا جمعیتی پا به سن گذاشته دارند یا جمعیتشان در حال کاهش است. البته خریداران علاقه‌مند باید تعهد دهند ملک خریداری‌شده را بازسازی خواهند کرد آن‌ها باید این کار را در مدت سه سال از زمان خرید ملک به پایان برسانند البته افراد می‌توانند آن املاک را به خانه مسکونی، هتل یا مغازه تبدیل کنند. آنان همچنین تضمینی پنج هزار یورویی خواهند سپرد که پس از تکمیل بازسازی ملک، به آن‌ها پس داده می‌شود. مقامات ایتالیایی به CNN گفته‌اند که این اقدامات را برای نجات بافت روستایی و همچنین شهرهایی که جمعیت سالخورده در کشورشان دارند انجام می‌دهند. این نکته را هم باید اضافه کنیم که مردم تمام جهان می توانند از مزایای این طرح در ایتالیا استفاده کنند.
تارانتو | اولین شهر « خانه های یک یورویی»
تارانتو، بندری در سواحل پوگلیا در پاشنه کشور چکمه‌ای ایتالیا مکانی که در سال‌های اخیر شاهد کاهش جمعیت بوده است و مقامات این شهر در اویل سال 2020 می‌خواهند ثروت آن را که جمعیت این شهر بوده به آن برگردانند. جمعیت تارانتو از 40 هزار نفر  به سه هزار نفر کاهش یافته بود. مشاور میراث فرهنگی تارانتو، به بخش سفر سی‌ان‌ان می‌گوید که این شهر با ارائه قیمت وسوسه‌کننده یک یورو، ساختمان‌های متعلق به شورا را در بخش قدیمی شهر ارائه می‌کند. خریداران متعهد به نوسازی ملک هستند؛ این مسئول درباره هدف این طرح می‌گوید: «امیدواریم که ساختمان‌های مخروبه را نجات دهیم و جمعیت را افزایش دهیم.» در شهر ساحلی تارانتوی ایتالیا، خانه کاستولو آراگونی  با قیمت یک یورو عرضه شد؛ برجی که قرن پانزدهم ساخته شده است. شهری که به‌خاطر آشپزی، معماری سنگی، همچنین معبد پوزیدون که از قرن ششم پیش از میلاد مسیح است، بندر و ساحل آن مشهور است، جایی که کارخانه فولاد آن سبب برخی آلودگی‌های محیط‌زیستی شده و در صورت بسته‌شدن، احتمالا تأثیر قابل‌توجهی در اقتصاد شهر خواهد داشت. البته مسئولان شهر با شروع طرح خانه‌های یک‌یورویی توانستند تا حدودی سبب احیای گردشگری در این شهر شوند. بخش سفر سی‌ان‌ان با مورگان گویوت که یک ملک یک‌یورویی در موسوملی خریداری کرده، گفت‌وگو کرده است؛ خریداری که  می‌گوید او و همسرش فریفته «قیمت جذاب این معامله» شده‌اند و اکنون اسیر «طلسم جذابیت» دهکده سیسیل هستند. او می‌گوید: «ما برای گفتن بله یا خیر، تردید داشتیم. می‌دانستیم که این ایده، یک ایده انقلابی است و مطمئنا علاقه‌مندان  بسیاری در سراسر جهان دارد.» مقامات شهر تارانتو اعلام کرده اند که تاکنون برای خرید خانه‌های یک‌یورویی افراد زیادی از آمریکا و سراسر اروپا ابراز علاقه کرده‌اند.
مائنزا | جدیدترین شهر خانه های یک یورویی
از ابتدای سال 2020 و شروع طرح «پیمان برای تولد دوباره» صدها روستا و شهر در ایتالیا به این طرح پیوسته اند مخصوص شهرها و روستاهای کوچک که اغلب یا جمعیتی پا به سن گذاشته داشتند یا جمعیتشان در حال کاهش بوده است. در این میان جدیدترین شهری که به این طرح پیوسته شهر مائنزا در منطقه لاتیوم رم است که فاصله 70 کیلومتری با رم پایتخت ایتالیا دارد. یعنی افراد می‌توانند برای اولین بار نزدیک پایتخت ایتالیا با پرداخت یک یورو صاحب خانه شوند؛ به گزارش سیتنا، کلودیو اسپردوتی، شهردار مائنزا، گفت این شهر کوچک با پیوستن به پروژه بخشی از «پیمان برای تولد دوباره» بنا دارد با ایجاد ارتباط میان مالکان فعلی و خریداران احتمالی، حدود ۱۰۰ ملکی را که دیگر استفاده نمی‌شوند بفروشد و شهر را دوباره زنده کند. به نوشته وب‌سایت طرح، مسئولان شهر در نظر دارند با «متروک شدن مرکز شهر این روستای باستانی دوره قرون وسطی» که در ۷۰ کیلومتری جنوب شرقی رم واقع است، مقابله کنند. خریداران علاقه‌مند باید تعهد دهند ملک خریداری‌شده را بازسازی خواهند کرد، جزئیات برنامه آن چه برای ملک در نظر دارند، باید ارائه و ثبت شود؛ چه آن ملک قرار باشد همچنان خانه باقی بماند یا به هتلی کوچک، مغازه یا رستوران مبدل شود. پیش از این اعتماد آنلاین هم در گزارشی نوشته بود دولت محلی منطقه مولیز ایتالیا هم اعلام کرده به افرادی که در یکی از ۱۰۶ روستای کم جمعیت منطقه ساکن شوند، تا سه سال ماهانه ۷۷۰ دلار پرداخت می‌کند.
ایران با 30 هزار روستای خالی از سکنه
شاید برای همه ما این سوال مطرح شود که تصور اجرای چنین برنامه‌ای در شهرهای ایران چگونه ممکن است و آیا خسارات زیادی به دنبال نخواهد داشت؟ در سال‌های گذشته بسیاری از افراد علاقه‌مند خود با ایده‌ها و سرمایه‌گذاری‌های شخصی در شهرهای کاشان، یزد و ... در زمینه بازسازی خانه‌های کهنه و قدیمی و تبدیل آن به مراکز توریستی فعالیت‌های زیادی انجام داده‌اند. درعین‌حال برخی سیاست‌ها نظیر «گذرهای فرهنگ و هنر» نیز در این شهرها به افزایش فعالیت‌های فرهنگی نظیر اکران فیلم‌های مستند، تئاترها، فروش آثار هنری و ...کمک کرده است. در ضمن با توجه به این که کشور ما 70 درصد جمعیتش شهرنشین شده اند و یکی از رکورد داران جهان در سرعت شهرنشین شدن جمعیت است. طبق آخرین آمار موجود از معاونت روستایی و عشایری نهاد ریاست‌جمهوری، حدود ۳۰ هزار روستای ایران خالی از سکنه شده‌ است  که می توان با بومی سازی این طرح و اختصاص مشوق هایی در کنار بازسازی روستاها از تغییر کاربری زمین های کشاورزی، باغ ها و جنگل ها جلوگیری کرد./ خراسان
 
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد