مصرف گوشت نصف شد
رئیس شورای تامین دام کشور گفت: کمبود آب و علوفه در پی خشکسالی، سلامت دامها را با مشکل مواجه کرده است به نحوی که قصابان از جگر سوراخ شده دامها از تشنگی و گرسنگی خبر میدهند.
رئیس شورای تامین دام کشور گفت: کمبود آب و علوفه در پی خشکسالی، سلامت دامها را با مشکل مواجه کرده است به نحوی که قصابان از جگر سوراخ شده دامها از تشنگی و گرسنگی خبر میدهند.
منصور پوریان با ابراز نگرانی از سختتر شدن نگهداری دامها برای دامداران در پی خشکسالی، اظهار کرد: به دلیل خشک شدن مراتع، علوفه کافی برای نگهداری دامها نیست و بسیاری از دامداران به دلیل نبود نقدینگی توان خرید نهادههای دامی را ندارند.
وی ادامه داد: سال خشک منابع آبی در دسترس دامداران که معمولا آب چشمه و قناتها بوده نیز محدود کرده است.
به گفته وی؛ عدم تغذیه کافی دامها و گرسنه و تشنه ماندشان بر سلامتی و تولید آنها اثر گذاشته است.
پوریان تصریح کرد: قصابان از افزایش تعداد جگر سوراخ شده دامها و کاهش کیفیت گوشت آنها در اثر گرسنگی و تشنگی خبر میدهند.
وی نسبت به فرار سرمایه از بخش تولید گوشت قرمز کشور هشدار داد و افزود: دامپروری و تولید گوشت قرمز به دلیل افزایش هزینههای تولید و رکود بازار مصرف تبدیل به فعالیت اقتصادی زیانده شده است و ادامه آن فرار بیشتر سرمایه را از این حوزه رقم میزند.
پوریان رکود بازار گوشت قرمز را ناشی از بدتر شدن شرایط اقتصادی مردم و کرونا دانست.
وی یادآور شد: به طور معمول میزان مصرف گوشت قرمز در کشور ۱ میلیون تن و میزان تولید ۸۸۰ هزار تن است، اما اکنون میزان مصرف به نصف یعنی ۵۰۰ هزار تن کاهش یافته و تولید بیش از ۸۸۰ هزار تن است، به عبارت دیگر در نتیجه رکود در بازار با ۳۸۰ هزار تن گوشت قرمز تولیدی بدون مشتری مواجهایم.
پوریان همچنین از ادامه ذبح دامهای مولد خبر داد و گفت: گوشت دام مولد ارزانتر و به دلیل شرایط بد اقتصادی مردم بیشتر مورد اقبال بوده و این امر موجب ادامه ذبح آنها شده است.
رئیس شورای دام کشور برای حل موقت مشکلات دامداران، صادرات را تنها راه حل عنوان کرد.
پوریان گفت: اکنون لازم است فقط به میزان منابع آبی و مراتع کشور و تقاضا بازار داخل، دام نگهداریم و مازاد را از کشور خارج کنیم./ایلنا
انتهای پیام/
دیدگاه تان را بنویسید