برنامه کاهش قیمت میوه در نوروز 1400

کد خبر: 1051568

سازمان مرکزی تعاون روستایی از عرضه مستقیم میوه و صیفی‌جات با هدف کاهش قیمت آنها طی ایام نوروز ۱۴۰۰ خبر داد.

برنامه کاهش قیمت میوه در نوروز 1400

 قیمت میوه در بازار داخلی ایران بسیار بالاست. قیمت میوه در شبکه توزیع 5 برابر شده است. قیمت میوه  در بعضی شهرها مثل مشهد کمتر است.  قیمت میوه، پس ازخرید از باغدار، تحت تاثیر عملیاتی نظیر سورتینگ، بسته بندی و حمل و نقل درنهایت تا کیلویی حدود دو تا سه هزار تومان افزایش می یابد. سازمان مرکزی تعاون روستایی از کاهش قیمت میوه در نوروز خبر داده است.

برنامه کاهش قیمت میوه در نوروز 1400

سازمان مرکزی تعاون روستایی از عرضه مستقیم میوه و صیفی‌جات با هدف کاهش قیمت آنها طی ایام نوروز ۱۴۰۰ خبر داد.

قیمت میوه

به گزارش سازمان مرکزی تعاون روستایی، پیرو فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر عرضه مستقیم میوه برای تعدیل قیمت‌ها به نفع مصرف کنندگان و تولیدکنندگان سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران به منظور رفاه حال هم میهنان در نظر دارد با هماهنگی ستاد تنظیم بازار کشور و استانداران و شهرداران محترم، از طریق تولیدکنندگان و تشکلهای آنان اقدام به عرضه مستقیم میوه و صیفی جات در سطح کلان شهرها به ویژه تهران بزرگ کند.

لذا کلیه مدیران و مسئولین شهرک‌های مسکونی متقاضی می‌توانند برای استقرار عرضه کنندگان در شهرک‌های تحت مدیریت خود در تهران با شماره تلفن ۸۸۹۰۱۰۱۱ – ۰۲۱ و در استان‌ها با مدیریت تعاون روستایی استان مربوطه تماس بگیرند.

همچنین نهادهای دولتی و غیردولتی نیز می‌توانند به منظور تهیه میوه برای پرسنل خود با شماره فوق تماس بگیرند.

رشد 5 برابری قمیت میوه در شبکه توزیع

قیمت میوه در حالی در شبکه توزیع بین سه تا پنج برابر افزایش می یابد که رشد هزینه های تولید نیز به هیچ عنوان توجیه کننده این مسئله نیست و هم اینک جای خالی نظام مالیاتی در شناسایی و جلوگیری از فعالیت های دلالی به خصوص در مراحل میانی این شبکه خالی به شدت احساس می شود. تازه ترین گزارش صدا و سیما از بازار تهران نشان می دهد که به رغم رتبه های جهانی تولید میوه در ایران، تب قیمت این محصولات در بازار داخلی  همچنان داغ است و به عنوان مثال هر کیلو سیب ممتاز دماوند حدود 25 هزار تومان، پرتقال تامسون 20 تا 25 هزار تومان، کیوی 27 هزار تومان و موز وارداتی بیش از 50 هزار تومان به دست مصرف کننده می رسد.

قیمت میوه

هرچند این قیمت ها در برخی شهرهای  دیگر مثل مشهد تا حدی کمتر است. این در حالی است که نرخ های یاد شده با نرخ هایی که باغداران میوه را به اولین حلقه از واسطه ها می فروشند تفاوت زیادی دارد. به طوری که قیمت هر کیلو سیب ممتاز دماوند  از سوی باغدار بین 6 تا 7 هزار تومان، پرتقال تامسون بین 5 تا 7 هزار تومان، کیوی بین 6.8 تا 8.5 هزار تومان و هر کیلو موز وارداتی حدود 17 هزار و 500 تومان است. این اعداد و ارقام به این معناست که قیمت همین چهار قلم میوه در گذر از شبکه توزیع، بین سه تا چهار برابر افزایش یافته است و برخی محاسبات دیگر نیز این رقم را به طور متوسط تا پنج برابر اعلام کرده اند. در این میان اگر تمام و کمال بپذیریم که قیمت مواد اولیه تولید میوه بعضاً با توجه به تورم و رشد نرخ ارز، افزایش یافته است، باز باید گفت که این موضوع به هیچ عنوان رشد تا  چهار برابری قیمت میوه در نظام توزیع را توجیه نمی کند. بنابراین یک بخش مهم افزایش قیمت میوه را باید در نظام توزیع این محصولات دید. بررسی ها نشان می دهد هم اینک قیمت میوه پس ازخرید از باغدار، تحت تاثیر عملیاتی نظیر سورتینگ، بسته بندی و حمل و نقل درنهایت تا کیلویی حدود دو تا  سه هزار تومان افزایش می یابد. یعنی به عنوان مثال نرخ 6 هزار تومانی هر کیلو سیب دماوند، به 9 هزار تومان می رسد.

نقش واسطه ها در رشد قیمت میوه

با این حال، باز افزایش حدود 16 هزار تومانی قیمت سیب توسط واسطه ها که از مجموع نرخ باغدار و عملیات آماده سازی بیشتر است، غیر قابل قبول به نظر می رسد.

قیمت میوه

بنابراین نقش مخرب دلالان در شبکه توزیع میوه این جا آشکار می شود. همان ویروسی که مدت هاست به جان بازار کالاهای مصرفی و اساسی مردم افتاده است. آسیب شناسی دیروز میز اقتصاد خبر نیمروزی صدا و سیما نشان می دهد که در فرایند توزیع میوه در کشور، واسطه ها در دو مرحله قبل از عرضه میوه به میدان میوه و تره بار و نیز قبل از عرضه به مصرف کننده قرار گرفته اند که به نظر می رسد ضعف تدبیر در یکپارچه سازی آن ها، منجر به رشد هزینه ها در این بخش و افزایش قیمت میوه می شود. در این زمینه ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و و منابع طبیعی کشور تعداد دلالان و واسطه ها در نظام توزیع محصولات کشاورزی را  هفت  برابر تولیدکنندگان اعلام کرده است.همچنین طبق این گزارش، یک عامل مهم در افزایش قیمت میوه را باید در یک مرحله قبل از رسیدن میوه به غرفه داران میدان میوه و تره بار جست وجو کرد. به این صورت که هنگام ورود میوه از مرحله واسطه ها به مرحله سازمان میادین، عده ای هستند که میوه را از واسطه ها می خرند و این محصولات تا به دست غرفه دار میدان میوه و تره بار برسد سه تا  چهار  بار معامله  می شود و افزایش قیمت پیدا می کند. در انتهای سیستم توزیع نیز خرده فروشان قرار دارند که بسته به مکان قرارگیری آن ها و هزینه های اجاره محل، موجب افزایش قیمت میوه می شوند.این گزارش در ادامه نشان می دهد که اگرچه شاکله نظام توزیع در کشورهای دیگر کمابیش مشابه کشورمان است، اما سلطه نظام بانکی و مالیاتی بر نظام توزیع در دیگر کشورها، جلوی فعالیت اضافی از سوی دلالان را برای افزایش قیمت می گیرد و این همان حلقه مفقوده نظام توزیع در کشور ما علیه دلالان میوه و کالاهای اساسی است.

قیمت میوه

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 
Markets

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت