عرضه سهام استقلال و پرسپولیس در بورس به کجا رسید؟
کارشناس بازار سرمایه در خصوص شرایط و نحوه عرضه سهام دو باشگاه استقلال و پرسپولیس در بورس توضیحاتی داد.
باشگاه خبرنگاران: شاهین احمدی کارشناس بازار سرمایه در رابطه با عرضه سهام دو باشگاه پرسپولیس و استقلال در بورس اظهار کرد: قبل از ورود این باشگاهها به بازار سرمایه باید شفافیتهای لازم صورت گرفته و نفع مردم و باشگاهها در اولویت قرار گیرد و مشخص شود.
احمدی در پاسخ به این سوال که آیا در شرایط فعلی، باشگاهها شفافیت لازم در صورتهای مالی خود دارند تا وارد بازار سرمایه شوند؟ گفت: یک کمیته پذیرش در بورس وجود دارد که شرایط را بررسی میکند. در کل شفافیتی در این دو باشگاه به شکل کامل وجود ندارد، یعنی به خاطر ساختار دولتی که این دو باشگاه دارند به طور کامل منابع درآمدی ساختار هیئت مدیره، هزینه، دارایی، بدهی آنها و... مشخص نیست.
او افزود: با توجه به تاریخ گفته شده برای عرضه این دو باشگاه در بورس یعنی دهه فجر امسال، بعید میدانم که این دو باشگاه در این تاریخ بورسی شوند.
احمدی در پاسخ به این سوال که اگر شرایط این دو باشگاه برای عرضه در بورس فراهم شود و خریداران آنها همان طرفداران متعصب این دو تیم باشند، آیا زیانی که سهامداران پالایش یکم تا به امروز متحمل شده اند، میتواند سهامداران این باشگاهها را هم متضرر کند؟ گفت: چیزی که بسیار مبهم است، این است که مثلا پرسپولیس که به فینال آسیا راه یافت، عواید جایزه آن کجا رفته است و یا بهکارگیری مربی خارجی از کدام منابع این باشگاه هزینه میشود؟ حکمرانی شرکتی در این دو باشگاه به شدت ضعیف است و برای اینکه به ساختار شرکتی برسند، خیلی کار سختی خواهند داشت. میزان خرید این هواداران با تعصب هم بستگی دارد به اینکه قیمت عرضه اولیه این دو باشگاه چقدر باشد و هیچ کسی نمیتواند این که چه اتفاقی خواهد افتاد را پیش بینی کند.
کارشناس بازار سرمایه درباره اینکه چند درصد از سهام این باشگاهها در بورس عرضه خواهد شد، بیان کرد: به احتمال بسیار زیاد ۱۰ تا ۲۰ درصد از سهام این باشگاهها عرضه خواهد شد و اگر این طور باشد باز هم ۸۰ درصد در دست دولت خواهد بود.
وی در پاسخ به این سوال که طبق قوانین بازارسرمایه سود شرکتها به متولی هایشان میرسد، با توجه به این قانون چه مقدار از این سود احتمالی به باشگاهها تعلق میگیرد؟ اظهار کرد: طبیعتا وقتی مالک دولت باشد طبق قانون پول به باشگاهها نمیرسد و این پول به مالک، یعنی دولت تعلق پیدا میکند.
احمدی در پاسخ به این سوال که باتوجه به این شرایط (عدم شفاف بودن، و مالک بودن دولت و...) چگونه این دو باشگاه وارد بازار سرمایه بشوند که به نفع این دو باشگاه و مردم خواهان سهام این دو باشگاه باشد، گفت: این که چگونه وارد بازار سرمایه بشوند خیلی مهم نیست، ساختار اقتصادی کشور ما طوری است که اجازه نمیدهد این دو باشگاه خصوصیسازی شوند، چون مدل درآمدی این دو باشگاه مشخص نیست، یکسری معیارها و پارامترهای دیگر هم وجود دارد که همه باید مشخص و معین شود تا به این نتیجه برسیم، چگونه به نفع مردم و باشگاهها خواهد شد.
او افزود: حتی اگر این دو باشگاه وارد بازار سرمایه شوند با توجه به یکسری شرایط موجود از نظر من به نفع مردم نیست که سهام این باشگاهها را خریداری کنند.
دیدگاه تان را بنویسید