انواع لوله و کاربرد هرکدام در ساختمان سازی

کد خبر: 1044580
انواع لوله و کاربرد هرکدام در ساختمان سازی

انواع لوله و کاربرد هرکدام در ساختمان سازی

لوله کشی در ساختمان سازی از مهم‌ترین اموری است که نیاز به دقت، مهارت و البته انتخاب درست دارد تا منجر به مشکلات اساسی برای ساختمان نشود. همانطور که می ‌دانید موارد استفاده از لوله در تاسیسات، انتقال آب، سیستم سرمایشی و گرمایشی و فاضلاب یک ساختمان است. بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که این موضوع اهمیت کاربرد لوله در ساختمان را نشان می‌ دهد. در ادامه‌ی این مقاله از مجله اینترنتی اصفهان آهن با ما باشید تا با انواع لوله‌ ، ویژگیهای آن، مزایا ، معایب و کاربرد هرکدام در ساختمان سازی آشنا شویم.

انواع لوله های ساختمان و کاربرد آن‌ها

هنگام ساخت هر بنا و در زمان استفاده از لوله ساختمانی در سیستم فاضلاب، تاسیسات و ... انتخاب لوله‌ مناسب به کاربری آن ساختمان بر میگردد. بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از انتخاب اشتباه، اتلاف وقت و هزینه، شناخت انواع لوله‌ تاسیساتی ساختمان، مزایا، معایب و البته کارآیی آن‌ هاست.

به طور کلی لوله‌ ها را بر اساس جنس آ‌نها تقسیم بندی می ‌کنند یعنی لوله ‌های فلزی و لوله ‌های پلاستیکی.

لوله، یکی از پُرمصرف‌ترین محصولاتی است که هم کاربرد ساختمانی دارد، هم کاربرد صنعتی و کشاورزی. به همین دلیل، با توجه به شرایط استفاده و کاربردهای مختلف، مدل‌های متنوع با جنس‌های گوناگونی از آن‌ها تولید می‌شود. در نتیجه، لازم است هنگام خرید لوله به پارامترهای مهمی دقت شود.

لوله وسیله ای است که از هزاران سال پیش مورد استفاده انسان قرار گرفته است ، استفاده از تنه گیاهانی همچون بامبو یا سوراخ کردن تنه درختان سبک روش های رایج استفاده از لوله بوده است. اما امروزه لوله ها در اشکال گوناگون با جنس ها و کاربرد های متفاوت تولید میشوند تا نیاز های زندگی مدرن را مرتفع سازند. در اصفهان آهن انواع لوله مبلی ، لوله گاز ، لوله بدون درز مانیسمان ، لوله گالوانیزه ، لوله داربستی و … برای فروش آماده است.

لوله گالوانیزه

قیمت لوله گالوانیزه با توجه به وزن لوله، مقاومت، ساختار آن و همچنین کارخانه‌های تولید کننده کاملا متفاوت است. معمولا، ماده اولیه بکار رفته در ساخت این محصول، تنها موردی است که در کاهش یا افزایش قیمت لوله گالوانیزه بیشترین تاثیر را دارد.

انواع لوله و کاربرد هرکدام در ساختمان سازی

این لوله‌ها که از جنس آهن و فولاد هستند، بیشتر در بخش فاضلاب لوله‌کشی ساختمان استفاده میشوند. لوله گالوانیزه به دو نوع لوله‌ی فولادی و آهنی دسته بندی میشود.

لوله‌های فولادی همانطور که از نامشان پیداست، از فولاد نرم تهیه میشوند. این نوع لوله ها، مقاومت بسیار پایینی در برابر مواد اسیدی دارند و به مرور دچار خوردگی میشوند. همچنین نسبت به لوله‌ های چدنی سبک‌ تر و براق‌ تر هستند.

اغلب از لوله‌ فولادی به عنوان لوله‌ فاضلاب برای سرویس بهداشتی و یا تهویه استفاده میشود. اما توجه به این نکته ضروری است که میزان خوردگی بالا، عدم انعطاف‌ پذیری و رسوب گیری زیاد این نوع لوله باعث شده است که استفاده از آن در لوله‌کشی ساختمان بسیار محدود شود.

از طرف دیگر لوله‌ چدنی که از چدن ریخته‌گری ساخته میشود، انواع مختلفی دارد که بر حسب شکل و طول لوله و نوع اتصالات به دو نوع دو سر تخت و سر توپی تقسیم میشود. این لوله برخلاف لوله فولادی فرسودگی کمی دارد، اما مقاومت بالا و قیمت ارزان آن را میتوان به عنوان نکته‌ مثبت دانست.

در گذشته از این لوله در لوله کشی فاضلاب ساختمان استفاده میکردند، اما با پیشرفت علم و تکنولوژی ‌‌های جدید، لوله‌ گالوانیزه جای خود را در سیستم لوله‌کشی فاضلاب به لوله‌ های دیگر داد. از دیگر مزایای لوله چدنی میتوان به مقاومت در برابر فشارهای وارد شده بر جداره‌ی خارجی و امکان رفع گرفتگی آن به وسیله‌ دستگاه تراکم هوا اشاره نمود.

نکته‌ی مهم دیگری که در مورد لوله‌های گالوانیزه وجود دارد، سختی نصب و اجرای آن‌ هاست. به این علت که روکش این لوله ‌ها از آلیاژ روی است و اگر برای اتصال از جوشکاری استفاده شود، دود ناشی از آن موجب آسیب دیدن دستگاه تنفسی میشود.

لوله پلی پروپیلن

لوله پلی پروپیلن مقاومت بی‌نظیری در برابر ضربه دارد و از این رو لوله ای ایده آل در صنعت ساخت و ساز محسوب میشود.

انواع لوله و کاربرد هرکدام در ساختمان سازی

لوله سبز

لوله‌ های سبز دارای وزنی سبک هستند و به همین علت هم حمل و نقل آن‌ ها آسان است. از طرف دیگر نصب بسیار آسانی هم دارند. معمولا طول این لوله‌ ها 4 متر است و از قابلیت برش در نقطه‌ی مورد نیاز برخوردار میباشند. از دیگر مزایای لوله‌ها ی سبز می‌توان به مقاومت بالا در برابر پوسیدگی، یخ زدگی، ضربه و خوردگی و رسوب پذیری بسیار کم اشاره کرد.

لوله سفید

این لوله‌ها در مقایسه با لوله های پی وی سی و لوله های پلی اتیلن، از تحمل بسیار بیشتری در برابر فشارهای وارد آمده بر سطح برخوردار هستند. همچنین نکته‌ی جالب توجه در این لوله‌ ها این است که در ساخت لوله سفید از هیچ ماده مضری نظیر سرب و قلع استفاده نمی‌شود.

انواع لوله و کاربرد هرکدام در ساختمان سازی

لوله پی وی سی

یکی از انواع لوله‌های پلیمری لوله‌ی پی وی سی میباشد که کاربرد بالایی در صنعت ساختمان دارد. این لوله تاسیساتی در رنگ های طوسی، سفید و زرد در بازار به عنوان لوله پلیکا وجود دارد و همچنین به علت ارزان بودن به وفور مورد استفاده قرار می گیرد.

لوله پلیکا خواص فنی زیادی دارد و از مهم‌نرین آن ‌ها می‌توان به مقاومت بالا در برابر شعله، سایش، خراشیدگی و خوردگی اشاره کرد. همچنین وزن لوله پی وی سی بسیار سبک است و نصب آسانی در میان سقف کاذب دارد.

این نوع لوله در برابر فعالیت‌ های اسیدی مقاوم است و به همین علت رنگ و بوی آب را عوض نمی کند و به همین خاطر یکی از بهترین لوله‌ های آبرسانی محسوب میشود و از طرف دیگر دچار زنگ زدگی و پوسیدگی هم نمیشود. سطح صیقلی این لوله‌ها باعث شده که در روند انتقال سیالات به خوبی عمل کند و از این رو دچار گرفتگی نشود.

لوله پلی اتیلن

لوله پلی اتیلن نوعی خاصی از لوله هاست که انعطاف پذیری بالایی دارد به همین علت هم از آن در مکان‌هایی استفاده می‌شود که امکان استفاده از لوله‌های فلزی وجود ندارد و نیاز به انعطاف پذیری است. این نوع لوله در سیستم گازرسانی و آبرسانی استفاده میشود.

به علت قیمت بسیار مناسب، لوله پلی اتیلن، برای مصارف خانگی مثل زیر سینک و یا تعویض لوله در زیرزمین خانه مناسب است. شکل ظاهری این لوله به صورت حلقه ‌ای یا شاخه ‌ای و به رنگ مشکی است و از مزایای آن می‌توان به حمل و نقل آسان، وزن سبک، مقاومت بالا و نصب سریع و آسان، هزینه‌های پایین نگهداری و تعمیر و مقاوم در برابر ترک خوردگی و عدم نشتی اشاره کرد.

لوله پنج لایه

لوله پنج لایه یا همان لوله تلفیقی (سوپرپایپ) بهترین لوله آب برای ساختمان است. این لوله از دو لایه چسب و دو لایه پلیمر و یک لایه آلومینیوم تولید میشود. جنس لایه‌ درونی و بیرونی لوله پنج لایه از جنس پلی اتیلن است و با دو لایه چسب به لایه‌ی میانی که از ورق آلومینیوم است، متصل میشود.

ورق آلومینیوم باعث می‌شود که از ورود اکسیژن به لوله و فرسوده شدن آن جلوگیری شود و همچنین مقاومت این لوله تاسیساتی را هم بالا میبرد. این لوله‌ ها در سیستم آب سرد و گرم و سیستم تهویه مطبوع ساختمان و سیستم گرمایشی کاربرد دارند و همچنین به خاطر ظاهر مناسبشان، برای استفاده روکار هم مناسب هستند.

از مزایای این لوله می‌توان به قابلیت انعطاف پذیری و شکل پذیری، حمل و نقل آسان، مقاومت در برابر زنگ‌زدگی و رسوب، مقاومت در برابر پوسیدگی، عدم تغییر رنگ آب، امکان افت فشار بسیار کم و در آخر امکان تحمل حرارت اشاره کرد.

لوله cpvc

لوله cpvc در رنگ‌های کرم و سفید تولید می‌شود. از این لوله بیشتر در سیستم انتقال آب سرد و گرم ساختمان استفاده می‌شود و از مزایای آن می‌توان به سختی بالا، قیمت پایین، مقاومت بالا در برابر دما و فشارهای بالا اشاره نمود.

لوله مسی

جنس این مدل لوله مس است و به همین علت هم رنگ سرخ و کدر دارد. لوله‌ی مسی در ساختمان‌سازی به دو دسته‌ی سخت و انعطاف پذیر تقسیم می‌شود.

از لوله ‌های مسی سخت در لوله کشی آب شرب و فاضلاب های خانگی و از لوله‌ های انعطاف پذیر مسی نیز در لوله آب ورودی یخچال و ماشین ظرفشویی استفاده می‌شود. عیب عمده‌ این لوله‌ هاt امکان سوراخ شدن یا آسیب دیدن آن‌ ها در اثر انجماد آب است. از طرف دیگر قیمت بالای لوله‌ مسی باعث شده است که استفاده از لوله مسی در ساختمان سازی کاهش پیدا کند .

در آخر

لوله‌ها با توجه به جنس‌های متنوع در انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شوند. هر کدام از لوله‌ها با توجه به ویژگی‌هایی که دارند، دارای کاربردهای مختلفی در صنعت و ساختمان سازی هستند.

هر کدام از لوله و اتصالات موجود در بازار، برای کاربرد خاصی تولید می‌شوند؛ یعنی اگر برای ساخت یک سیستم آب‌رسانی نیاز به اتصالات داشته باشید، باید از یک لوله‌ی خاص و اگر برای فاضلاب نیاز به اتصالات داشته باشید، باید از یک نوع لوله‌ی دیگر استفاده کنید و برای مشاهده قیمت روز لوله میتوانید به این لینک مراجعه کنید.

در این مطلب سعی کردیم انواع لوله ها و کاربردهای آن ها را در ساختمان سازی بررسی کنیم. مزایا و معایب استفاده از لوله‌ ها را بررسی کردیم و ویژگی‌ هایی که برای انتخاب لوله‌ مناسب ساختمان ، لازم است را شناختیم. فراموش نکنید که در انتخاب لوله‌ی مناسب، کاربری ساختمان و هزینه‌ی آن را هم در نظر بگیرید تا انتخاب مناسب‌تری داشته باشید و همچنین میتوانید ویدیو راهنمای خرید لوله را مشاهده کنید.

منبع : www.esfahanahan.com

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد