ظهره وند: شرطی کردن اقتصاد ایران به انتخابات آمریکا خطای محض است
کارشناس مسائل بین الملل شرطی کردن اقتصاد ایران به شرایط بین المللی از جمله انتخابات آمریکا را خطای محض خواند و گفت: با تغییر دولتها نگاه ما به دوست و دشمن تغییر نمیکند.
خبرگزاری تسنیم: ابوالفضل ظهره وند، کارشناس مسائل بین الملل و از دیپلماتهای باسابقه کشورمان در مصاحبه با رادیو شرایط ایالات متحده را از سال ۱۹۰۸ تاکنون بی سابقه خواند و گفت: این جامعه هم اکنون نیز در قطبیترین حالت خود به سر میبرد.
وی ناامنی را از نتایج قطبی شدن جامعه دانست و گفت: طبق برآوردها اتفاقاتی مانند انتخابات آمریکا در ادامه میتواند توأم با چالش پایدار باشد کمااینکه در حال حاضر میزان خرید سلاح توسط خانوادهها و ذخیره در انبارها برای دو هفته آینده افزایش یافته است.
کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به نظرسنجیهای انتخاباتی در آمریکا گفت: بخش عمدهای از شاکله رسانهای و نخبگانی آمریکا مخالف «ترامپ» هستند و نظرسنجیهای انجام شده نیز گویای فاصله زیاد بین «ترامپ» و «بایدن» و پیروزی بایدن است، اما ساختار سیاسی این کشور به گونهای است که آراء مردم به حاشیه میرود ضمن اینکه احتمال اغتشاش بعد از اعلام نتایج انتخابات هم بالاست.
کارشناس مسائل بین الملل در رابطه با تأثیر جابجایی دولتهای آمریکا بر اقتصاد دنیا گفت: تغییر روسای جمهور آمریکا هیچ تغییری در حوزه استراتژیهای این کشور ایجاد نمیکند، زیرا استراتژیها ثابت هستند و معمولاً کشورهای جهان سومی اند که با تغییر دولتمردان دچار تغییر رویکرد و حتی کودتا میشوند که این فاجعه است.
ظهره وند شرطی کردن اقتصاد را خطای محض خواند و گفت: ما دقیقاً باید بدانیم که دشمن و دوست ایران چه کسانی اند، زیرا منافع ملی همیشه ثابت است و با تغییر دولتها نگاه ما به دوست و دشمن ما تغییر نمیکند، اما در عین حال، آمدن بایدن و ترامپ هم در مراودات بین المللی موثر خواهد بود و گواه این مطلب هم شمع روشن کردن چینیها برای آمدن «بایدن» و شمع نذر کردن روسیها برای آمدن «ترامپ» است.
وی افزود: اگر بخشی از جامعه از انتخابات آمریکا تأثیر مثبت و بخش دیگر تأثیر منفی بگیرد باید به حالش گریست و اگر قرار باشد جریان راست در کشور ما شمع نذر کند و جریان چپ یک چیز دیگری نذر کند یعنی دچار تعارض شدیم که الان هم وضعیت ما اینگونه است.
ما اقتصاد کشورمان را رها کردیم که این دو نتیجه دارد؛ در صورت رأی آوردن بایدن قیمتها و از جمله نرخ دلار کاهش پیدا میکند که در این حالت همه فکر میکنند برجام خیلی خوب بوده و ترامپ این کارها را کرده و در صورت رأی آوردن ترامپ هم تحریمها سختتر میشوند، اما این یعنی ما ناکارآمدی ساختار داخلی را ذیل پوشش تحریمها قرار داده و هیچ وقت هم پاسخگو نیستیم درصورتیکه هنر سیاست مداران این است که با وجود فشارها راهکارهای خاص خودشان را طراحی کنند.
ظهره وند گفت: چه «بایدن» پیروز شود چه «ترامپ» ایران تهدید پایدار آمریکاست و به گفته «نشنال اینترست» تغییر رژیم در ایران با کار نظامی به شدت پرهزینه است و کماکان باید به سراغ بی ثباتی اقتصادی و نارضایتی در مردم بروند که «بایدن» میتواند این کار را انجام دهد.
وی افزود: بایدن در ابتدا خودش را ارادتمند برجام نشان میدهد، اما برای بازگشت به آن، اما و اگرهایی میگذارد و با بازگشت آمریکا به برجام، مکانیزم ماشه عملاً به دست آمریکا خواهد افتاد.
دیدگاه تان را بنویسید