افزایش ۳۰ درصدی قیمت شیرخام
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی از افزایش هزینههای تولید، چون شیرخام، حمل و نقل، بسته بندی و چربی سخن گفت و با اشاره به اینکه قیمت گذاری دستوری شرکتهای لبنیاتی را تحت فشار قرار داده است، گفت:قیمت مصوب شیرخام ۳۱۰۰ تومان است، اما تا به امروز نه تنها این قیمت در خرید و فروش شیر خام رعایت نشده بلکه ۳۰ درصد هم افزایش یافته است و شرکتهای لبنی شیر خام را با قیمت بیش از ۴۰۰۰تومان از دامداران خریداری میکنند.
خبرگزاری ایسنا: سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی از افزایش هزینههای تولید، چون شیرخام، حمل و نقل، بسته بندی و چربی سخن گفت و با اشاره به اینکه قیمت گذاری دستوری شرکتهای لبنیاتی را تحت فشار قرار داده است، گفت:قیمت مصوب شیرخام ۳۱۰۰ تومان است، اما تا به امروز نه تنها این قیمت در خرید و فروش شیر خام رعایت نشده بلکه ۳۰ درصد هم افزایش یافته است و شرکتهای لبنی شیر خام را با قیمت بیش از ۴۰۰۰تومان از دامداران خریداری میکنند.
محمدرضا بنی طبا در گفتگو با ایسنا با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار ۲۶ شهریور مصوبهای را ابلاغ کرد که به فوریت سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان با توجه به افزایش هزینه نهادههای دامی برای محصولات لبنی و شیر خام قیمت گذاری جدیدی کند، اظهار کرد: از آن زمان تا کنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است و این در حالیست که هزینههای تولید همچنان رو به افزایش است.
وی ادامه داد: قیمت مصوب شیرخام ۳۱۰۰ تومان است، اما تا به امروز نه تنها این قیمت در خرید و فروش شیر خام رعایت نشده بلکه ۳۰ درصد هم افزایش یافته است و شرکتهای لبنی شیر خام را با قیمت بیش از ۴۰۰۰تومان از دامداران خریداری میکنند. دامداران نیز معتقدند که قیمت تمام شده شیرخام برای آنها بیشتر از قیمت مصوب دولتی است.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی تصریح کرد: هزینههای حمل و نقل ۴۰ درصد افزایش یافته است. قیمت مواد پتروشیمی طی ۶ ماه با ۵۰ درصد رشد مواجه شده است. همچنین قیمت مصوب چربی هر یک دهم درصد ۵۰ تومان است که در بازار با قیمت بیش از ۷۰ تومان معامله میشود. کاغذ بسته بندی تتراپک در بازار یافت نمیشود و اگر هم پیدا شود بسیار گران است و با وجود این شرایط قیمت لبنیات همچنان سرکوب میشود.
بنی طبا در ادامه گفت: صنایع لبنی طی دوماه گذشته بارها با سازمان حمایت و تنظیم بازار مکاتباتی داشتند و خواستار رسیدگی به این موضوع شدند، ولی توجهی نمیشود و کارخانههای لبنی تحت فشار هستند.
وی با بیان اینکه ۱۰ محصول لبنی که ستاد تنظیم بازار برآنها قیمت گذاری کرده و ۸۰ درصد تولیدات کارخانهها را شامل میشود، شرکتها را به مرز ضرر و زیان رسانده، گفت: اگر قیمتها اصلاح نشود کارخانههای لبنی قدرت تولید خود را از دست میدهند و با این شرایط دیگر امکان تولید وجود نخواهد داشت.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: برای مثال شیرکم چرب ۱.۵ درصدی یک لیتری ۵۶۰۰ تومان قیمت گذاری شده در حالی که قیمت تمام شده آن حدود ۷۰۰۰ تومان میشود.
وی در پایان گفت:وقتی گوشت یا مرغ گران شود کسی تولید کننده یا شرکت خاصی را مقصر گرانی نمیداند، اما در صنعت لبنیات همواره به نادرستی شرکتهای تولید کننده در جایگاه متهم قرار میگیرند.
دیدگاه تان را بنویسید