چرا کره گران شد؟

کد خبر: 1020367

دبیر ستاد تنظیم بازار با اشاره به اینکه از این پس نیاز کره کشور در داخل تأمین می‌شود تا از افزایش بیشتر قیمت جلوگیری شود، گفت: تأمین کره کشور با تولید داخل مستلزم عدم خروج چربی (کره، خامه و شیرخشک) از کشور است.

چرا کره گران شد؟

خبرگزاری تسنیم: محمد رضا کلامی در خصوص دلایل افزایش قیمت کره و انتقاد از گرانی کره از سوی تولید کننده قبل از دریافت مجوز از ستاد تنظیم بازار، اظهار داشت: در اردیبهشت ماه سال گذشته ارز کره از ۴۲۰۰ تومان به ارز نیمایی تغییر کرد و قاعدتا باید از همان موقع قیمت کره ۱۰۰ درصد افزایش می‌یافت. اما طی اقدام ستاد تنظیم بازار، دولت کل کره وارداتی با ارز ۴۲۰۰ تومان را با نظارت و مدیریت خود عرضه کرد.

وی ادامه داد: از اردیبهشت سال گذشته تا کنون که حدود یک سال و نیم است قیمت کره بدون تغییر مانده و بر اساس ارز ۴۲۰۰ تومانی و نرخ مصوب به فروش می‌رسید؛ بنابراین ستاد تنظیم بازار علی رغم تغییر نرخ ارز تلاش کرد تا از افزایش قیمت جلوگیری کند.

دبیر ستاد تنظیم بازار با اشاره به اینکه در نیمه شهریور ماه سال جاری کره‌ی وارداتی ۴۲۰۰ تومانی تمام شد و دو راه وجود داشت، یکی اینکه کره وارد کنیم و دیگر اینکه در داخل تولید کنیم. در صورت واردات کره با ارز ۲۴ هزار تومان، قیمت هر کیلو کره به بیش از ۱۰۰ هزار تومان می‌رسید. یعنی هر کره ۱۰۰ گرمی به بیش از ۱۰ هزار تومان افزایش می‌یافت.

کلامی تأکید کرد: باید بررسی می‌کردیم، تا ببینیم آیا امکان تأمین کره از محل تولید داخل وجود دارد یا خیر؟ بنابراین در جلسه روز گذشته ستاد تنظیم بازار، با بررسی شیر خام، هزینه‌های مرتبط با گرفتن چربی و تبدیل به کره داخلی و سایر موارد موثر، سقف قیمت کره داخلی را به هر کیلو ۸۰ هزار تومان و کره ۱۰۰ گرمی به ۸ هزار تومان افزایش یافت.

وی تصریح کرد: تکیه به کره تولید داخل بر این اساس انجام شد تا ضمن قطع وابستگی به واردات، این نیاز را در داخل تأمین کنیم. حال که قرار است کره مصرفی کشور را در داخل تأمین کنیم، باید از خروج چربی (کره، خامه و شیر خشک) که برای مصرف داخل نیاز است، به خارج از کشور جلوگیری کنیم.

سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت تصریح کرد: دلیل این عدم خروج چربی (کره، خامه و شیر خشک) نیز این است که اگر قرار است هم کره مصرفی داخل را تأمین کنیم و هم چربی صادر کنیم، قیمت شیر خام به شدت افزایش می‌یابد؛ بنابراین ضروری است که وزارت جهاد کشاورزی با این فرصتی استثنایی که ستاد تنظیم بازار در اختیارش قرار داده استفاده کند.

به گفته وی، وزارت جهاد کشاورزی باید با یک اقدام جهادی و با برنامه ریزی منسجم، میزان تولید شیر خام کشور را در کوتاه مدت حداقل به دو میلیون تن افزایش دهد تا هم نیاز داخل کره تأمین شود و هم در آینده مجدد امکان صادرات چربی فراهم شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد