راه اندازی بورس املاک تا ۴ ماه آینده

کد خبر: 1010658

رئیس اتاق تعاون ایران گفت: پیش بینی می‌شود با راه اندازی بورس مسکن تا ۴ ماه آینده قیمت املاک کاهش پیدا کند.

راه اندازی بورس املاک تا ۴ ماه آینده

باشگاه خبرنگاران: بهمن عبداللهی رئیس اتاق تعاون ایران گفت:در رابطه با بورس مسکن گفت:در طول چند سال گذشته افزایش قیمت مسکن مشکلات زیادی را ایجاد کرده است.

وی افزود:در دوران کرونا نیز در حوزه اجازه و رهن مسکن مشکلات زیادی در حوزه تهیه مسکن برای مردم ایجاد کرده است که یکی از دلایل اصلی آن عرضه کم در مقابل تقاضای زیاد است، بنابراین عموم مردم که متقاضی مسکن ارزان قیمت هستند دچار مشکل شدند.

رئیس اتاق تعاون ایران بیان کرد: در شورای عالی بورس تصمیم گرفته شد، بورسی مخصوص عرضه مسکن ایجاد شود؛ البته برخی از صاحب نظران معتقد هستند که مسکن را هم می‌توان در بورس کالا عرضه کرد، اما به دلیل اهمیت بازار مسکن تصمیم گرفته شد که بورس ویژه‌ای برای عرضه املاک ایجاد شود.

عبداللهی گفت: قرار است بورس مسکن با سرمایه ۵ هزار میلیارد تومانی تاسیس شود که ۳۵ درصد آن توسط بخش خصوصی و توسط اتاق بازرگانی و اتاق تعاون و ۳۵ درصد توسط شرکت‌ها و نهاد‌های عمومی غیر دولتی و بانک‌ها تامین می‌شود و ۳۰ درصد باقی مانده نیز از طریق پذیره نویسی به عموم مردم عرضه شود. دو گروه اول که هر کدام سهام دار ۳۵ درصد از بورس مسکن می‌شوند، نمی‌توانند در فرآیند پذیره نویسی شرکت کنند.

وی بیان کرد: افرادی که اقدام به خرید سهام در بورس مسکن می‌کنند، می‌توانند سهام خود را به مسکن تبدیل کنند. حتی افراد می‌توانند به صورت متری مسکن خریدداری کنند.

رئیس اتاق تعاون با بیان اینکه پیش بینی می‌شود بورس مسکن پر سود باشد، گفت: ویژگی بورس مسکن جذب سرمایه‌های سرگردان برای ساخت مسکن جدید است. بورس مسکن می‌تواند به رونق بازار مصالح ساختمانی و پایین آمدن قیمت مسکن کمک کند.

وی افزود: قرار است طی ۴ ماه آینده بورس مسکن راه اندازی شود تا مردم بتوانند سهام خریدداری کنند.

رئیس اتاق تعاون در پاسخ به این سوال آیا با عرضه مسکن در بورس باعث افزایش ملک نمی‌شود؟، گفت:برخی اعتقاد دارند که عرضه مسکن در بورس باعث افزایش قیمت می‌شود که ما به این موضوع اعتقاد نداریم؛ البته هنوز جزئیات نحوه عرضه مسکن در شورای عالی بورس بررسی نشده و قرار است سازوکار‌هایی تعیین شود تا جلوی سوء استفاده برخی افراد از بورس مسکن گرفته شود، پیش بینی می‌شود با راه اندازی این بورس، ساخت مسکن افزایش پیدا کند که نتیجه آن کاهش قیمت املاک می‌شود.

رئیس اتاق تعاون در پاسخ به این سوال که بعد از خرید سهام یک ملک، مالکیت آن به نام کدام سهام دار می‌شود؟، گفت: فردی که اوراق بورس مسکن را خریدداری می‌کند، ملک را به صورت مستقیم نمی‌خرد بلکه در کل پروژه سهام دار می‌شود، به عنوان مثال اگر فردی سهام یک پروژه ۴۰ واحدی را خریدداری کند در کل پروژه شریک می‌شود و بعد از احداث پروژه روی هر واحد مسکونی براساس موقعیت و امکاناتی دارد قیمت گذاری می‌شود و در نهایت به هر فرد براساس میزان ارزش سهامی که دارد بخشی از ملک اختصاص داده می‌شود. ساخت شهرک مسکونی کارگری

رئیس اتاق تعاون گفت:علیرغم آنکه کارگران یکی از آسیب پذیرترین اقشار جامعه به شمار می‌روند و نقش اساسی در تولید داخلی دارند، ولی در بحث داشتن مسکن دچار مشکل هستند. بررسی‌های صورت گرفته نشان داد که در شهرک‌های صنعتی بالغ بر ۸۰۰ هزار نفر مشغول کارند و عملا متقاضی مسکن هستند، علاوه بر آن مشکل رفت و آمد به محل کار دارند و ناچارند در داخل شهر‌ها ساکن شوند و مسافت طولانی را تا رسیدن به محل کار طی کنند؛ لذا طی تفاهم نامه‌ای با وزارت راه و شهرسازی و در قالب طرح اقدام ملی مسکن بنا شد در کنار شهرک‌های صنعتی، واحد‌های مسکونی کارگری با هدف تامین مسکن ارزان قیمت برای کارگران و حل مشکل تردد آن‌ها احداث شود.

وی گفت: پیش بینی می‌شود حدود ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در شهرک‌های صنعتی ایجاد شود و افزود: در گام اول چهار شهرک صنعتی در استان‌های تهران، البرز و قزوین شناسایی شده و در ۱۲ استان کشور نیز مقدمات کار آغاز شده است. کمیته مسکن کارگری با مسئولیت معاون استاندار و دبیری اتاق‌های تعاون استانی تشکیل شده و حمایت و پشتیبانی از پروژه‌ها نیز با بانک مسکن است.

رئیس اتاق تعاون ایران تصریح کرد: تفاهم نامه خوبی با بانک مسکن ایجاد شده و وزارت راه و شهرسازی متولی و سیاستگذار کار و بانک مسکن تامین کننده مالی است. اتاق تعاون ایران نیز وظیفه هماهنگی و مدیریت و وزارت کار متولی بانک اطلاعات کارگران است.

عبدالهی تصریح کرد: با توجه به شرایط موجود قیمت‌های زمین بسیار ارزان است. قیمت زمین را از هزینه‌ها حذف می‌کنیم تا وزارت راه و شهرسازی زمین‌ها را به طور ارزان در اختیار کارگران قرار بدهد.

به گفته وی، در حال حاضر مقدمات احداث در شهرک صنعتی ایوانکی انجام و مطالعات آغاز شده و زمین در حال آماده سازی است و اعلام شده زمانی برای کلنگ زنی آن داده شود.

رئیس اتاق تعاون به تشریح جزییات ساخت مسکن کارگری در چهار شهرک صنعتی پرداخت و گفت: محور اول شهرک صنعتی ایوانکی است و زمینی ۱۰ هکتاری برای ساخت ۱۰۰۰ واحد مسکونی آماده و مقدمات کار فراهم شده است. منتظریم تا زمانی تعیین شود تا به شکل مجازی کلنگ زمین از سوی ریاست جمهوری زده شود.

وی ادامه داد: محور دوم، شهرک صنعتی کاسپین در قزوین است، با توجه به آنکه تعدادی از واحد‌های مسکونی نیمه تمام در این شهرک وجود دارد مقرر شده ۹۰۰ واحد واحد مسکونی ساخته و تکمیل شود.

عبدالهی افزود: محور سوم شهرک صنعتی اشتهارد البرز است که با وزارت راه و شهرسازی برای تخصیص زمین مورد نیاز در حال پیگیری هستیم و محوز چهارم، شهرک صنعتی شمس آباد است که بزرگترین شهرک صنعتی کشور به شمار می‌رود و بالغ بر ۴۵ هزار نفر در آن مشغول کارند و در حال انجام کار‌های تشریفاتی آن هستیم.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    Markets

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد