راه حل یک کارشناس برای حل مشکل معیشت با افزایش نرخ ارز
کارشناس اقتصادی با تأکید بر ضرورت توجه به طاقت مردم در تورمها، گفت: باید ارتباط معیشت و زندگی روزمره مردم و تأمین نیازهای اساسی آنها را از افزایش نرخ ارز جدا کنیم و این هم با کارت هوشمند سبد کالا امکانپذیر است.
خبرگزاری فارس: کارشناس اقتصادی با تأکید بر ضرورت توجه به طاقت مردم در تورمها، گفت: باید ارتباط معیشت و زندگی روزمره مردم و تأمین نیازهای اساسی آنها را از افزایش نرخ ارز جدا کنیم و این هم با کارت هوشمند سبد کالا امکانپذیر است.
میثم پیلهفروش اظهار داشت: مسأله تورم و طوفان تورمی که در این چند ماه اخیر مردم را حیران و سرگردان کرده است، چند نکته دارد؛ اول آنکه به نظر میرسد ریشه تورمی که با آن مواجه هستیم کسری بودجه دولت و روشی است که دولت برای جبران کسری بودجه انتخاب کرده است.
* دولت بدترین راه را برای جبران کسری بودجه انتخاب کرد
وی گفت: برای تأمین کسری بودجه راههای متعددی وجود دارد و به نظر میرسد دولت بدترین راه را که از نظر خودش راحتترین راه بوده است، برای تأمین این کسری بودجه اتخاذ کرده است.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: در مواجه با کسری بودجه چند کار میتوان انجام داد؛ اول آنکه منابع جدید مالی برای دولت تعریف شود، قطعاً با حذف معافیتهای مالیاتی، افزایش پایههای جدید مالیاتی و مالیات گرفتن از کسانی که کار نکرده ثروت اخذ میکنند (در قالب وضع پایههای جدید مالیاتی)، به راحتی میشود برای دولت پول ایجاد کرد، اما دولت این مسیرها را دنبال نکرد.
پیلهفروش افزود:، اما از آن طرف هم میشد با کارا کردن هزینهها بخشی از هزینههای دولت را مدیریت کرد که این کار هم انجام نشد، حتی در سه ماه اخیر هزینهها را هم افزایش دادند در نتیجه به سراغ راحتترین راه رفتند که آن هم تأمین مالی از طریق افزایش پایه پولی و افزایش نقدینگی است که خود را به صورت تورم نشان میدهد.
* دولتیها حل تورم را در بیعت با شیطان بزرگ میدانند
وی افزود: البته به نظر میرسد در ته ذهن دولتیها این است که همه این کارها بیفایده است و ما برای آنکه کسری بودجه خود را جبران کنیم، چارهای نداریم جز آنکه با شیطان بزرگ بیعت کنیم و به کاخ سفید سجده کنیم تا همه مسائل ما حل شود.
این کارشناس اقتصادی بیان کرد: در حالی که تجربه و عقل نشان میدهد همه آنهایی که این کار را کردند شکست خوردند، کشورهای متعددی هستند که تسلیم آمریکا شدند، اما وضعیت آنها بدتر شد، خصوصا با این هیأت حاکمه آمریکا که همه هدف آنها نابودی و تجزیه ایران است و هرگونه کرنش در مقابل آمریکا، به تجزیه ایران منتهی خواهد شد.
* «مدیریت هزینه» و «تأمین منابع پایدار برای دولت» روش صحیح تأمین مالی کسری بودجه
وی گفت: بنابراین عقل، شرع، وطنپرستی و انقلابیگری به ما حکم میکند روش صحیح تأمین مالی کسری بودجه که همان کارا کردن هزینهها و مدیریت هزینهها و از آن طرف تأمین منابع پایدار برای دولت است انتخاب کنیم.
این کارشناس اقتصادی گفت: علمِ این موضوع یعنی کارا کردن و مدیریت هزینهها در کشور وجود دارد و گزارش پژوهشی هم در این باره زیاد نوشته شده است فقط همت و عزم اجرایی میخواهد تا ما با این نظام مالی کارآمدی که میتوانیم وضع کنیم، هم جلوی کسانی که میخواهند کار نکرده، اخذ ثروت کنند را بگیریم و هم از آن طرف به تولیدکنندگان واقعی معافیتهای مالیاتی دهیم و فضای تنفسی برای آنها ایجاد کنیم.
* این نظام مالیاتی، ضد تولید و کُشنده انگیزههای مثبت آدمها است
پیلهفروش اضافه کرد: اگر وضعیت نظام مالیاتی ما به همین وضعیتی که هست، ادامه یابد، انگیزه کار و تلاش در مردم خنثی میشود، چون در این نظامی که ما طراحی کردهایم و اجرا میکنیم، هر کسی که کار میکند، بازنده است و هر کس که دنبال رانت و سودجویی باشد، برنده است، این نظام مالیاتی، ضد تولید و کُشنده انگیزههای مثبت آدمها است.
این کارشناس اقتصادی در تشریح راهکارهای کوتاهمدت و میانمدت و مدلهای پولی و مالی برای کنترل تورم، اظهار داشت: مجلس میتواند با الزام دولت به اجرای قوانینی که الان وجود دارد، برای مدیریت و کارا کردن هزینهها اقدام کند؛ نظیر «شفافیت و اعلام عمومی حقوق و دستمزد مقامات دولت»، «پرداخت ذینفع نهایی بودجه عمومی»، «بررسی دقیق وضعیت مالی شرکتهای دولتی»، «الزام دولت به کاهش دستگاههای موازی در اداره کشور و از آن طرف حذف معافیتهای مالیاتی بیوجه»، «تعریف پایههای جدید مالیاتی نظیر مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر مجموع درآمد» همچنین «مالیات بر تراکنشهای بانکی»؛ با این اقدامات دولت میتواند منابع پایدار برای کشور ایجاد کند و هم جلوی هزینههای بیوجه را بگیرد.
وی اظهار کرد: اگر دولت را رها کنیم تا راحتترین کارها را برای تأمین مالی کسری بودجه و استقراض بیوجه و بیش از اندازه، به کار گیرد، مشکل تورم عمیقتر میشود و حل آن هر روز سختتر خواهد بود.
* لزوم جداسازی نیازهای اساسی مردم از افزایش نرخ ارز
پیلهفروش با تأکید بر اینکه مجلس زمان زیادی برای حل این مشکل ندارد، گفت: نکته مهمی که در مورد این مسأله وجود دارد توجه به طاقت مردم است، در شرایط تورمی همه به دنبال این هستند که بازنده نباشند و این انگیزههای تولید را میکشد، همچنین آدمها را به رفتارهای غیرمنصفانه سوق میدهد، اما این در علم اقتصاد راهحل دارد.
وی اضافه کرد: باید ارتباط معیشت و زندگی روزمره مردم و تأمین نیازهای اساسی آنها را از افزایش نرخ ارز جدا کنیم و این روش هم با کارت هوشمند سبد کالا امکانپذیر است، ما زیرساختهای کارت ملی و شبکه بانکی اینترنتی را در کشور داریم بنابراین تأمین نیازهای اساسی مردم امکانپذیر است تا مردم مطمئن باشند هر اتفاقی افتاد دسترسی آنها به نیازهای اساسی با قیمتهای مطمئن، تضمین شده است.
این کارشناس اقتصادی افزود: اگر ما این کار را نکنیم و قدرت مقاومت مردم را از بین ببریم، در نتیجه کشور هم نمیتواند در مقابل فشارهای بیرونی مقاومت کند، رکن مقاومت اقتصادی و اقتصاد مقاومتی افزایش قدرت مقاومت مردم است که متأسفانه از سال ۹۷ بارها به دولت و مجلس این تذکر داده شده است، اما گوش نکردهاند.
پیلهفروش همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا رشد جهشی بورس تأثیری در رشد قیمت ارز و مسکن دارد؟ و ارتباط این سه بخش با یکدیگر چگونه است؟ گفت: در این باره فعلا اظهار نظر نمیکنم.
دیدگاه تان را بنویسید