بررسی مشخصات فنی رانا
تنوع محصولات ایران خودرو در طراحی و ایمنی باعث شده است که این شرکت نسبت به سایر خودروسازان داخلی طرفداران بیشتری داشته باشد. به همین علت تولیدات این شرکت مورد توجه قشرهای مختلف مردم قرار میگیرند. در ادامه به معرفی یکی از محصولات ایران خودرو میپردازیم. بنابراین تا انتها همراه باشید.
معرفی خودروی رانا
رانا یکی از محصولات ایران خودروست که به عنوان یک سدان خانوادگی از نظر ظاهری شباهت بسیار زیادی به پژو 206 صندوقدار دارد. به همین علت است که بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که ماشین رانا نمونه ایرانیزه این مدل پژو محسوب میشود. البته ما شاهد تغییراتی هم در بخش فنی، هم طراحی ظاهری و امکانات این خودرو هستیم. رانا اولین بار در سال 1391 طراحی و به بازار عرضه شد.
این محصول هم مانند سایر خودروهای ایرانی انواع گوناگونی دارد. اولین مدل این خودرو در تیپ (EL) به تولید انبوه رسید. اگرچه در ادامه با ایجاد تغییراتی در آن، شاهد نسخههای بهروزتر این ماشین مانند نسخه (LX) و راناپلاس بودیم.
از آنجایی که رانا در دسته خودروهای مطلوب داخلی چه از نظر طراحی و چه بازه قیمتی قرار دارد، بنابراین از زمان عرضه استقبال نسبتاً خوبی از آن شد. اگرچه هنوز عده بسیاری اعتقاد دارند که رانا با چند تغییر کوچک در اصل همان پژو 206 است. البته رانا پلاس با چند تغییر در امکانات خود به عنوان نسخه بهروز رانا بیشتر مورد توجه قرار گرفت. از حق نگذریم طراحی داخلی رانا با طراحی داخلی 206 صندوقدار متفاوت است.
این خودرو در ابتدا با طراحی داخلی خوبی که داشت توانست نظرات مثبتی را نسبت به خود جلب کند. اگرچه به مرور همین آپشن هم از رانا گرفته شد، زیرا مانند بسیاری از تولیدات داخلی شاهد افت کیفیت آن بودیم. این داستان تا زمان شروع تحریم خودروسازان ادامه داشت، به طوری که امروزه رانا نسبت به نسخه اولیه خود تغییرات زیادی را از نظر کیفی داشته است.
بررسی انواع رانا
رانا از نظر طراحی فنی در نسخه معمولی و پلاس تفاوت دارد. معمولیترین نسخه رانا تیپ (EL) آن است که چندان مورد توجه نیست. اما رانا (LX) با امکانات بیشتری که دارد توانست توجه خریداران را بیش از نسخه اول به خود جلب کند.
از امکانات اضافه این خودرو میتوانیم به بالابرهای برقی، طراحی چراغ مهشکن جلو و عقب خودرو، تنظیم زاویه نور چراغها، امکان تنظیم دستی صندلیهای جلوی خودرو، سیستم عیبیابی و قفل شیشه عقب اشاره کنیم. البته با تمامی این تفاسیر هنوز رانا (LX) در مقایسه با آخرین نسخه پژو 206 اسدی، از امکانات و قابلیتهای کمتری برخوردار است.
رانا پلاس را میتوان یک نسخه متفاوت و جذابتر این خودرو دانست که هم از نظر ایمنی و هم امکانات رفاهی با نمونههای معمولی رانا تفاوت دارد. البته رانا پلاس در مصرف سوخت، سرعت و حتی طراحی داخل و خارج کابین خودرو هم با رانا معمولی متفاوت است. شما در رانا پلاس میتوانید از طریق فرمان خودرو سیستم صوتی اتومبیل خود را کنترل کنید یا از سیستم صوتی بلوتوثی آن برای پخش انواع آهنگ لذت ببرید.
البته این موارد تنها تغییرات رانا پلاس نیستند، هرچند که جای خوشحالی زیادی هم برای مشتریان باقی نمیگذارند. زیرا به تناسب تغییراتی که رانا در نسخه پلاس خود داشته است، شاهد افزایش قیمت این خودرو بودهایم.
مشخصات فنی و ایمنی رانا
اگر شما هم قصد خرید ماشین رانا را دارید، اما هنوز در تصمیم خود مصمم نیستید، شاید اطلاع دقیق از مشخصات فنی آن بتواند به انتخاب شما کمک کند. به همین دلیل در ادامه به مشخصات رانا در سه نسخه متفاوت این خودرو میپردازیم.
مشخصات فنی رانا (EL)
رانا ایال قدیمیترین نوع رانا در بازار داخل است که البته تنها نسخههای این خودرو به سالهای 90 تا 93 برمیگردند.
- حجم موتور: 1587 سیسی
- نوع موتور: بنزینی
- پیشرانه: 4 سیلندر
- ظرفیت باک: 50 لیتر
- حداکثر گشتاور: 142 نیوتنمتر
- قدرت موتور: 105 اسب بخار
- نوع جعبه دنده: دستی 5 سرعته
- حداکثر سرعت: 189 کیلومتر در ساعت
- شتاب: 12 ثانیه
- استاندارد آلایندگی: یورو 4
- مصرف سوخت: 9 لیتر شهری و 5.7 لیتر جادهای در هر 100 کیلومتر
مشخصات فنی رانا (LX)
از مزایای این خودرو میتوانیم به ترمز قدرتمند و فراوانی قطعات یدکی آن اشاره کنیم. از معایب این اتومبیل نیز میتوانیم کیفیت ساخت پایین، مشکل در عایقبندی کابین و حذف ترمز دیسکی آن را نام ببریم. البته با کمی توجه متوجه میشویم که نسخه الایکس رانا با نمونه اولیه از نظر فنی تفاوت خاصی ندارد.
- حجم موتور: 1.6 لیتر
- پیشرانه: 4 سیلندر
- قدرت موتور: 105 اسب بخار
- گشتاور: 142 نیوتنمتر
- شتاب: 12 ثانیه
- تعداد سیلندر: 4 عدد
- حداکثر سرعت: 189 کیلومتر در ساعت
- مصرف ترکیبی: 6.9 لیتر در 100 کیلومتر
- حجم باک: 50 لیتر
مشخصات فنی رانا پلاس
رانا پلاس را میتوان بهترین نسخه رانا دانست که نسبت به نسخههای قبلی از ترمز قدرتمندتر و امکاناتی همچون ارتقا سطح آلایندگی و کروز کنترل بهرهمند شده است. این خودرو در نسخه پانوراما با تغییرات بیشتر از جمله دنده اتوماتیک و سقف شیشهای در بازار معامله میشود.
- حجم موتور: 1.6 لیتر
- گیربکس: 5 سرعته دستی
- قدرت: 105 اسب بخار
- گشتاور: 142 نیوتنمتر
- شتاب: 12 ثانیه
- سرعت: 90 کیلومتر بر ساعت
- حجم باک: 50 لیتر
- مصرف ترکیبی: 6.9 لیتر در 100 کیلومتر
- تعداد سیلندر: 4 سیلندر ((TU5 یورو 5
دیدگاه تان را بنویسید