در گفتوگوی نبض بازار با رئیس انجمن سازندگان شهر تهران؛
قیمت مسکن گران میشود
شهاب سعادتنژاد در گفت وگو با نبض بازار در پاسخ به این پرسش که کاهش تعداد پروانههای ساختمانی چه شرایطی را برای بازار مسکن در آینده نزدیک رقم میزند، عنوان کرد: تبعات کاهش تعداد پروانههای ساخت هم اکنون نیز در بازار مسکن قابل مشاهده است. افزایش قابل توجه اجاره بهای مسکن و نزدیک به سه برابر شدن اجاره، یکی از تبعات کاهش ساخت و ساز در کشور است چون جوازهای ساخت کاهش قابل توجه داشته و عرضه مسکن به شدت کاهش یافته است.
فنر کمبود و تورم قیمت مسکن جمع شده است
سعادتنژاد عنوان کرد: شهرداری اعلام کرده است که تعداد جوازهای صادرشده در 6 ماه ابتدایی امسال در طول 18 سال گذشته بیسابقه بوده است واین شرایط موجب میشود تا هم مسکن کمیاب شود و هم قیمت مسکن به نحو قابل توجهی افزایش یابد. در مناطق بافت فرسوده نیز کمکی به سازندگان نمیشود که اثرات آن هماکنون نیز دیده میشود این فنری است که جمع شده و این رکود تورمی بالا اثرات خود را در سالهای آینده به همراه خواهد داشت.
400 صنعت به بخش مسکن وابستهاند
وی افزود: 400 صنعت به بخش مسکن وابسته است.تسهیلگری دولت و شهرداریهای در صدور تراکم و جواز و ارایه مناسب مصالح ساختمانی میتواند تا 40 درصد از هزینههای ساخت کاهش یابد.
دلالی و واسطهگری در مصالح ساختمانی قیمت آنها را افزایش داده است
سعادتنژاد درباره وضعیت قیمت و تامین مصالح ساختمانی گفت: از نظر میزان مصالح ساختمانی مشکلی وجود ندارد و بخش عمدهای از این مصالح در داخل کشور تولید میشود و تنها در بخش مکانیک و برق وابستگی به واردات وجود دارد اما مشکل عمده این است که واسطهگری و دلالی در توزیع مصالح ساختمانی موجب شده است تا این مصالح با فاصله قیمتی زیاد میان کارخانه و بازار به دست مصرفکنندگان و سازندگان مسکن برسد.
سازندگان امکان دریافت مصالح ساختمانی از کارخانه را داشته باشند
سعادتنژاد عنوان کرد: انبوهسازان دارای مجوز و سازندگان باید این امکان را داشته باشند که به صورت مستقیم از کارخانه خرید کنند نه اینکه مصالح ابتدا به بنکدار داده شود و پس از چند دست چرخیدن مصالح به دست سازندگان برسد.
وی ادامه داد:میلگرد و سیمان بیشترین مصالحی است که در کار ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرد اما بروکراسی موجب شده تا با قیمت بالایی به دست سازنده برسد. این مصالح در بورس و چرخههایی وارد میشود که سازندگان به راحتی امکان استفاده از آنها را نداشته باشند و واسطههایی وجود دارند که آنها را خریداری کرده و قیمتها روندی افزایشی به خود میگیرد.
حذف واسطهگری در توزیع مصالح ساختمانی قیمتها را تا 30 درصد کاهش میدهد
عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان مسکن تهران خاطرنشان کرد: دولت اگر بخواهد میتواند با استفاده از سیستم کارت هوشمند، مصالح ساختمانی را با نرخهای مناسبتری در اختیار سازندگان قرار دهد.حذف واسطهگری مصالح ساختمانی موجب میشود تا قیمتها حدود 30 درصد کاهش یابد.
ایجاد پلتفرمهایی برای توزیع بیواسطه مصالح ساختمانی
وی افزود: ایجاد پلتفرمهایی برای توزیع بیواسطه مصالح ساختمانی شدنی است و میتواند هزینههای ساخت مسکن را به خوبی کاهش دهد. در بحث کارت سوخت نیز دقیقا همین شرایط وجود داشت، خریداران نه مجبور شدند به پالایشگاه مراجعه کنند و نه آنکه به زحمت بیفتند بلکه با ایجاد سامانهها و کارتهایی اطلاعات لازم در خصوص میزان مصرف و قاچاق احتمالی سوخت به دست آمد.
سعادتنژاد عنوان کرد: سازندگان دارای صلاحیت میتوانند کارتهای خرید مصالح ساختمانی را در اختیار داشته باشند و به محض صدور جواز ساخت بتوانند از مصالح ساختمانی با نرخهایی مناسبتر برخوردار باشند.مشخص است که یک ساختمان یا پروژه به چه میزان از مصالحی مانند سیمان، میلگرد یا سایر مصالح نیاز دارد و مطابق با پیشرفت ساختمان مصالح در اختیار سازنده قرار بگیرد. این سیستم واسطهگری را کاهش میدهد.
دولت در بخش مسکن تنها تسهیلگر باشد
عضو هیات مدیره انجمن انبوهسازان مسکن تهران خاطرنشان کرد: دولت باید تلاش کنند تا تنها در بخش مسکن تسهیلگر باشد اما اکنون تصدیگریهای دولتی موجب بیرغبتی و بیمیلی بخش خصوصی شده است و در قرارداد ساخت نهضت ملی مسکن یا سایر پروژهها انگیزه و رغبتی از سوی بخش خصوصی یا سرمایهگذار وجود ندارد.
دیدگاه تان را بنویسید