خواص مصرف قهوه برای سلامتی

کد خبر: 1124512
خواص مصرف قهوه برای سلامتی

 

 

درحالی‌که اغلب می گویند قهوه برای سلامتی مفید میباشد، به‌دلیل ترکیبات مختلف موجود در قهوه و تأثیر عوامل مختلف بر محتویات آن، اثرهای متفاوتی روی سلامتی می‌گذارد.

احتمالا شنیده‌اید که نوشیدن قهوه برای سلامتی مفید می باشد. تحقیقات مشخص کرده اند که نوشیدن مقدار متوسط قهوه با مزیت‌های سلامتی متعددی، ازجمله کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو و بیماری قلبی‌عروقی همراه است. درحالی‌که این ارتباط‌ها بارها نشان داده شده است، آن‌ها درواقع ثابت نمی‌کنند که قهوه خطر بیماری را کاهش می‌دهد. اثبات این موضوع پیچیده به‌نظر می‌رسد که قهوه برای سلامتی مفید می باشد. در ادامه این مقاله از قهوه خانه همراه ما باشید.

درحالی‌که گفته می‌شود مصرف سه تا پنج فنجان قهوه در روز با فواید سلامتی مطلوب همراه است، این موضوع چندان هم ساده نیست. قهوه ازنظر شیمیایی پیچیده است و اجزای زیادی دارد که می‌توانند به طرق مختلف بر سلامتی اثر بگذارند.

کافئین شناخته‌شده‌ترین ترکیب موجود در قهوه است؛ ولی قهوه اجزای دیگری هم دارد. درادامه، به چند ترکیب دیگر موجود در قهوه اشاره شده که ممکن است بر سلامتی اثر بگذارند.

آلکالوئیدها: علاوه‌بر کافئین، تریگونلین یکی دیگر از آلکالوئیدهای مهم موجود در قهوه است. تریگونلین کمتر از کافئین مطالعه شده است؛ اما پژوهش‌ها نشان می‌دهند که ممکن است فواید سلامتی مانند کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو داشته باشد.

پلی‌فنول‌ها: برخی پژوهش‌ها نشان می‌دهند این ترکیبات که در بسیاری از گیاهان، ازجمله کاکائو و بلوبری یافت می‌شوند، برای قلب و عروق مفید هستند و ممکن است به پیشگیری از بیماری‌های تخریب‌کننده عصب مانند آلزایمر کمک کنند. قهوه عمدتا حاوی گروهی از پلی‌فنول‌ها به نام کلروژنیک اسیدها است. عبارت اسید کلروژنیک، تنها به ترکیبی خاص اشاره نمی‌کند؛ بلکه عنوان خانواده‌ای از ایزومرهای مختلف است.

جهت آشنایی با راهنما اینترنتی خرید قهوه اینجا کلیک کنید

2

دی‌ترپن‌ها: قهوه حاوی دو دی‌ترپن است (کفستول و کاهول) که روغن قهوه را تشکیل می‌دهند و همان ماده‌ی چرب طبیعی است که حین دم‌کردن آزاد می‌شود. دی‌ترپن‌ها ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی را افزایش دهند.

ملانوئیدین‌ها: این ترکیبات که در دمای زیاد و حین فرایند برشته‌کردن قهوه تولید می‌شوند، دلیل رنگ قهوه هستند و طعم و عطر مشخص قهوه نیز به‌دلیل آن‌ها است. آن‌ها ممکن است اثر پریبیوتیک نیز داشته باشند؛ یعنی باکتری‌های مفید روده را افزایش دهند که برای سلامت عمومی مفید هستند.

روش پرورش قهوه و دم‌کردن و سروکردن همه می‌توانند بر ترکیبات موجود در قهوه و نیز فواید سلامتی آن تأثیرگذار باشند.

شرایط پرورش می‌تواند بر مقدار کافئین و اسیدکلروژنیک موجود در قهوه اثر بگذارد. برای مثال، قهوه‌ای که در ارتفاعات رشد می‌کند، کافئین و اسید کلروژنیک کمتری خواهد داشت. دو نوع دانه قهوه، یعنی قهوه عربیکا و روبوستا، نیز میزان متفاوتی کافئین و اسیدکلروژنیک و تریگونلین دارند. گفتنی است این موضوع بررسی نشده که کدام‌یک ممکن است برای سلامتی مفیدتر باشند.

فراوری نیز بر ترکیب شیمیایی قهوه اثر می‌گذارد. برای مثال، برخی از قهوه‌ها کافئین‌زدایی می‌شوند. این کار معمولا پیش از برشته‌کردن انجام می‌شود و بسته به روش کافئین‌زدایی، این مرحله ممکن است بر ترکیبات دیگر نیز اثر بگذارد. برای مثال، در فرایند کافئین‌زدایی، مقادیر کمی از کلروژنیک اسید از دست می‌رود.

میزان برشته‌کردن قهوه نیز مهم است. هرچه شدت برشته‌کردن بیشتر باشد، ملانوئیدین بیشتری تشکیل و طعم قهوه شدیدتر می‌شود؛ اما این امر محتوای کلروژنیک اسید و تریگونلین را کاهش می‌دهد.

در بریتانیا، قهوه‌ی فوری رایج‌ترین نوع مصرفی قهوه است. این قهوه معمولا به روش خشک‌کردن انجمادی تهیه می‌شود. پژوهش‌ها نشان می‌دهند که قهوه‌ی فوری درمقایسه‌با قهوه‌ی فیتلرشده و قهوه‌ی اسپرسو ملانوئیدین بیشتری دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر از انواع قهوه اسپرسو به سایت قهوه خانه به آدرس https://coffeekhane.com مراجعه فرمایید.

3

روش آماده‌کردن قهوه نیز بر ترکیب شیمیایی آن اثر می‌گذارد. برای مثال، قهوه‌ی جوشانده درمقابسه‌با قهوه‌ی فیلترشده دی‌ترپن‌های بیشتری دارد. عوامل دیگر مانند مقدار قهوه‌ی استفاده‌شده، درجه‌ی آسیاب‌شدن، دمای آب و اندازه‌ی فنجان نیز بر ترکیب شیمیایی قهوه اثر می‌گذارند.

پس از مصرف قهوه چند ساعت بیدار می مانیم؟

کافئین موجود در قهوه، میزان تاثیرگذاری متفاوتی در افراد مختلف دارد.

بعضی افراد ممکن است به کافئین حساس باشند و بعضی افراد تاثیری از کافئین نگیرند.

اما به طور کلی کافئین تقریبا حدود 5 ساعت روی بدن انسان اثر خواهد گذاشت.

پس از مصرف حدود 40 میلی‌گرم کافئین (یک فنجان کوچک قهوه فرانسه)، نصف آن بعد از 5 ساعت در بدن باقی می‌ماند.

حدودا 15 تا 45 دقیقه پس از مصرف، زمان اوج تاثیرگذاری کافئین خواهد بود.

در این مواقع ممکن است احساس نیاز به ادرار کردن به شما دست بدهد.

به علاوه، احساس می کنید انرژی تان دارد بالا می زند. این علائم با گذشت زمان کاهش پیدا می‌کنند.

اثرات مصرف قهوه بر روی خواب

اثرات کافئین موجود در قهوه ممکن است در تمام طول روز ادامه داشته باشد و این مسئله تاثیر مثبت قهوه برای سلامتی را نشان می‌دهد.

کافئین می‌تواند در بدن ماندگار شود و حتی در شب نیز بر روی شما تاثیرگذار باشد.

بسته به حساسیت شخص و میزان مصرف قهوه در روز کافئین می‌تواند باعث کم خوابی، بی خوابی و کیفیت پایین خواب شود.

میزان مورد تایید مصرف قهوه در روز حدود 200-300 گرم است (5-3 فنجان) و مصرف بیش از این مقدار اثرات منفی بر روی سلامتی بدن خواهد داشت.

کافئین یک محرک مفید است اما مصرف بیش از حد آن به هر صورت ضرر دارد. (مثل هر چیز دیگری)

توجه داشته باشید که هرگز قهوه را جایگزین خواب کافی نکنید هر کدام در جای خود برای سلامتی‌تان لازم است

سعی کنید قبل از رفتن به رختخواب، قهوه ننوشید.

مشکلات مصرق قهوه چیست؟

زیاد قهوه خوردن ممکن است موجب ایجاد مشکل در گوارش و در نتیجه اسهال و ناراحتی معده شود. اگر کافئین زیادی مصرف کنید بخی از اثرات منفی آن برروی سلامتی به شرح زیر است:

  • عصبی شدن
  • درد معده
  • اسهال
  • ضربان قلب سریع یا نامنظم
  • تنفس نامنظم
  • بی‌خوابی
  • احساس بی قراری
  • تعرق
  • تحریک‌پذیری
  • اضطراب
  • افرادی که مشکلایت کلیوی دارند، مشکلاتشان شدیدتر خواهد شد.

اگر به یک باره قهوه را از برنامه غذایی خود دور کنید ممکن است دچار مشکلات زیر شوید:

  • خستگی
  • تحریک‌پذیری
  • درد عضلانی
  • حالت تهوع
  • عدم تمرکز
  • سردرد یا میگرن
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد