رئیس جمهور: تحریک تورم انتظاری از علل اصلی تورم است. به گزارش «فردا»، دکتر محمود احمودی نژاد رئیس جمهور در ارائه گزارش اقتصادی خود به مردم از دو دسته عوامل تاثیرگزار در گرانی های اخیر نام بد و تحریک تورم انتظاری سازمان یافته را از عوامل اصلی تورم در کشور دانست. بنا بر این گزارش محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور کشورمان که در گفت و گویی با شبکه اول سیما در مورد مسائل اقتصادی خرد، از جمله گرانی و تورم سخن می گفت در ادامه اظهار داشت:« با توجه به اینکه اکثریت مردم تورم که گوشه ای از اقتصاد ایران است؛ را لمس می کنند، لازم می دانم که در مورد آن توضیح دادم.» در این گفت و گو که در آستانه سفر حج احمدی نژاد از رادیو ایران نیز پخش می شد، احمدی نژاد افزود:« از سال گذشته درهمین ماه ها، بر خلاف سالهای قبل اش، روند تورم صعودی شد. عوامل اصلی آن از گذشته بود و دولت هم در تلاش برای کنترل آنها کرد و برخی عوامل هم اضافه شد که در حال تلاش برای کنترل آن هستیم.» احمدی نژاد با بیان اینکه یکی از دلایل روند صعودی تورم مشکل ساختاری اقتصاد کشور است گفت : بهره وری پائین، عدم انعطاف پذیری در تولید، وابستگی زیاد بودجه به نفت و مصرف بالای
دولت از بودجه، نقش بالای دولت در اقتصاد، تراز تجاری منفی و فزاینده، اقتصاد متکی بر واردات و ارز را از عوامل تورم و اشکالات ساختاری دیرینه اقتصاد ایران دانست. وی در ادامه اظهار داشت: سهم بهره وری نسبت به گذشته 2 برابر شده است، و در دولت نهم خرج ها کمتر، واگذاری امور به مردم، توسعه سرمایه گذاری خارجی، هدایت منابع به سمت تولید و امور زیربنایی دولت شده است. احمدی نژاد تاکید کرد: افزایش قیمت نفت موجب افزایش درآمد ملی است و البته افزایش قیمت های جهانی است که ایران هم متکی به وارات است و ابن امر در تورم موثر است. وی گفت: امسال واردات ما 3.5 درصد کاهش حجمی اما 12 درصد افزایش قیمت داشته است. وی در ادامه به عوامل جدید موثر بر تورم اشاره کرد و گفت : دو دسته عوامل جدید داریم که در یک و نیم سال اخیر بر تورم تاثیر داشته اند. یکی عوامل خارجی و دیگری عوامل داخلی.
رئیس جمهور در بعد عوامل خارجی افزایش قیمت نفت را عامل موثر بر تورم دانست و گفت : با افزایش قیمت نفت، قیمت کالاهای جهانی بالا رفت و ما که کشوری وارد کننده هستیم مجبور هستیم کالاها را گران تر بخریم.
وی همچنین از کاهش برابری دلار در برابر ارزهای دیگر نیز به عنوان عامل تورم نام برد و گفت : ما به دلار وابسته ایم و چون ارزش دلار در خارج افزایش یافته ولی در داخل کنترل شده است این کار باعث افزایش تورم شده است.
احمدی نژاد در ادامه از بازی کشورهای خارجی در این میان نام برد و گفت: بیمه های اعمالی برخی کشورها هرجند تاثیر چندانی نداشته اما تاثیر روانی بر تورم داشته است.
رئیس جمهور در ادامه به افزایش شدید نقدینگی کشور به عنوان عامل موثر بر تورم نام برد و گفت: خلق پول توسط نهادهای مالی کشور از عوامل تورم می باشد. وی در این زمینه از سوء استفاده بانک های دولتی از فاصله جابجایی رئیس کل بانک مرکزی و چاپ چک پول و همچنین عدم انجام وظیفه برخی نهادهای مالی اعتباری خصوصی برای کاهش نقدینگی سخن به میان آورد.
احمدی نژاد خلق پول توسط برخی از این نهادها را خیانت به کشور دانست.
رئیس قوه مجریه در ادامه پای قوه مقننه را در خصوص تورم به میان کشید و گفت: یک سلسله قوانین خارج از اراده دولت از جمله عوامل موثر بر تورم است.
وی در ادامه به انتقاد از عملکرد مجلس در این خصوص پرداخت و گفت: مجلس در فصل بودجه بندی در مقابل وارد کردن برخی درآمدهای غیرواقعی در بودجه به هزینه های واقعی می افزاید. مثل افزایش برخی دستمزدها
شاید فراز مهم گزارش اقتصادی احمدی نژاد که همه انتظار بیان آن را داشتند این بود که وی از نقش عوامل روانی سخن به میان آورد که اینچنین نیز شد.
وی در این خصوص به برخی تیترها اشاره کرد و گفت: می گویند دولت 200 میلیارد دلار درآمد ارزی داشته است. این در حالی است که ما هر چه قدر مجلس به ما اجازه داده باشد مصرف می کنیم و بقیه درآمدها به خزانه می رود.
احمدی نژاد از برخی اخبار بزرگ نمایی شده توسط رسانه ها درباره وضعیت اقتصادی فعلی کشور و یا وضعیت آینده آن نیز انتقاد کرد و گفت: تحریک تورم انتظاری از عوامل اصلی تورم است.
رئیس جمهور در ادامه به چند تیتر روزنامه اشاره کرد و گفت: برخی در دو سال گذشته با جنگ روانی در پی تحریک تورم انتظاری در جامعه بوده اند. وی تاکید کرد: تردید ندارم که عده ای می خواهند به صورت عامدانه به اقتصاد کشور آسیب وارد کنند که من قبلا بخشی از آن را به صورت مشخص در بحث بانکها اعلام کرده ام.
احمدی نژاد البته تاکید کرد ریشه های تورم شناخته شده اند و وعده داد مسائل کنترل شود.
وی در ادامه به برخی اقدامات دولت برای رفع مشکلات موجود اشاره کرد.
دیدگاه تان را بنویسید