سعید راد/ عکس سعید راد/ بیوگرافی سعید راد
سعید راد از خاطراتش با بهروز وثوقی گفت | تصاویر دیده نشده
سعید راد یکی از بازیگران پیشکسوت ایرانی است که پس از سال ها دوری از سینما بلاخره توانست پس از انقلاب هم در سینما فعالیت داشته باشد.
سعید راد یکی از بازیگران پیشکسوت ایرانی است که پس از سال ها دوری از سینما بلاخره توانست پس از انقلاب هم در سینما فعالیت داشته باشد. سعید راد مدتی همسر نوش افرین خواننده ایرانی بود که از هم جدا شدند.
شروع بازیگری سعید راد
او بعد از پایان تحصیلات متوسطه، از سال 1347 وارد سینما شد. نخستین فیلم او فاتحین صحرا در سال 1350 بود.
ممنوع التصویر شدن سعید راد
او در اواسط دهه 60 ممنوع التصویر شد و به همین دلیل ایران را ترک کرد و در کشورهای پاکستان، هند، کانادا و آمریکا زندگی کرد.
در سال 1378 به ایران بازگشت و پس از سال ها دوری ا سینما با فیلم دوئل به کارگردانی احمدرضا درویش دوباره به سینما برگشت.
بیوگرافی سعید راد
سعید راد با نام احمد سعید حق پرست راد متولد 4 ابان سال 1323 در شهر تهران است او بازیگر قدیمی ایرانی است. وقتی که او کودک بود پدر و مادرش از هم جدا شدند. او اولین فرزند است و 4 خواهر و 2 برادر دارد.
در دوره کودکی پدر و مادرش از یکدیگر جدا شدند. او فرزند نخست خانواده است و چهار خواهر و دو برادر دارد.
ازدواج سعید راد با نوش آفرین و جدایی
سعید راد در سال 1354 با نوش آفرین ازدواج کرد. نوش آفرین خواننده ایرانی است که نام اصلی او فاطمه عبدی است و متولد سال 1335 در استان گیلان و شهر رودبار است.
فاطمه عبدی گَلَنگَشی با نام هنری نوش آفرین (زادهٔ 1335 دراستان گیلان و در روستای گَلَنگَش، دهستان خورگام؛ واقع در بخش عمارلوی شهر رودبار) به دنیا آمد. خواننده و بازیگر ایرانی است مقیم آمریکا است. سعید راد (بازیگر) همسر سابق وی بوده است.
او از نوش آفرین جدا شد و دوباره ازدواج کرد. حاصل ازدواج او دو فرزند به نام سام و نگاه است که هم اکنون در خارج از کشور هستند.
سعید راد به بیان ناگفتههایی درباره فیلمهای «صادق کرده»، «تنگسیر» و «ناخدا خورشید» و هنرمندانی نظیر کیمیایی، فردین و بهروز وثوقی پرداخت.
سعید راد با بیان اینکه متولد محله سنگلج است، گفت: زمانیکه ۵ساله بودم پیش عموها، پدربزرگ و مادر بزرگم بودم و با آنها از سنگلج به شمیران آمدیم؛ درواقع من بچه شمیران هستم.
وی درباره حضورش در فیلم «صادق کرده» ساخته ناصر تقوایی بیان داشت: تهیه کننده این فیلم موافق حضور من در صادق کرده نبود. حتی یکی از بازیگران برای تهیه کننده نوشته بود که اگر سعید راد نقش صادق کرده را بازی کند دیگر در آن دفتر فیلم بازی نمیکند و این حرف باعث رنجش من شده بود. به ناصر تقوایی گفتم دیگر نمیآیم و او در پاسخ به من گفت «یا صادق کرده را تو بازی میکنی یا من در آن دفتر فیلم نمیسازم» و در نهایت من نقش فیلم بازی کردم.
وی درباره علت مخالفت تهیهکننده صادق کرده، گفت: به دلیل اینکه بهروز وثوقی در آن دفتر فیلمهای زیادی از جمله گوزنها و خاک را کار کرده بود و این نقش را برای او درنظر گرفته بود. نقش تنگسیر را قرار بود من بازی کنم که به بهروز وثوقی داده شد و انتخاب درستی بود شاید من نمیتوانستم به آن شکلی که امیر نادری میخواست آن نقش را درآورم.
ناخدا خورشید
سعید راد با بیان اینکه قرار بود در فیلم «ناخدا خورشید» ساخته ناصر تقوایی بازی کند، گفت: داریوش ارجمند آن نقش را بسیار خوب بازی کرد اما اگر من حضور داشتم به شکل دیگری میشد زیرا من اسحله وینچستر گرفته بودم و در خانه تمرین میکردم که نشد بازی کنم.
سعید راد خاطرنشان کرد: در فیلم «خط قرمز» که یکی از کارهای خوب من است مسعود کیمیایی طوری حرکتها را نقاشی میکرد که من به راحتی متوجه میشدم باید چه کاری انجام بدهم یعنی من را از یک فضای معمولی درمیآورد و به یک آدم عصبی که خون بالا میآورد و در حین حال امنیتی بود، تبدیل کرد. در آن زمان کارگردانهای خوب زیاد نبودند و وجود کارگردانهایی مانند مسعود کیمیایی نعمت بود.
وی درباره دستمزد بازیگرها نیز توضیح داد: دستمزد محمدعلی فردین از همه ما بیشتر بود و بعد از او بهروز وثوقی و بعد من. البته دستمزدها متغییر بود. به عنوان مثال، دستمزدی که من برای فیلم «هدف» به خاطر پورسانت گرفتم از فردین بیشتر بود. زمانیکه فردین دستمزدش ۳۰۰ هزار تومان و بهروز وثوقی هزار۲۰۰ هزار تومان میگرفت دستمزد من ۱۵۰ هزار تومان بود.
عقابها
وی با بیان اینکه قصه «عقابها» جدید بود گفت: در این فیلم سکانسی که من با اسلحه عراقیها را میزدم و جمشید هاشمپور از هلی کوپتر میپرید، خیلی واقعی و طبیعی بود. یادم میآید وقتی برای اولین بار در سینما این فیلم را میدیدیم زمانیکه هاشمپور از هلی کوپتر میپرید مردم دست زدند. مردم در فیلمها قهرمان را دوست داشتند و در مقابل بازیها در فیلم واکنش نشان میدادند. متاسفانه در حال حاضر سینمای ما قهرمان ندارد.
وی با بیان اینکه بازیهای هدیه تهرانی را دوست دارد، بیان داشت: هدیه تهرانی در جایی با او مصاحبه شده بود و پرسیده بودند که چرا در فیلم دوئل نقش بسیار کم بود را پذیرفته است؟ او در پاسخ گفته بود حضورم در این فیلم برای خوشامدگویی به سعید راد است. چنین رفتاری فقط از یک بازیگر حرفهای برمی آید؛ هروقت از من درباره بهترین بازیگر زن سوال میکنند من نام او را میگویم.
امیر نادری و مسعود کیمیایی
وی با بیان اینکه بازیگر با دو موضوع آشنایی کامل داشته باشد، افزود: مهمترین آن تکنیک بازی است که بازیگر باید بداند. یک بازیگردر کار با کارگردانهایی مانند مسعود کیمیایی و امیر نادری این مشخصه را به خوبی میتواند درک کند و من تکنیک بازی را از امیر نادری یاد گرفتم. مهمتر از تکنیک، حس بازیگری است که اگر هر دو را با هم داشته باشیم یک بازیگر خوب هستیم.
سعید راد درباره بهترین بازیگران سینمای ایران بیان داشت: پیمان معادی بسیار بازیگر فیزیکالی است و حامد بهداد خوب بازی میکند. امیر جدیدی متین و فوق العاده ورزشکار خوبی است؛ چند نقش بسیار خوب از او دیده ام. . شهاب حسینی آنقدر خوب بازی میکند که جایزه بینالمللی گرفته است و هدیه تهرانی بازیهای درخشانی دارد و همه فیلمهای او حتی فیلمهای تجاریاش را هم دیدهام.
علایق و ورزش کردن سعید راد
او می گوید که همیشه باید ورزش کرد و من حتی وقتی به مسافرت هم می روم ورزش و پیاده روی را انجام می دهم. او با وجود سن بالایی که دارد مرتب ورزش می کند و اعتقاد دارد که ورزش باعث سرزندگی آدم می شود. در ادامه می گوید که به دلیل ورزش کردن برای نقش های پرتحرک آمادگی لازم را دارم. در فیلم تنگنا ااز پشت کامیون افتاد ولی به دلیل آمادگی بدنی که داشت، دچار آسیب خاصی نشد. این بازیگر رژیم غذایی صحیح را دنبال می کند و بسیار گوشت ماهی دوست دارد.
در دوران جوانی بولینگ بازی می کرد ولی حالا فقط به دلیل کمبود وقت می تواند پیادهروی کند. ایروبیک و دوچرخه سواری هم می کند.
ابراهیم حاتمی کیا از بهترین کارگردان های سینمای بعد از انقلاب است. یکی دیگر از دلایلم برای قبول پیشنهاد بازیگری در این فیلم، شخصیت منحصربفرد تیمسار فلاحی بود. ایشان با فرماندهی و هدایت درست نیروهای ارتشی، نقش مهمی در پیروزی های نظامی ارتش ایران در زمان جنگ تحمیلی داشتند. البته بازی درست و شایسته شخصیت تیمسار فلاحی، کار واقعا سختی بود. در این فیلم او در کنار فریبرز عرب نیا ایفای نقش کرد.
سخنان جنجالی سعید راد و دردسرساز شدن
او در مراسم افتتاحیه سی و دومین جشنواره فجر یادی از پیشکسوتان سینمای ایران کرد و نام مسعود کیمایی، بهروز وثوقی و محمدعلی فردین را برد که باعث جنجال زیادی شد و تا حدی به او فشار وارد شد که مجبور شد عذرخواهی کند و از سخنانش ابراز پشیمانی کند.
فیلم های سعید راد
قبل از انقلاب 1357
با عشق مردن (1357)
ساخت ایران (1357)
گدای اشراف زاده (1357)
آقای لر به شهر می رود (1356)
خاکستری (1356)
سفر سنگ (1356)
سکوت بزرگ (1356)
هزار بار مردن (1356)
همراهان (1356)
جدال (1355)
قاصدک (1355)
دزد سوم (1354)
دو آقای با شخصیت (1354)
شرف (1354)
کمین (1354)
هدف (1354)
آب (1353)
خشم و خون (1353)
کنیز (1353)
مرد شب (1353)
مسلخ (1353)
تنگنا (1352)
تیغ آفتاب (فیلم 1352)
خروس (1352)
خورشید در مرداب (1352)
سالومه (1352)
صادق کرده (1351)
صبح روز چهارم (1351)
طغرل (1351)
کافر (1351)
مردی در طوفان (1351)
الکلی (فیلم)
خداحافظ رفیق (1350)
فاتحین صحرا (1350)
بعداز انقلاب 1357
مترو (1394)
عشق و جنون (1392)
زنده به گور (1392)
پایان خدمت (1392)
چ (1391)
گیرنده (1390)
پروانگی (1389)
دوئل (1382)
عقاب ها (1363)
دادشاه (1362)
عبور از میدان مین (1362)
برزخی ها (1361)
خط قرمز (1360)
فرمان (1360)
مرز (1360)
مجموعهٔ تلوزیونی سعید راد
در چشم باد (به کارگردانی مسعود جعفری جوزانی)
سرزمین کهن (به کارگردانیکمال تبریزی)
تله فیلم (فیلم تلویزیونی)
ساعت به وقتِ صفر (1390)