اتهام جدید آمریکا علیه چین درباره کرونا
آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا(سازمان جاسوسی سیا) در تازهترین ادعاها درباره بحران شیوع کرونا، چین را متهم کرده که با فشار بر سازمان جهانی بهداشت، تلاش داشته مانع اعلام بهنگام وضعیت اضطراری بهداشت عمومی از سوی این سازمان شود.
خبرگزاری ایرنا: آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا(سازمان جاسوسی سیا) در تازهترین ادعاها درباره بحران شیوع کرونا، چین را متهم کرده که با فشار بر سازمان جهانی بهداشت، تلاش داشته مانع اعلام بهنگام وضعیت اضطراری بهداشت عمومی از سوی این سازمان شود.
هفتهنامه آمریکایی نیوزویک در مطلبی نوشت: «در حالی که چین در حال انبار کردن تجهیزات پزشکی بود، سیا معتقد است پکن برای جلوگیری از سازمان جهانی بهداشت در اعلام وضعیت اضطراری تلاش میکرد».
براساس این گزارش، آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) معتقد است که چین در ژانویه (دیماه) سعی کرد مانع از آن شود که سازمان جهانی بهداشت زنگ خطر همهگیری کرونا را به صدا در آورد.
سیا همچنین مدعی است، چین همزمان مشغول انبار کردن تجهیزات پزشکی بود. یک گزارش سیا که محتویات آن توسط دو مقام اطلاعاتی آمریکا به نیوزویک تأیید شده، اعلام کرده، چین سازمان جهانی بهداشت را تهدید کرده که اگر وضعیت اضطراری بهداشت عمومی اعلام کند، از همکاری با این سازمان در خصوص تحقیقات کرونا دست میکشد.
به نوشته نیوزویک، این دومین گزارش از یک سرویس اطلاعاتی غربی است و به احتمال زیاد سبب افزایش تنشها میان واشنگتن و پکن بر سر همهگیری کرونا میشود که تاکنون سبب مرگ بیش از ۲۹۰ هزار نفر در جهان شده است که بیش از یک چهارم آنها را آمریکاییها تشکیل میدهند.
نخستین گزارش در این راستا، یک ارزیابی اطلاعاتی آلمانی است که هفته گذشته توسط پایگاه خبری «اشپیگل» منتشر و در آن «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین متهم شد که شخصا در ۲۱ ژانویه (۱ بهمن) به «تدروس ادهانوم» دبیرکل سازمان جهانی بهداشت فشار آورده بود.
هرچند سازمان جهانی بهداشت فشار رئیس جمهوری چین را رد کرده، اما از پرداختن به این پرسش که آیا مقامهای چینی کاری برای تأخیر یا تغییر در اعلام وضعیت اضطراری بهداشت عمومی انجام دادهاند، خودداری کرد.
«کریستین لیندمایر» سخنگوی این سازمان پس از انتشار این گزارشها گفت: ما درمورد بحثهای خاص با کشورهای عضو اظهار نظر نمیکنیم، اما میتوان گفت که سازمان جهانی بهداشت در طول زمانهای مختلف و در مواقع بروز همهگیریها، مطابق با وظیفه به عنوان یک سازمان فنی مبتنی بر شواهد عمل کرده است.
لیند مایر به نیوزویک گفت: سازمان متبوعش توصیههای خود را براساس علوم، شواهد، دادهها و توصیههای متخصصان مستقل پایهگذاری میکند.
وی در بخش دیگری از توضیحات خود افزود: دکتر تدروس ادهانوم در روزهای ۲۰، ۲۱ یا ۲۲ ژانویه (۳۰ دی، ۱ و ۲ بهمن) با رئیس جمهوری چین تماسی نداشته و وی و تیم ارشدش در ۲۸ ژانویه (۸ بهمن) با شی جین پینگ در پکن دیدار کردهاند و هیچ سخنی در مورد وضعیت اضطراری بهداشت عمومی بر زبان نیاوردهاند.
اما در گزارش سیا که پس از اشپیگل منتشر شده، مقامهای اطلاعاتی آمریکا نتوانستند بگویند آیا شی در فشار بر سازمان جهانی بهداشت نقش داشته است یا خیر.
پس از انتشار این گزارشها، ادهانوم نیز تاکید کرد این تصمیم به هیچ عنوان تحت تاثیر چین نبوده و از توانایی پکن در کنترل همهگیری دفاع کرد.
دیدگاه تان را بنویسید