چرا لقب «بدترین وزیر خارجه تاریخ آمریکا» برازنده پامپئو است؟
اگر به اقدامات پامپئو قبل و بعد از شیوع ویروس کرونا نگاهی بیاندازیم، در مییابیم که لقب «بدترین وزیر خارجه تاریخ آمریکا» کاملاً برازنده اوست.
خبرگزاری تسنیم: به نقل از رادیو بین المللی چین، روزنامه واشنگتن پست چندی پیش با انتشار تفسیری درباره مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا او را شدیداً مورد انتقاد قرار داد: «میتوان گفت او بدترین وزیر خارجه آمریکا پس از جنگ جهانی دوم بوده.... اما کارهای او در زمان شیوع کرونا موجب شده او بدترین وزیر خارجه تاریخ آمریکا تبدیل شود.» اگر به اقدامات پامپئو قبل و بعد از شیوع کرونا نگاهی بیاندازیم، لقب «بدترین وزیر خارجه تاریخ آمریکا » کاملاً برازنده اوست.
در تاریخ آمریکا وزرای خارجه برجستهای وجود داشتهاند برای نمونه، توماس جفرسون یکی از بنیانگذاران آمریکا، هنری کیسینجر که در برقراری روابط سیاسی میان چین و آمریکا نقشی تاریخی داشت و بسیاری چهرههای دیگر اما از دو سال پیش که پامپئو از ریاست سیا به عنوان وزیر خارجه آمریکا انتخاب شده تمام شهرت همتایان پیشین خود را از بین برد.
پامپئو فردی است دروغگو و فریبکار که به رفتار اشتباه خود افتخار میکند و باعث شده دیپلماسی آمریکا با رهبری او از مسیر عادی خود منحرف شود. روابط آمریکا با کشورهای بزرگ مانند چین و روسیه پیوسته تیرهتر میشود و شکاف میان واشنگتن و همپیمانان غربی نیز عمیقتر میشود.
برخی از تحلیلگران خاطر نشان میکنند که پامپئو از یک سو همسویی و همراهی نزدیک با رئیس جمهور آمریکا از خود نشان میدهد و از سوی دیگر بارها حرفهای تند علیه چین میزند، هدفش جمع آوری سرمایه سیاسی برای رسیدن به ریاست جمهوری آمریکا است.
بعد از شیوع ویروس کرونا، پومپئو با تمام نیرو به سیاهنمایی و انگ زدن به چین پرداخت، بارها در عرصههای بینالمللی، کرونا را ویروس ووهان نامید، حزب حاکم و نظام سیاسی چین را تهدید زمان خواند ، همچنین قصد داشت ویروس ووهان را در بیانیه وزرای خارجه گروه هفت نیز بگنجاند. رفتارهای پومپئو به مردم نشان داد که شیوع کرونا آنقدر فاجعهبار نیست که تلاش او برای رسیدن به منافع شخصی و سیاسی خود.
در حقیقت پامپئو نه تنها چین را هدف قرار داد بلکه بارها کشورهایی مانند روسیه و ایران را متهم به اقدام علیه دولت آمریکا کرد اما همانطور که در تفسیر واشنگتن پست هم دیده میشود، هنگامیکه 80 میلیون ایرانی برای دریافت کمکهای انساندوستانه با مشکل روبرو بودند، پامپئو و همفکرانش نه تنها فراخوان کشورهای غربی از جمله انگلستان را برای کاهش تحریم ها نادیده گرفتند بلکه شیوع کرونا را راهی برای تشدید فشار حداکثری به ایران تلقی کردند که این اقدام باعث جان باختن بسیاری از مردم بیگناه شد و البته ریاکاری آمریکا که با وجود تبلیغات انساندوستانه اینگونه رفتار میکند را به جهان نشان داد.
در حال حاضر موارد قطعی ابتلا به کرونا در سراسر جهان از مرز یک میلیون و 200 هزار نفر گذشته است. خود آمریکا با 330هزار مورد قطعی در صدر جهان قرار دارد اما پامپئو همچنان در حال دروغ پردازی وسیاهنمایی درباره چین و تلاش برای رسیدن به منافع سیاسی و شخصی خود از این طریق است و با به بازی گرفتن جان مردم آمریکا مانع شکلگیری همکاری جهانی برای مقابله با کرونا میشود.
ارزیابی سیاستورزی پامپئو نشان میدهد که او «یکی از ضعیفترین وزرای خارجه آمریکا در طول تاریخ» است که همچنان بر تداوم رفتارهای زشت خود نیز اصرار میورزد.
دیدگاه تان را بنویسید