توافق تجاری انگلیس و آمریکا در گرو لغو برجام توسط لندن

کد خبر: 971394

دستیار سابق مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت ممکن است لازم باشد که انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا، برای دستیابی به توافق تجاری با آمریکا از برجام خارج شده و به کمپین فشار حداکثری بپیوندد.

توافق تجاری انگلیس و آمریکا در گرو لغو برجام توسط لندن

خبرگزاری فارس: «ریچارد گلدبرگ» دستیار سابق مشاور امنیت ملی کاخ سفید، گفت اگر انگلیس از برجام خارج نشود، توافق تجاری با آمریکا پس از خروج از اتحادیه اروپا را به خطر می‌اندازد.

به نوشته روزنامه «گاردین»، گلدبرگ که تا هفته گذشته دستیار مشاور امنیت ملی دولت آمریکا بود، در مصاحبه‌ای گفته‌ است: «سوالی که باید از نخست‌وزیر انگلیس بوریس جانسون پرسیده شود این است: "با حرکت به سمت برگزیت (خروج از اتحادیه اروپا)، از آنجا که حامیان برگزیت از توافق هسته‌ای [با ایران] خوششان نمی‌آید، از شما می‌خواهند از توافق هسته‌ای خارج شوید. هنگامی که بعد از ۳۱ ژانویه (۱۱ بهمن) برای مذاکرات مربوط به توافق تجارت آزاد با آمریکا به واشنگتن بیایید چه خواهید کرد؟»

گلدبرگ که مسئول «مقابله با سلاح‌های کشتار جمعی ایران» بود گفت: «قطعاً به سود او (جانسون) و مردم بریتانیای کبیر خواهد بود که به رئیس‌جمهور دونالد ترامپ ملحق شوند، به آمریکا ملحق شوند، که سیاست خارجی خود را از بروکسل دور کنید و به کمپین فشار حداکثری بپیوندید تا امنیت همه ما حفظ شود».

جانسون روز سه‌شنبه در مصاحبه‌ای با شبکه «بی‌بی‌سی» از «جایگزینی توافق هسته‌ای فروپاشیده» با یک توافق جدید حمایت کرد و گفت جایگزینی این توافق با «توافق ترامپ» می‌تواند یک پیشرفت رو به جلو باشد. پیشنهادی که با استقبال ترامپ مواجه شد اما دولت ایران آن را رد کرد.

روز گذشته (سه‌شنبه) آلمان، فرانسه و انگلیس، پروسه حل اختلاف در زمینه نقض توافق هسته‌ای از سوی ایران را آغاز کرد.

این مکانیسم روندی است که در صورت طی کردن کامل مراحل، می‌تواند به بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران منجر شود. با این حال دیپلمات‌های اروپایی مدعی هستند که هدف این تصمیم حفظ توافق هسته‌ای از طریق بحث و رایزنی با ایران برای بازگشت به تعهداتش ذیل برجام است، نه بازاعمال تحریمهای سازمان ملل.

انگلیس می‌‌تواند پس از خروج از اتحادیه اروپا، به‌طور مستقل تحریم‌هایی اقتصادی را علیه ایران وضع کند. لغو برجام از سوی جانسون که ترامپ انگلیس لقب گرفته است می‌تواند به منزله رد کردن چیزی باشد که اروپا آن را دستاورد دپلماسی چندجانبه می‌داند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد