فون هیپل: تحریم‌های جدید نشان داد ترامپ علاقه‌ای به مذاکره ندارد

کد خبر: 945513

«فرانک فون هیپل» استاد دانشگاه پرینستون و مقام سابق آمریکایی معتقد است که تحریم‌های جدید واشنگتن علیه مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران بیانگر آن است که دولت ترامپ تمایل چندانی به مذاکره ندارد.

فون هیپل: تحریم‌های جدید نشان داد ترامپ علاقه‌ای به مذاکره ندارد
خبرگزاری فارس: «فرانک فون هیپل» استاد دانشگاه پرینستون و مقام سابق آمریکایی معتقد است که تحریمهای جدید آمریکا علیه مقامات ایران نشان دهنده این است که فعالیت های اقتصادی کمی باقی مانده که ترامپ آنها را قبلاً تحریم نکرده باشد و این تحریمها غیر سازنده بود.

پروفسور «فرانک فون هیپل» یک فیزیک‌دان اهل ایالات متحده آمریکا است. او استاد دانشگاه پرینستون آمریکا و از دانشمندان معروف هسته‌ای بین‌المللی است. وی دارای درجه دکتری از دانشگاه آکسفورد است. «هیپل» در گذشته جانشین مدیر بخش امنیت ملی دفتر سیاست‌های علم و تکنولوژی کاخ سفید بوده است. وی همچنین عضو هیئت مدیره پنل بین‌المللی مواد شکافت‌پذیر است.

خبرگزاری ما با او درباره تحریم‌های جدید آمریکا علیه مقامات ایرانی گفت‌وگویی انجام داده است.

آمریکا اخیرا تحریم‌هایی را علیه مقامات ارشد ایرانی از جمله رهبر جمهوری اسلامی ایران و برخی فرماندهان ارشد سپاه پاسداران اعمال کرده است. همچنین اعلام شده که محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران قرار است در تحریم‌های آمریکا قرار بگیرد. هدف این تحریمها چیست؟

فون هیپل: این تحریمها نشان دهنده این است که فعالیت‌های اقتصادی کمی باقی مانده که ترامپ آنها را قبلاً تحریم نکرده باشد. مطمئنا تحریم رهبر عالی و وزیر امورخارجه ایران غیرسازنده است و هر گونه امکان گفتگوهای دیپلماتیک را از بین می‌برد.

در نتیجه این بدان معنی است که دولت ترامپ علاقه چندانی در گفتگوهای دیپلماتیک ندارد. این مایه تأسف است، به ویژه در شرایط کنونی که احتمال بروز یک جنگ ناخواسته رو به افزایش است.

به نظر می‌رسد بعد از هدف قرار گرفتن پهپاد آمریکایی، ترامپ سعی کرد در اقدامی تلافی جویانه مقامات ارشد ایران را تحریم کند تا از اندوه ناشی از هدف قرار گرفتن آن پهپاد رهایی یابد. نظر شما چیست؟

فون هیپل: این ممکن است. البته من مطمئن نیستم که «حزن و اندوه» (grief) کلمه درستی برای این رویداد باشد چون این اتفاق تلفات جانی نداشته است. ترامپ ادعا دارد در نخستین واکنش خواسته وی پاسخ نظامی به ایران بوده که ممکن بود منجر به جنگ شود. از این نظر اعلام تحریم اقدام کم‌خطرتری در کوتاه مدت بود هر چند این اقدام به علت آنکه حاوی سیگنال عدم تمایل به دیپلماسی بود در بلندمدت خطر جنگ را افزایش می‌دهد.

مایک پامپئو اخیرا از گفتگوی بدون قید و شرط سخن گفته است. این در حالی است که او پیش از این شروطی را برای ایران برای مذاکره عنوان کرده بود. دلیل این تغییر لحن چیست؟

فون هیپل: دولت ترامپ تحت فشار است که تنش موجود با ایران را کاهش دهد. این که پامپئو واقعا مایل باشد بدون پیش شرط با ایران مذاکره کند تحول مثبتی است. امیدوارم ایران در این صورت به مذاکره تمایل داشته باشد. می‌گویند چرچیل می‌گفت «فک زدن بهتر از جنگ است». حتی اگر وی چنین چیزی نگفته باشد این حرف درست است.

آمریکا در عین حال که سخن از مذاکره می‌گوید تحریمها علیه ایران را نیز تشدید می‌کند. این مواضع متناقض چگونه توجیه پذیر است؟

فون هیپل: من فکر می‌کنم مذاکره‌ای که در آن هیچ نفعی برای ایران و همچنین برای آمریکا و متحدانش نباشد نمی‌تواند نتیجه‌ای داشته باشد.

در حالی که ترامپ توافق هسته‌ای با ایران را ترک کرده است اما از کاهش تعهدات برجامی ایران ناراحت است. معنای این ناراحتی چیست؟

فون هیپل: فهم این سخت است که ترامپ چگونه فکر می‌کرد که ممکن است بدون ایجاد احتمال اینکه ایران به اجرای تعهداتش [ذیل برجام] پایان دهد، می‌تواند به تعهدات آمریکا پایان داده و دیگر طرف‌های توافق را نیز برای خروج از آن تحت فشار گذارد... من فکر می‌کنم آنچه ایران انجام می‌دهد بسیار خطرناک است چون ممکن است بهانه را برای دولت ترامپ جهت بمباران تاسیسات اتمی ایران، با این ادعا که این اقدام برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به بمب اتمی لازم بوده، فراهم کند.

نامزد سابق سنای آمریکا: تحریم‌ها عزم ایرانی‌ها را محکم‌تر کرده‌اند یکی از نامزدهای سابق مجلس سنای آمریکا تحریم‌ها علیه ایران عزم را اقدام جنگی توصیف کرده اما گفته اعمال آنها عزم مردم ایران را محکم کرده است.

«مارک دانکوف»، نامزد سابق مجلس سنای آمریکا در یک مصاحبه اختصاصی تحریم‌های آمریکا ضد ایران را «اقدام جنگی» توصیف کرده اما گفته اعمال این تحریم‌ها عزم مردم ایران را محکم‌تر خواهد کرد.

دانکوف در انتخابات سال 2000 کنگره از «حزب قانون اساسی» برای ورود به مجلس سنا به عنوان نماینده ایالت «دلوار» نامزد شد و با یک نامزد دموکرات و یک نامزد جمهوری‌خواه رقابت کرد.

او در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم درباره اقدام دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا برای اعلام تحریم‌های جدید علیه جمهوری اسلامی ایران گفت: «تحریم‌ها نوعی اقدام جنگی هستند. مهم است که مردم آمریکا و دنیا این را بدانند.»

دانکوف در ادامه با یادآوری شعار انتخاباتی ترامپ در سال 2016 («اول آمریکا») از او به دلیل اعمال تحریم‌هایی که به جای منافع مردم آمریکا منافع «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را در نظر گرفته انتقاد کرد و آن را خلاف قانون اساسی کشورش و جامعه بین‌‌المللی توصیف کرد.

وی گفت: «رئیس‌جمهور ترامپ هیچ دلیل قانونی برای انجام این کار (اعمال تحریم) ندارد، مگر آنکه وعده‌های انتخاباتی «اول آمریکا» توسط او در سال 2016 که قرار بود آمریکا را از درگیری‌های بی‌ارزش خاورمیانه دور نگاه دارد توسط عوامل نومحافظه‌کار صهیونیست ربوده شده باشد؛ آنها بیشتر علاقه‌مند خدمت‌رسانی به بنیامین نتانیاهو و اسرائیل هستند تا اطاعت از قانون اساسی آمریکا و قوانین بین‌المللی و مرتفع کردن نیازها و منافع طبقه متوسط آمریکا.»

دانکوف در پاسخ به این سوال که آیا سیاست‌های تحریمی آمریکا علیه ایران اثرگذار خواهد بود گفت: «از نظر من، تحریم‌ها صرفاً عزم ایرانی‌ها را سخت‌تر کرده است. با توجه به همین قضیه می‌توان عملیات‌های پرچم عوضی در خلیج فارس و خلیج عمان که به اشتباه به ایران نسبت داده می‌شوند را توضیح داد، در حالی که این حادثه‌ها کار نومحافظه‌کارانی در دولت ترامپ است که مشتاقانه با رژیم‌های اسرائیل و عربستان و مجاهدین خلق (منافقین) همدست هستند.»

نامزد سابق مجلس سنای آمریکا با بیان اینکه با مقاومت ایران علیه تحریم‌ها موافق است، درباره مفید فایده بودن مذاکره با آمریکا گفت: «از فلسطینی‌ها بپرسید از سال 1948 و در سال‌های اول دولت ترامپ "مذاکرات" آنها را به کجا رسانده است.»

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد