نظر تحلیلگر آمریکایی درباره مخالفت رهبر ایران با مذاکره با آمریکا/فرمانده ناو آبراهام لینکلن: برخورد ایرانیها حرفهای بوده است
یک تحلیلگر مسائل سیاسی آمریکایی بر این باور است که ایران نمیتواند با مقامهایی مذاکره کند که در مذاکره حسننیت ندارند و این قطعاً در مورد دولت ترامپ صادق است.
خبرگزاری تسنیم: «رادنی مارتین» تحلیلگر ارشد مسائل سیاسی از آمریکا تأکید کرد: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا و مایک پامپئو وزیر خارجه و جان بولتون مشاور امنیت ملی ایالات متحده برای حفظ منافع اسرائیل تلاش میکنند و هیچ گونه نگرانی درباره صلح و امنیت بینالمللی ندارند. این آمریکا است که باید مانند یک کشور عادی رفتار کند نه ایران.
این تحلیلگر آمریکایی در ادامه تصریح کرد: اظهارات مختلف پامپئو درباره ایران کاملاً غیرصادقانه است. واقعیت این است که آمریکا مانند یک کشور عادی رفتار نمیکند و با بهراه انداختن جنگهای مختلف سعی داشته است تا به یک قدرت جهانی تبدیل شود و قدرت و هژمونی خود را در سطح جهان گسترش دهد.
وی افزود: ایران نمیتواند با مقامهایی مذاکره کند که با حسننیت مذاکره نمیکنند و این مسئله دقیقاً در مورد دولت ترامپ صادق است. نکته دیگر این است که ترامپ، پامپئو و بولتون برای حفظ منافع تلآویو تلاش میکنند و نگران صلح بینالمللی نیستند.
مارتین درباره پیشنهاد پامپئو برای مذاکره بدون قید و شرط با ایران نیز گفت: اظهارات متعدد پامپئو درباره ایران، کاملاً غیرصادقانه و دروغین است. آمریکا تاکنون معاهدات و توافقنامههای زیادی را امضا و سپس آنها را نقض کرده است. حملات آمریکا علیه ایران، بازتابدهنده تاریخ این کشور است. یکی از عوامل مهمی که ایران مایه خشم و نگرانی آمریکا شده این است که ایران سالها قبل آمریکا را بیرون کرده و کنترل منابع طبیعی خودش را بهدست گرفته و مانع از فعالیتهای جاسوسی آمریکا و مداخله در امور داخلیاش شده است.
وی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره مخالفت رهبر معظم انقلاب اسلامی با مذاکره با آمریکا و نظر ایشان درباره اینکه آمریکاییها قصد دارند از این مسئله بهعنوان تاکتیکی برای اعمال فشار بیشتر علیه تهران استفاده کنند، گفت: رهبر معظم انقلاب ایران درست گفتهاند. ایران نمیتواند با مقامهایی مذاکره کند که در مذاکره حسننیت ندارند و این قطعاً در مورد دولت ترامپ صادق است.
الاهرام: موشکهای بالستیک ایران آمریکا را از جنگ برحذر داشت
روزنامه الاهرام مصر نوشت، موشکهای بالستیک امروز یکی از مهمترین بازوهای قدرت ایران در منطقه و از جمله عوامل تغییر محاسبات پنتاگون درباره به راه انداختن جنگ در منطقه است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، روزنامه مصری الاهرام در یادداشتی به قلم «مرسى عطا الله» با عنوان «هر روز، ایران... و محاسبات قدرت آمریکا»، تاکید کرد، تردید پنتاگون درباره توان مقابله با حمله تلافی جویانه ایران، آمریکا را از حمله به ایران بازداشته است.
مرسی عطا الله، روزنامهنگار و تحلیلگر مشهور مصری است که معاون اسبق سخنگوی ارتش مصر و رئیس اسبق شورای اداری روزنامه الاهرام بوده است.
نویسنده در این یادداشت آورده است: بیهوده نبود که از ابتدای تشدید تهدیدهای آمریکا علیه ایران گفتم، آمریکا آخرین کشور دنیا خواهد بود که به فکر جنگ علیه ایران باشد آن هم نه از بیم ناتوانی در نابودی ماشین نظامی ایران بلکه چون در پنتاگون محاسبات جدیدی درباره ضروریات استفاده مستقیم از نیروی آمریکاست آن هم بر مبنای درسهایی که از پیامدهای منفی جنگ آمریکا علیه افغانستان و جنگ آمریکا علیه عراق در اوایل سال 2000 گرفتهاند.
به عقیده عطا الله واقعیت این است که پیشرفت وحشتناک تکنولوژی صنایع نظامی اصل جدیدی را در پنتاگون معرفی کرده با این مفهوم که قدرت درگیری در هر منطقهای را نمی توان بر اساس شمار خودروهای زرهی تانکها و هواپیماهای موجود در پایگاههای منطقه درگیری ارزیابی کرد؛ بلکه مسئله در قدرت استفاده از این ادوات است.
الاهرام افزود: مفهوم سخن بالا این است که نیروها و ادوات زمینی باید نیروهایی سبک باشند که از یک سو استقرار آنها راحت باشد و مانع احتمال دستیابی دشمنان آمریکا به فناوریهایی شود که با آن میتوانند به پایگاههای آمریکا در مناطق تنش حمله کنند. برای مثال استفاده از موشکهای بالستیک امروز، یکی از مهمترین بازوهای قدرت ایران در منطقه است در کنار اینکه ایران از قدرت دستیابی به پهپادهای پیشرفته هم برخوردار است.
این روزنامه تاکید کرد: با توجه به دیدگاههای پنتاگون که در نتیجه مطالعه نتایج جنگ در عراق و افغانستان به دست آمده آمریکا نیاز دارد در استفاده از زور و قدرت خود، محاسبات تازهای داشته باشد به گونه ای که بین اهتمام آن برای حفظ حضور نظامی خود در دور دنیا با اجتناب از درگیری مستقیمی که تلفات سنگین جانی برای آن به بار می آورد توازن ایجاد کند، حتی اگر با آرایی در کنگره روبرو شود که خواهان افزایش شمار نظامیان آمریکایی در خاورمیانه و ملاحظه تعهدات تاریخی آمریکا درباره حفظ امنیت اسرائیل و نزدیک شدن به دیدگاههای آن درباره اوضاع منطقه است و میخواهد اوضاع را به سمت جنگ فراگیر با ایران و بازوهای نظامی آن در منطقه سوق بدهد.
نویسنده آورده است: چه بسا چیزی که دیدگاه پنتاگون را در قبال بحران با ایران تقویت کرده موضع اروپاییهاست که مخالفت خود را با هر جنگی علیه ایران اعلام کرده و هنوز هم تاکید میکنند که نمیخواهد توافق هستهای با تهران از بین برود؛ بنابراین تغییر آشکار لحن رئیس جمهور آمریکا و وزیر خارجه وی در قبال ایران و اعلام آمادگی واشنگتن برای مذاکره بدون پیش شرط با ایران عجیب و غریب و غیرمنتظره نیست.
نویسنده در پایان آورده است: صرف نظر از همه آنچه گفته شد آمریکا در عین حال مانع از این نمیشود که طرفهایی در منطقه جنگ علیه ایران به راه انداخته یا دستکم ایران را به دردسر انداخته و با عملیاتی محدود که منجر به دخالت آمریکا نمیشود، به ایران فشار وارد کنند؛ اما بهترین کلام این است که توانایی اهمیت اجتناب از ورود به خطر از قدرت غلبه بر آن در صورت وقوع کمتر نیست.
فرمانده ناو آبراهام لینکلن: برخورد ایرانیها حرفهای بوده است
فرمانده ناوگروه آمریکائی آبراهام لینکلن اعلام کرد: برخورد ایرانیها در مدت حضور ما در منطقه حرفهای بوده است.
به گزارش بیبیسی، فرمانده ناوگروه آبراهام لینکلن که در دریای عرب در شرق دریای عمان مستقر شده است در سخنانی گفت که از زمان حضور آنها در منطقه برخورد ایرانیها «حرفهای» بوده است.
دریابان «جان وِید» در این خصوص به خبرنگاران گفت که از زمان فعالیت آنها در منطقه در چندین مورد با طرف ایرانی ارتباط داشتهاند که همه آنها «حرفهای و ایمن» بوده است.
«جان وِید» در این باره گفت: ایرانیها هیچ کاری نکردهاند که قدرت مانور و حرکت ناوگروه را محدود کنند یا «به طریقی عمل کنند که ما مجبور به در نظر گرفتن تدابیر دفاعی شویم».
فرمانده ناوگروه آبراهام لینکلن در ادامه افزود که فعالیت قایقهای تندرو سپاه پاسداران در آبراههای منطقه همچنان ادامه دارد.
این در حالیست که دولت آمریکا حدود یک ماه پیش اعلام کرده بود که ناوگروه یواساس آبراهام لینکلن را به خلیج فارس میفرستد.
به گزارش بیبیسی، این ناوگروه وارد منطقه خلیج فارس نشده و در حال حاضر در دریای عرب در شما غرب اقیانوس هند لنگر انداخته است.
دیدگاه تان را بنویسید