آیا اوباما می تواند کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا در ۲۰۲۰ شود؟ / احتمال استیضاح ترامپ در ماه‌های آینده چقدر است؟ /ایزدی: نه جان کری و نه اوباما کاندید نخواهند شد برخی منتظر نباشند/استیضاح در آمریکا کار آسانی نیست

کد خبر: 869681

سیستم استیضاح به این صورت است که مجلس نمایندگان باید رای به استیضاح بدهد اما برخلاف مجلس ما که رای گیری میکنند برای عدم کفایت سیاسی در آن جا رئیس جمهور باید جرمی مرتکب شده باشد و باید اثبات شود. یعنی فراتر از این است که بگویید او مدیر خوبی نیست یا سیاست هایش جواب نداده باید رئیس جمهور مرتکب جرم شده باشد و اثبات شود. و سیستم هم اینطور است که در مجلس نمایندگان رای گیری می‌کنند که رای نصف بعلاوه یک باید بیاورد که رئیس جمهور استیضاح شود اگر دموکرات ها مجلس نمایندگان را بگیرند این احتمال وجود دارد که استیضاح را شروع کنند اما مجلس سنا بعنوان هیأت ژوری عمل می‌کند یعنی پرونده به سنا میرود و سناتور و هیأت ژوری باید رای بدهند.

آیا اوباما می تواند کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا در ۲۰۲۰ شود؟ / احتمال استیضاح ترامپ در ماه‌های آینده چقدر است؟ /ایزدی: نه جان کری و نه اوباما کاندید نخواهند شد برخی منتظر نباشند/استیضاح در آمریکا کار آسانی نیست

پایگاه خبری تحلیلی فردا:

احتمال استیضاح ترامپ در ماه‌های آینده چقدر است؟

باراک اوباما رئیس جمهور سابق ایالات متحده آمریکا بر خلاف سنت همیشگی رؤسای جمهور پیش از خود که پس از ترک مسئولیت دیگر اظهار نظر سیاسی نمی‌کردند در سخنرانی اخیر خود که برای دعوت مردم به پای صندوق رای انتخابات پارلمان بوده لب به انتقاد گشود که با ایجاد شایعاتی همراه شد. برخی پس از این سخنرانی سیاسی از احتمال کاندیداتوری وی برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 سخن گفته اند. با این حال این گمانه زنی خطا است و طبق قانون آمریکا روسای جمهوری که دو دوره حضور داشته اند نمی توانند دیگر در انتخابات شرکت کنند. به همین منظور با برخی از کارشناسان حوزه بین الملل به گفت‌وگو در موردانتخابات آتی آمریکا و استیضاح ترامپ پرداختیم.

حرکت اوباما پاسخ حرکات استثنایی ترامپ بود

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در این خصوص گفت: رفتار استثنائی اوباما پاسخی به رفتارهای عجیب ترامپ بود. طبق سنتی که سیاستمداران آمریکایی دارند که پس از پایان دوره ریاست جمهوری عملا از عرصه سیاسی خارج می‌شوند و وارد عرصه های دیگر مثل مطالعات بنیادی یا فعالیت‌های بشردوستانه و زیست محیطی می‌شوند. اما کاری که اوباما کرد پاسخی به رفتارهای استثنایی ترامپ است.

ترامپ با جذب کانون‌های قدرت و ثروت رئیس جمهور شده است

فلاحت‌پیشه همچینین با بیان اینکه ترامپ شخص دیوانه ای نیست بلکه یک سیاستمدار زیرک با عقل تجاری بسیار است گفت: او میداند که در انتخابات گذشته هم بیش از دو میلیون رای کمتر از خانم کلینتون اورد و علت پیروز شدن او هم این است که مراودات خاصی با احزاب و گروه های قدرت و ثروتی دارد که صاحب کالج‌الکترال هستند یا روی کالج تاثیر میگذارند. ترامپ هم در این مدت خیلی به سود دادن برای منافع این افراد و چنین محافلی کار کرد به طوریکه بسیاری از سیاست های تجاری ترامپ در این قالب است هرچند که افکار عمومی به ضرر ترامپ است ولی از لحاظ کالج الکترال ترامپ کماکان کانون های ثروت و قدرت را برای خودش حفظ کرده و آن ها را بیشتر تقویت کرده است.

شانس دموکرات ها در انتخابات کنگره بیش تر از جمهوری خواهان است

رئیس کمیسیون امنیت ملی با بیان اینکه شانس جمهوری خواهان در انتخابات کنگره کم است گفت: انتخابات میان دوره مجلس چون واسطه ای به نام کالج الکترال ندارد و آرای مستقیم مردم تعیین کننده کاندیدای کنگره است در آنجا اوضاع دموکرات ها بهتر بوده و می توانند تغییراتی را ایجاد کنند.

فلاحت پیشه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اگر دموکرات ها اکثریت کنگره را بگیرند احتمال استیضاح ترامپ وجود دارد یا خیر گفت: استیضاح یک موضوع استثنایی است و من معتقدم که حتی سیاست های مخالف ترامپ هم معتقد به تحمل ترامپ در دوره اول هستند ولی تغییرات در انتخابات میان دوره تغییرات محسوسی خواهد بود

اوباما تلاش می‌کند مردم را پای صندوق رای بیاورد

فواد ایزدی کارشناس مسائل آمریکا در ارتباط با سخنرانی اخیر اوباما و انتقادات او به ترامپ گفت: در آمریکا سنت خوبی بوده که رئیس جمهور قبلی،رئیس جمهور فعلی را نقد نمیکرده که این موجب عدم دو قطبی شدن در جامعه میشود. اما حالا اقای اوباما با سخنرانی اخیر خود و آوردن اسم ترامپ سیاست‌های او را نقد کرد البته حرف او این است که مردم در انتخابات آتی شرکت کرده و با انتخاب دموکرات ها مانع این حرکت های که از نظر اقای اوباما مضر است بشوند.با توجه به اینکه حدود دو ماه تا انتخابات 15 آبان مانده است اقای اوبامابه شهرهای مختلف سفر می‌کند از کاندیدای دموکرات در انتخابات 15 آبان به صورت فعال حمایت می‌کند و با اسم بردن از آقای ترامپ از ایشان هم انتقاد می‌کند.

نه جان کری و نه اوباما کاندید نخواهند شد برخی منتظر نباشند

ایزدی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال کاندیداتوری اوباما برای انتخابات ریاست جمهوری 2020 وجود دارد گفت: اینکه اوباما صحبت های سیاسی میکند نشان دهنده این نیست که میخواهد در انتخابات 2020 ریاست جمهوری شرکت کند و این اتفاق نمی افتد حتی اقای کری که بعضی ها فکر میکردند ممکن است شرکت کند باتوجه به اینکه یک بار در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کرده و شکست خورده است اعلام کرده که کاندید نخواهد شد با اینکه ایشان منعی هم ندارد اما باز این‌ها سنت نیست اگر کسی نماینده حزبی شد و در انتخابات شرکت کرد و بعد رای نیاورد اینکه دوباره برود کاندید بشود و کری هم که حالا برخی فکر می‌کنند ممکن است بیاید اعلام کرده که کاندید نخواهد شد و معطل این طور افراد شدن خیلی کار هوشمندانه‌ای نیست زیرا سیاست‌های ترامپ نه فقط در نگاه جمهوری‌خواهان بلکه در نگاه دموکرات ها در برابر ایران جواب داده است و از این جهت کری هم بخاطر این سیاست‌ها نمی‌آید.

استیضاح در آمریکا کار آسانی نیست

کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه استیضاح در آمریکا کار راحتی نیست گفت: سیستم استیضاح به این صورت است که مجلس نمایندگان باید رای به استیضاح بدهد اما برخلاف مجلس ما که رای گیری میکنند برای عدم کفایت سیاسی در آن جا رئیس جمهور باید جرمی مرتکب شده باشد و باید اثبات شود. یعنی فراتر از این است که بگویید او مدیر خوبی نیست یا سیاست هایش جواب نداده باید رئیس جمهور مرتکب جرم شده باشد و اثبات شود. و سیستم هم اینطور است که در مجلس نمایندگان رای گیری می‌کنند که رای نصف بعلاوه یک باید بیاورد که رئیس جمهور استیضاح شود اگر دموکرات ها مجلس نمایندگان را بگیرند این احتمال وجود دارد که استیضاح را شروع کنند اما مجلس سنا بعنوان هیأت ژوری عمل می‌کند یعنی پرونده به سنا میرود و سناتور و هیأت ژوری باید رای بدهند که آیا درست ثابت شده یا نه و آنجا دو سوم رای را میخواهد در بهترین پیش بینی ها برای دموکرات ها این است که سنا جمهوری خواه میماند حالا اگر فرض کنیم که موج دموکرات ها سنا را هم ببرد و دموکرات ها اکثریت را بگیرند پیش بینی ها بیشتر از 55 رای برای دموکرات ها در سنا پیش بینی نمیکنند و بیاد 67 رای بیاورد یعنی مقداری از سناتور های جمهوری خواه هم باید حاضر بشوند که رای به استیضاح ترامپ بدهند. استیضاح در امریکا کار راحتی نیست اگر رئیس جمهور آمریکا بخواهد استیضاح بشود از حزب خود رئیس جمهور هم باید رای بدهند و این کار راحتی نیست در زمان کلینتون مجلس نمایندگان رای به استیضاح داد و با اینکه اکثریت ان زمان دست جمهوری خواه ها بود سنا رای نداد و کلینتون استیضاح نشد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد