انتقاد «نیکی هیلی» از برخی کشورهای عربی
فرستاده ویژه سازمان ملل در غرب آسیا روز سهشنبه درباره «سیر نگرانکننده درگیریهای مکرر» میان رژیم صهیونیستی و سوریه هشدار داد.
خبرگزاری فارس: شورای امنیت سازمان ملل متحد روز سهشنبه جلسهای برای بحث درباره اوضاع منطقه غرب آسیا و مسئله فلسطین برگزار کرد.
«نیکلای ملادونوف»، فرستاده ویژه سازمان ملل در غرب آسیا در این نشست درباره «سیر نگرانکننده درگیریهای مکرر و خطرناک بین اسرائیل و سوریه» هشدار داد.
وی گفت: «تمامی طرفها را به تبعیت از مفاد توافقنامه ۱۹۷۴ و حمایت از نقش "نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل متحد" در این زمینه دعوت میکنم.»
نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد سال ۱۹۷۴ برای حفظ آتشبس میان رژیم صهیونیستی و سوریه در بلندیهای جولان تأسیس شد.
رژیم اسرائیل در جنگ شش روزه سال ۱۹۶۷ بلندیهای جولان سوریه را اشغال و پس از مدتی آن را ضمیمه خود کرد؛ جامعه بینالملل هرگز این اقدام را بهرسمیت نشناخته است.
تلآویو همچنین در سالهای اخیر دهها شهرک مسکونی غیرقانونی در بلندهای جولان اشغالی احداث و از این منطقه برای پیشبرد شماری از عملیات نظامی علیه دولت سوریه استفاده کرده است.
«ریاض منصور»، نماینده فلسطین در سازمان ملل در این نشست از رژیم صهیونیستی بابت نقض قطعنامه شماره ۲۲۳۴ شورای امنیت و پیشبرد برنامه هایش برای انتقال اجباری ساکنان روستاهای «ابو انور» و «خان الاحمر» انتقاد کرد.
«نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد در ادامه مدعی شد که اعضای سازمان ملل به جای حمایتهای واقعی از مردم فلسطین در حمایت از آنها سخنوری میکنند.
او گفت: کمکهای کشورهای عربی که برخی از آنها ثروتمند هستند به فلسطینیها قابل قیاس با کمک آمریکا نیست.
«نیکی هیلی» در ادامه از سخنان ریاض منصور و مقامهای فلسطینی انتقاد کرد و گفت: «آمریکاییها مردم بسیار سخاوتمندی هستند.»
وی در ادامه تصریح کرد: «ما مردمی بشردوست هستیم و به جستجوی راههایی برای کمک به مردم فلسطین که گرفتاریهایشان برای ما نگرانی واقعی ایجاد میکند، ادامه میدهیم؛ اما ما احمق نیستیم. اگر دست دوستی و سخاوت دراز میکنیم انتظار نداریم دستمان نیش زده شود؛ و وقتی که ما دستمان را دراز میکنیم، انتظار داریم بقیه هم همین کار را انجام دهند.»
نیکی هیلی در ادامه سخنان خود از کشورهای عربی بابت کوتاهی در ایجاد آشتی میان گروههای فلسطینی و در نهایت سازش آنها با رژیم صهیونیستی انتقاد کرد.
او گفت: «مسئله فقط به کمکهای مالی مربوط نمیشود. هنگامی که بحث از ترغیب به آشتی میان گروههای فلسطینی میشود-که برای صلح [میان اسرائیل و فلسطین]ضروری است- کشورهای عربی کجا هستند؟»
«هیلی» در ادامه تصریح کرد کشورهای عربی اکثر اوقات «برای در امان ماندن از نوک پیکان انتقادات نمایندگان فلسطین» به دادن پول و حمایتهای لفظی از آنها بسنده میکنند.
مقام آمریکایی در ادامه گفت: «اما اگر آنها واقعاً برای مردم فلسطین اهمیت قائل بودند این کار را انجام نمیدادند، در عوض، افراطگرایی را محکوم میکردند و ایدههایی جدی برای مصالحه مطرح میکردند که به نزاعها پایان میداد و به زندگی بهتر برای فلسطینیها منجر میشد.»
دیدگاه تان را بنویسید