رویکرد ترامپ به سیاست خارجی آمریکا ضربه میزند
گروهی از کارشناسان سیاست خارجی در نشستی اظهار کردند، نبود انسجام و استواری در سیاست خارجی دونالد ترامپ و دولتش، متحدان آمریکا را گیج کرده و عرصه را در اختیار کشورهایی میگذارد که منافع مشترکی با آمریکا ندارند.
خبرگزاری ایسنا: به نقل از پایگاه خبری پولیتیکو، برخی از کارشناسان حاضر در نشست "نقش جهانی آینده آمریکا" که در دالاس برگزار شد، بر این باور بودند که اگر به جهان اجازه دهیم که بداند قرار نیست آمریکا همه کارها را انجام دهد، جنبههای مثبتی هم خواهد داشت.
لورن دجونگ شولمن، معاون مدیر مطالعات "مرکز امنیت آمریکایی جدید" در واشنگتن در این نشست اظهار کرد: فکر میکنم وجهه جهانی آمریکا با یک شریک قابل اعتماد و طرفی که کشورهای زیادی از آن الگوبرداری میکردند، فاصله گرفته و تبدیل به یک شریک غبرقابل اعتماد شده است. اما این لزوما چیز بدی نیست. این مساله به نوعی مثبت است تا مردم فکر نکنند که قرار است به طور پیوسته همه مشکلات را آمریکا حل کند.
شولمن که در دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا حضور داشت، تاکید کرد که اگر آمریکا به انزوای خود ادامه دهد، چین و روسیه به سرعت جای خالی آن را در رهبری جهانی به عنوان قدرت اقتصادی و در سیستمهای سیاسی پر خواهند کرد.
ترامپ علاوه بر به راه انداختن کمپین "اول آمریکا"، رسیدگی به بحرانهای خارجی را نیز در برنامه کاری خود دارد. او پس از اعمال فشار علیه برنامههای موشکی و هستهای کره شمالی، ماه آینده با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی در سنگاپور پای میز مذاکره خواهد نشست تا احتمال خلع سلاح هستهای از شبه جزیره کره را بررسی کند. اما چیزی که رهبران خارجی و متحدان آمریکا در سراسر جهان را ناامید کرده، بیثباتی در ذات ترامپ است.
آنا سایمونز، استاد تحلیل نظامی در مقطع کارشناسی ارشد دریایی اظهار کرد، رسیدگی آمریکا به امور سراسر جهان تمرکز این کشور را به زندگی و وضعیت دیگران معطوف میکند و به جای کمک به حل مسائل موجود، تنها به این مشکلات میافزاید.
شولمن درباره سیاست آمریکا در خصوص خاورمیانه و انتقال سفارتش از تلآویو به قدس تصریح کرد: رویکرد ناسازگار واشنگتن در این منطقه موجب شد که آمریکا احمق به نظر برسد.
تد پیکون، پژوهشگر ارشد موسسه مطالعاتی بروکینگز در این نشست اذعان کرد، حمله به رسانهها، قضات و سایر سازمانهای مرکزی در دموکراسی آمریکا، وجهه این کشور را در سطح جهان "تخریب کرده است".
وی افزود: اگر میخواهیم متحدانی در تیم خود داشته باشیم، داریم کار را برای پیوستن آنان سختتر میکنیم.
جان شوسلر، استادیار دپارتمان امور بینالملل دانشگاه "اِی اند اِم" تگزاس در این نشست گفت، در میان تمام عدم قطعیتها، یک سود احتمالی وجود دارد و آن این است که حضور قدرت آمریکا در سطح جهانی کاهش مییابد و سایر کشورها رشد خود را آغاز خواهند کرد.
دیدگاه تان را بنویسید