جنگ جدید ایران و آمریکا در راه است؟

کد خبر: 727794

از طرفی در حوزه مناطق جنگی و مورد اختلاف دو کشور نیز نباید فراموش کنیم مناطقی مانند دیرالزور م. که برای ترامپ و آمریکا مهم هستند برای تهران به سبب ارتباط با دو کشور لبنان و سوریه حیاتی اند و درگیری با تهران در این زمینه‌ها می‌تواند بیش از آن چه ترامپ فکر می‌کند به آمریکا ضربه بزند. ترامپ بار‌ها گفته بود که نمی‌خواهد در جنگ و خون ریزی و تنشی جدید وارد شود با این حال او اکنون در حال قدم گذاشتن به مسیری است که همیشه در زبان از آن اجتناب می‌کرده است.

سرویس بین الملل فردا: روز به روز در حال نزدیک شدن به نقطه بحرانی روابط میان آمریکا و ایران هستیم. ایالات متحده طی ماه‌های اخیر در حال رویارویی با دولتی است که ثابت کرده در رسیده به اهدافش بی رحمانه جلو می‌رود چه این هدف، برنامه هسته‌ای باشد و چه توانایی‌های نظامی. اگر چه بحران میان آمریکا و کره شمالی در مورد بمب اتمی کره گاه شدت می‌گیرد و به صدر اخبار تبدیل می‌شود، اما به نظر می‌رسد بیش از هر چیز این بحران با توان بازدارندگی هسته‌ای کره شمالی مرتبط است نه یک درگیری نظامی با این حال در مورد ایران این گونه نیست و احتمال درگیری‌های نیابتی با ایران در منطقه خاورمیانه زیاد است، مساله‌ای که کاخ سفید تاکنون نشان داده نتوانسته در مدیریت آن موفق باشد.اما ابعاد این درگیری چقدر است و چه فاکتورهایی ممکن است در ایجاد این درگیری‌های احتمالی نقش داشته باشند. به نظر می‌رسد بیش از هر چیز سه عامل ممکن است بین ایران و آمریکا درگیری نظامی احتمالی به وجود آورد.
اولین عامل: ماجرای داعش در سوریه و عراق حالا دیگر به پایان کار خود در حالی نزدیک شدن است و از بین رفتن داعش و به تبع آن پایان عملیات علیه این گروه بدان معنی است که آمریکا و ایران دشمنی مشترک را از دست داده و همین زمینه کوچک همکاری میان آن‌ها نیز از بین خواهد رفت. با این حال این پایان کار نخواهد بود چرا که در دوران پساداعش آمریکا و ایران به دنبال منافع خود در منطقه خواهند بود به احتمال بسیار زیاد در کشور عراق تضاد منافع سیاسی میان این دو به وجود خواهد آمد چرا که هر دو کشور به دنبال اعمال نفوذ خود در این منطقه هستند. در سوریه، اما ماجرا اندکی متفاوت است. ایران و آمریکا در حال نزدیک شدن به هم در مناطقی هستند که در اختیار داعش است.واقعیت این است که در دوران اوباما او به این نتیجه رسیده بود که نفوذ ایران در حال گسترش است و به همین دلیل بود که با توافق هسته‌ای قصد داشت محدوده نفوذ خود را از آسیا به سمت خاورمیانه بیاورد. اما نفوذ ایران بیش تز ایا ن. حرف‌ها است. این کشور اکنون در یمن و لبنان، عراق و سوریه نفوذ دارد و همین مساله است که هم پیمانان آمریکا را نیز نگران نموده است. از این روست که می‌توان تحریم‌های جدید، حمایت از سعودی در برابر ایران، حمایت از سنی‌های شورشی ایران و ضربه‌های گاه و بیگاه به نیروهای حامی ایران در سوریه را در همین راستا توجیه نمود. همین چند وقت اخیر بود که خبر رسید ترامپ برای مبارزه با نفوذ ایران و جلوگیری از انتقال سلاح به یمن تدابیری را اندیشیده است.
سومین دلیل، اما به دشمنی خاص ترامپ با توافق هسته‌ای ایران بر می‌گردد. بعید نیست طی ماه‌های آتی آمریکا از برجام خارج شده و دوباره تحریم‌های هسته‌ای را علیه ایران وضع کند. در آن صورت است که تندروهای ایران دوباره فعال و قوی خواهند شد و بحرانی جدی و جدید در روابط دوجانبه دو کشور پدید خواهد آمد. در صورت پیش آمد این مساله بعید نیست که ایران نیز دوباره به سمت تقویت برنامه هسته‌ای خود حرکت کند. تاکنون و پس از روی کار آمدن رئیس جمهور ترامپ اقدامات او در مورد ایران کاملا ناقص و بی ثبات کننده بوده است. برای مثال او در مورد کشورهای عرب قصد داشت که با تنبیه قطر که با ایران رابطه خوبی داشته است، درسی به دیگران بدهد با این حال نتیجه این شد که در میان متحدان آمریکا در منطقه درگیری جدیدی پدید آمد و قطز عملا به سمت ایران هل داده شد. ایده بیرون آمدن از برجام نیز همین طور است. در حالی که همه طرف‌ها اذعان دارند که ایران از نظر فنی به توافق هسته‌ای پایبند بوده است این کار آمریکا تن‌ها می‌تواند به انزوای دیپلماتیک این کشور منجر شود و اثر تحریم‌های اقتصادی آمریکا را کاهش دهد.
ترجمه وتلخیص از استریت تایمز
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد