چرا ملانیا ترامپ در سفر به عربستان روسری سر نکرد؟/ ناراحتی ترامپ از استفاده نکردن روسری توسط میشل اوباما

کد خبر: 673419

در سفر آنگلا مرکل و ترزا می به عربستان سعودی هم، این دو بانوی سیاستمدار آلمانی و انگلیسی از پوشیدن روسری در عربستان سرباز زدند تا ترزا می به تعبیر خودش نمونه‌ای باشد از آنچه که زنان می‌توانند به آن دست پیدا کنند!

چرا ملانیا ترامپ در سفر به عربستان روسری سر نکرد؟/ ناراحتی ترامپ از استفاده نکردن روسری توسط میشل اوباما
ملانیا ترامپ
سرویس بین‌الملل فردا: روزنامه ایندپندنت در یادداشتی به وضعیت حجاب همسران روسای جمهور آمریکا و برخی وزرای خارجه این کشور، در سفر به عربستان سعودی و برخی از کشورهای اسلامی دیگر در چند سال اخیر پرداخته است. در این یادداشت می‌خوانیم:
«ملانیا ترامپ در اولین سفر خارجی خود به عنوان بانوی اول ایالات متحده آمریکا، به همراه همسرش دونالد ترامپ به کشور عربستان سعودی سفر کردند.
بیشتر بخوانید: عمل خلاف‌شرع شاه سعودی با همسر ترامپ دنیا را متعجب کرد
عربستان کشوری با قوانین ظاهراً اسلامی و نفوذ گسترده علمای وهابیت در بین سیاستمداران این کشور است. اما ملانیا از لحظه ورود به این کشور، طبق قاعده معمول در بین زنان کشورهای اسلامی و همینطور زنانی که از سایر کشورها با روسری در مجامع عمومی و جلسات رسمی حضور می‌یابند، از پوشیدن روسری خودداری کرده بود.
زنان در عربستان سعودی با روسری باید باشند و در صورت رعایت نکردن این مساله اغلب با برخورد نیروهای امنیتی مذهبی مواجه می‌شوند. اما ملانیا ترامپ و دختر بزرگ رئیس جمهور آمریکا یعنی ایوانکا ترامپ، از این قاعده در عربستان مستثنی شدند و اجازه داشتند در سفر دو روزه به عربستان بدون روسری در جلسات رسمی و مراسم‌های گوناگون حاضر شوند.
آیا ترزا می و هیلاری کلینتون در عربستان از روسری استفاده کردند؟
البته در سفر آنگلا مرکل و ترزا می به عربستان سعودی هم، این دو بانوی سیاستمدار آلمانی و انگلیسی از پوشیدن روسری در عربستان سرباز زدند تا ترزا می به تعبیر خودش نمونه‌ای باشد از آنچه که زنان می‌توانند به آن دست پیدا کنند!
ترزا می درباره این موضوع در سفر خود گفته بود که امیدوارم همچنانی که مردم من را به عنوان یک رهبر برای زنان می‌بینند، آنچه را که زنان می‌توانند بدان دست پیدا کنند و در موقعیت‌های شگفت‌انگیز حاضر باشند را هم ببینند.
البته ترزا می قبل از سفر خود به عربستان و در زمانی که وزیر کشور انگلستان بود، در هنگام بازدید از یک مسجد در انگلستان، از روسری استفاده کرده بود.
میشل اوباما، همسر باراک اوباما رئیس جمهور سابق آمریکا نیز در سال 2015 بدون روسری در سفر به عربستان شرکت کرد.
ناراحتی ترامپ از استفاده نکردن روسری توسط میشل اوباما
جالب آنکه دونالد ترامپ در آن زمان به استفاده نکردن میشل اوباما از روسری انتقاد کرده بود و در پیامی توئیتری گفته بود: «بسیاری از مردم معتقدند که اقدام خانم اوباما در امتناع از پوشیدن روسری در سفر به عربستان سعودی بسیار شگفت‌انگیز بود. ولی آنها با این کار (به عربستانی‌ها) توهین کردند.»
هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق آمریکا و رقیب ترامپ در انتخابات سال 2016 نیز در دو سفر خود به عربستان سعودی در سال‌های 2012 و 2013 از پوشیدن روسری خودداری کرد ولی در سفر به شهر لاهور در پاکستان از روسری استفاده کرد.
جالب اینکه میشل اوباما هم در سفر به اندونزی از روسری استفاده کرده بود.
در زمان دولت جرج بوش، کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه آمریکا در دولت جرج بوش در هیچ کدام از سفرهای خود به کشورهای اسلامی از روسری استفاده نکرد اما همسر بوش، لورا بوش، بعضی اوقات از روسری در سفرها استفاده می‌کرد.
در این بین از زنانی که در بیشتر سفرهای خود به کشورهای خاورمیانه از روسری استفاده کرده‌اند، به عنوان حامی ظلم و ایجاد کننده جنگ در منطقه یاد می‌شوند. (نظیر لورا بوش و هیلاری کلینتون)
قانون در عربستان درباره حجاب چه می‌گوید؟
عربستان سعودی در ظاهر همچنان به قوانین سفت و سخت شرعی اهل سنت پایدار مانده است. زنان در این کشور از رانندگی محروم هستند و تبعیض فراوانی بین زنان و مردان در فضای عمومی این کشور وجود دارد. زنان در عربستان سعودی ملزم به پوشیدن لباس‌های گشاد و بلند در سطح شهر هستند و بیشتر زنان این کشور صورت‌ و موهای خود را با نقاب می‌پوشانند.
البته زنان خارجی در این کشور با این قوانین مواجه نیستند ولی دولت بریتانیا به اتباع خود که مسافر این کشور هستند توصیه می‌کند که بهتر است زنان انگلیسی در عربستان به قوانین حجاب در این کشور پایبند باشند.»
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت