نفوذ روسها در آمریکای بدون مککارتی
گویا ولادیمر پوتین در عصری که دیگری نه خبری از نفوذ کمونیستها در آمریکا وجود دارد و نه سختگیریهای جوزف مککارتی، راه نفوذ خوبی را برای رخنه در بین سیاستمداران آمریکایی برای کاهش فشارها علیه کشورش پیدا کرده است.
حالا با توجه به تمام حساسیتهایی که درباره روابط ترامپ و نزدیکان وی قبل و بعد از برگزاری انتخابات با مقامات روسیه وجود داشت و به علاوه اذعان سرویسهای امنیتی آمریکا مبنی بر دخالت و نفوذ سایبری هکرهای روس برای تغییر در نتیجه انتخابات برای پیروزی ترامپ در آمریکا، گمانهزنی های بیشتری درباره اصل نفوذ افراد نزدیک به کرملین در دولت جدید آمریکا تقویت شده است. برای حل و فصل موضوع جدید، مایک پنس، معاون رئیس جمهور و شان اسپایسر، سخنگوی دولت ترامپ دست به کار شدند. پنس توضیح داد که فلین دیدار خاصی با سفیر روسیه نداشته است و فلین هرگز با کسیلیاک سخنی درباره تحریمهای روسیه نگفته است. پنس همچنین توضیح داد که هنوز ترامپ درباره اقدام اوباما مبنی بر اخراح دیپلماتهای روس از آمریکا و همینطور تحریمهای این کشور علیه روسیه، تصمیم خاصی نگرفته است. شان اسپایسر هم عملاً کاری جز سرپوش گذاشتن بر روی این ماجرا صورت نداد و خطاب به رسانههای آمریکایی گفت که تماس فلین با سفیر روسیه درباره زمان و چگونگی ملاقات ترامپ با ولادیمیر پوتین بوده است.
درباره جزئیات این دیدار، گزارش واشنگتن پست و نیویورک تایمز حاکی از آن بود که مایکل فلین، به سفیر روسیه پیشنهاد داده است که دوره تحریمهایی که توسط اوباما علیه روسیه تحمیل شد، باید توسط ترامپ ترمیم شود. از آنجا که انتخاب مشاور امنیت ملی در دولت آمریکا مستلزم تایید مجلس سنا نیست و از طرفی وارد بحث شدن با سران کشورهای دیگر، به خصوص روسیه، قبل از برگزاری مراسم تحلیف و در دوران انتقال رئیسجمهور های جدید و قدیمی در آمریکا، نوعی هنجارشکنی محسوب میشود، حساسیت رسانههای لیبرال و مخالف ترامپ درباره این موضوع به شدت برانگیخته شده است.
جالب اینجاست که به همه موارد بالا، باید سوابق عجیب فلین را در رابطه با ولادیمیر پوتین و روسها را هم اضافه کنیم. مایکل فلین ژنرال بازنشسته آمریکایی، عضو حزب دمکرات و رئیس سابق آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در زمان اوباما است. وی در سال 2014 از این سمت استعفا داد. فلین پس از استعفا، طی مصاحبهای مدعی شد به اوباما در مورد ظهور داعش هشدار داده است ولی اوباما هشدارها را نادیده گرفته است. البته لازم به توضیح است که فلین سوابق مهمی هم از خود، درباره مسائلی چون اسلامهراسی و ایران ستیزی به جای گذاشته است (نظیر تهدید اخیر ایران در جریان آزمایش موشک بالستیک). قبل از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، رسانههای آمریکایی برای ناامیدی طرفداران برنی سندرز و حزب سبز آمریکا، عکسی از جیل استاین، نامزد حزب سبز آمریکا را منتشر کردند که در سالن برگزاری مراسم سالگرد تاسیس شبکه تلویزیونی راشیا تودی در کنار ولادیمیر پوتین و مایکل فلین نشسته است. این بدان معنا بود که فلین همواره جزء آن دسته از همراهان ترامپ بود که به داشتن رابطه با روسها متهم بود.
اکنون علاوه بر فلین، سه نفر دیگر هم از مشاوران و دستیاران ترامپ در تیررس اتهام ارتباط با روسها قرار دارند. راجر استون، فعال جمهوریخواه آمریکایی، پل مانفورت، رئیس کمپین انتخاباتی ترامپ و کارتر پیج، تاجر و مشاور سیاست خارجی. گویا ولادیمر پوتین در عصری که دیگری نه خبری از نفوذ کمونیستها در آمریکا وجود دارد و نه سختگیریهای جوزف مککارتی، راه نفوذ خوبی را برای رخنه در بین سیاستمداران آمریکایی برای کاهش فشارها علیه کشورش پیدا کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید