واکنش رهبران جهان به آشوب در کنگره آمریکا

کد خبر: 1043829

یورش دور از انتظار هواداران «دونالد ترامپ» به ساختمان کنگره آمریکا با واکنش شدید مقامات سایر کشور‌های جهان روبرو شد.

واکنش رهبران جهان به آشوب در کنگره آمریکا

خبرگزاری مهر: به نقل از اسپوتنیک، یورش بی سابقه و دور از انتظار معترضان به نتایج انتخابات سوم نوامبر به ساختمان کنگره آمریکا در شهر واشنگتن دی. سی. با واکنش شدید مقامات سایر کشور‌های جهان روبرو شد و سران کشور‌ها با محکوم کردن این خشونت‌ها خواستار خروج معترضان از ساختمان کنگره شدند.

ترکیه

ترکیه یکی از نخستین کشور‌هایی بود که به این شورش و ناآرامی واکنش نشان داد. در همین ارتباط، وزارت خارجه ترکیه روز چهارشنبه با ابراز نگرانی از بروز خشونت‌ها در ساختمان کنگره، از معترضان خواست تا عقل سلیم خود را به کار گیرند.

وزارت خارجه ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما رویداد‌های پس از انتخابات آمریکا را که امروز به تلاش معترضان برای تصرف ساختمان کنگره انجامید، با نگرانی دنبال می‌کنیم. ما از تمام طرف‌ها می‌خواهیم که منطقی بوده و مطابق با عقل سلیم عمل کنند».

آلمان

وزارت خارجه آلمان نیز روز چهارشنبه از اتباع خود در شهر واشنگتن دی. سی خواست تا از تردد در مرکز این شهر به ویژه نواحی اطراف کنگره خودداری کنند.

در بیانیه وزارت خارجه آلمان خطاب به اتباع این کشور در شهر واشنگتن دی. سی. آمده است: «مقررات حکومت نظامی را رعایت کنید و از دیدن مناطق مرکزی شهر به ویژه نواحی اطراف کنگره (کپیتال هیل) خودداری کنید. این تظاهرات به احتمال بسیار ادامه می‌یابد. خشونت از جمله استفاده از اسلحه گرم بسیار محتمل است».

«هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان نیز در یک پیام توئیتری نوشت که بی احترامی به اصول دموکراتیک «اثرات ویرانگری دارد». در این پیام توئیتری آمده است: «دشمنان دموکراسی از دیدن این صحنه‌های باورنکردنی در واشنگتن لذت خواهند برد. حرف‌های گُنده به اعمال خشونت آمیز تبدیل شده‌اند- بر روی پله‌های پارلمان آلمان [اشاره به دوره هیتلر]و اکنون در کنگره [آمریکا]. بی اعتنایی به اصول دموکراتیک ویرانگر است».

انگلیس

«بوریس جانسون» نخست وزیر انگلیس نیز اعمال خشونت آمیز معترضان در داخل ساختمان کنگره آمریکا را «ننگین» خواند و خواستار انتقال «مسالمت آمیز و آرام» قدرت در ایالات متحده شد.

کانادا

«جاستین ترودو» نخست وزیر کانادا نیز با ابراز نگرانی نسبت به بروز رفتار‌های خشونت آمیز معترضان در ساختمان کنگره آمریکا گفت که وی به اصول دموکراتیک آمریکایی باور دارد و امیدوار است که وضعیت به سرعت به حالت عادی بازگردد. وی در گفتگو با ایستگاه رادیویی ۱۱۳۰ ونکوور گفت: «روشن است که ما نگرانیم و وضعیت را لحظه به لحظه دنبال می‌کنیم. من فکر می‌کنم که اصول دموکراتیک آمریکا محکم وپابرجا هستند و امیدواریم که همه چیز به زودی به وضعیت عادی بازگردد».

استرالیا

«اسکات موریسون» نخست وزیر استرالیا نیز یورش به ساختمان کنگره آمریکا را محکوم کرد و خواستار انتقال مسالمت آمیز قدرت در واشنگتن شد.

وی در یک پیام توئیتری نوشت: «صحنه‌های بسیار دردناکی را در کنگره آمریکا [شاهد بودیم]. ما این اعمال خشونت آمیز را محکوم می‌کنیم و مشتاقانه در انتظار انتقال مسالمت آمیز قدرت به دولت جدید و منتخب آمریکا… هستیم».

ناتو

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز روز چهارشنبه در یک پیام توئیتری اعلام کرد که «نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سوم نوامبر در ایالات متحده باید محترم شمرده شود». وی همچنین یورش و اعمال خشونت بار معترضان در ساختمان کنگره آمریکا را «تکان‌دهنده» خواند.

اتحادیه اروپا

«چارلز میشل» رئیس شورای اروپایی در واکنش به رویداد‌های روز چهارشنبه در کنگره آمریکا گفت که اتحادیه اروپا اطمینان دارد ایالات متحده «انتقال مسالمت آمیز قدرت» به جو بایدن را تضمین می‌کند.

«جوزف بورل» مسئول روابط خارجی و سیاست امنیتی اتحادیه اروپا یورش به ساختمان کنگره آمریکا را «تهاجمی بی سابقه به دموکراسی آمریکا» خواند و گفت که نتایج انتخابات سوم نوامبر باید محترم شمرده شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد