واکنش پامپئو به درگیریهای قرهباغ
یک روز بعد از اظهارنظر رئیسجمهور آمریکا درباره درگیریها بر سر منطقه مورد مناقشه قرهباغ، وزیر خارجه ایالات متحده از باکو و ایروان خواست درگیریها را متوقف و گفتگو کنند.
خبرگزاری فارس: «مایک پامپئو» وزیر خارجه آمریکا در اظهارنظری درباره ادامه درگیریها بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان، خواستار توقف درگیریها و آغاز مذاکره بر سر منطقه مورد مناقشه قرهباغ شد.
خبرگزاری اسپوتنیک خبر داد، وزیر خارجه آمریکا که در سفری رسمی به یونان به سر میبرد، درباره درگیریها بین جمهوی آذربایجان و ارمنستان سخن گفت.
طبق این گزارش، مایک پامپئو از باکو و ایروان خواست که درگیریها را متوقف و برای حل اختلافات بر سر منطقه مورد مناقشه قره باغ گفتگو کنند.
این اظهارنظر یک روز بعد از سخنان «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا مطرح شد که گفته بود، واشنگتن در حال بررسی این مسئله است که چطور میتواند تنشهای شعلهور شده میان جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان را متوقف کند.
ترامپ روز یکشنبه به خبرنگاران حاضر در کاخ سفید تصریح کرد: «بشدت مسائل را تحت نظر داریم. ارتباطات خوبی در آن منطقه داریم، ببینیم میتوانیم آن (درگیری) را متوقف کنیم».
پیشتر وزارت خارجه آمریکا هم در واکنش به تنشها میان آذربایجان و ارمنستان در بیانیهای اعلام کرد: «آمریکا از گزارش درگیری گسترده نظامی در خط تماس در منطقه درگیری قره باغ مطلع شده که به تلفات چشمگیری از جمله غیرنظامیان منجر شده است».
این وزارتخانه افزود: «آمریکا معتقد است که دخالت طرفهای خارجی در این تشدید تنش تنها باعث افزایش تنشهای منطقهای میشود و از طرفهای درگیر میخواهیم تا هر چه سریعتر به میز مذاکرات بازگردند».
منطقه مورد مناقشه قرهباغ از بامداد روز یکشنبه بار دیگر صحنه درگیری و زد و خورد نیروهای ارتش ارمنستان و جمهوری آذربایجان است و شبح جنگ بار دیگر بر این منطقه سایه افکنده است.
دو روز قبل از آغاز این درگیریها، سفارتخانههای آمریکا در باکو و ایروان از تمامی شهروندان آمریکایی خواستند تا به منطقه مورد اختلاف وارد نشوند، گویا از وقوع درگیریها خبر داشتند (جزئیات بیشتر).
به دنبال آغاز این درگیریها، باکو و ایروان هر کدام طرف مقابل را به نقض آتشبس متهم کرده است؛ درگیریهایی که امروز سه شنبه وارد سومین روز متوالی خود شده است.
جمهوریهای آذربایجان و ارمنستان، دو جمهوری استقلال یافته از اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۹۲ به دنبال تصرف منطقه قرهباغ کوهستانی توسط ارمنستان و اعلام خودمختاری این منطقه وارد درگیری نظامی شدند و تلاشهای بینالمللی برای حل مناقشه قرهباغ تاکنون بینتیجه بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید