توهمات نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران

کد خبر: 1022336

نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران با انتقاد از برجام و ناکارآمد خواندن آن اعلام کرد که آمریکا از طریق سیاست فشار حداکثری برای دستیابی به یک «توافق جامع» با ایران تلاش می‌کند.

توهمات نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران

خبرگزاری تسنیم: «الیوت آبرامز» نماینده ویژه دولت آمریکا در امور ایران روز چهارشنبه در مصاحبه با پایگاه خبری «الشرق» اعلام کرد که دولت متبوعش همچنان تلاش می‌کند تا با ایران با ایران به‌منظور دستیابی به یک توافق جامع مذاکره کند.

الیوت آبرامز با تکرار ادعاهای بی‌اساس مقامات آمریکایی علیه برنامه هسته‌ای ایران و متهم کردن ایران به تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای، اظهار داشت: «توافق هسته‌ای قبلی با ایران به جای اینکه از دستیابی این کشور به سلاح هسته‌ای جلوگیری کند، مسیرش را برای دستیابی به سلاح هسته‌ای هموارتر کرد. اما سیاست فعلی دولت آمریکا این است که با ایران برای دستیابی به یک توافق جامع‌تر مذاکره کند.»

وی با تأکید بر اینکه کارزار فشار حداکثری آمریکا علیه ایران بی‌وقفه ادامه خواهد یافت، مدعی شد که تحریم‌های تسلیحاتی شورای امنیت علیه ایران -که کمتر از 4 هفته دیگر منقضی می‌شود- به قوت خود باقی است و هر کشوری که اقدام به تجارت تسلیحاتی با ایران کند، مشمول تحریم خواهد شد.

این دیپلمات آمریکایی در عین حال از احتمال اینکه برخی کشورها تحریم‌های تسلیحاتی یکجانبه آمریکا علیه ایران -که واشنگتن از آنها به عنوان تحریم‌های شورای امنیت نام می‌برد- را رعایت نکنند، ابراز نگرانی کرد. وی مشخصاً از روسیه نام برد و اعلام کرد که نگران است این کشور تحریم‌ها علیه ایران را نادیده بگیرد.

دولت ترامپ از زمان خروجش از برجام در اردیبهشت‌ماه سال 97 تحریم‌های مختلفی را علیه ایران وضع کرده است تا به‌زعم خود ایران را پای میز مذاکره بیاورد.

اگرچه تحریم‌های آمریکا مشکلاتی را برای اقتصاد ایران به وجود آورده است، اما بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول در گزارش‌های اخیر خود از تخلیه شدن اثر این تحریم‌ها سخن گفته‌اند.

صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش خود از چشم‌انداز اقتصاد جهانی، پیش‌بینی کرده است که ایران در سال جاری میلادی همانند اکثریت قریب به اتفاق کشورهای جهان (اعم از درحال‌توسعه، نوظهور یا توسعه‌یافته) در سال جاری میلادی تحت تأثیر بحران جهانی کرونا رشد اقتصادی منفی را تجربه خواهد کرد، اما نرخ رشد اقتصادی ایران برای سال آینده میلادی 3.1 درصد پیش‌بینی شده است.

چندی پیش شبکه آمریکایی بلومبرگ نیز در گزارشی تأکید کرده بود که سیاست تحریم علیه ایران به آخر خط رسیده است و آمریکا گزینه‌های زیادی برای اعمال تحریم‌های بیشتر در اختیار ندارد.

مقامات جمهوری اسلامی ایران حتی در روزهای اوج تحریم‌ها نیز بارها تأکید کردند که ایران هرگز مذاکره تحت فشار با دولتی را که به پیمان‌های قبلی خود پایبند نبوده است نخواهد پذیرفت.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت