تکرار دوباره انزوای آمریکا این بار با قطعنامه پیشنهادی اندونزی
به رغم حمایت ۱۴ عضو شورای امنیت سازمان ملل از قطعنامه پیشنهادی اندونزی درباره اعضای با ملیت خارجی گروه تروریستی داعش، آمریکا این قطعنامه را به بهانه گنجانده نشدن موضوع استرداد آنها وتو کرد.
خبرگزاری فارس: در حالی که مخالفتهای گسترده اعضای شورای امنیت سازمان ملل با مواضع اخیر آمریکا علیه ایران همچنان خبرساز است، واشنگتن به رغم حمایت ۱۴ عضو این شورا از قطعنامه پیشنهادی درباره اعضای خارجی گروه تروریستی داعش آن را وتو کرد.
خبرگزاری رویترز از اقدام آمریکا در وتوی قطعنامه ارائه شده در شورای امنیت سازمان ملل با موضوع داعش خبر داد و این موضوع را «انزوای» این کشور در شورا توصیف کرد.
به نوشته این رسانه غربی، «ایالات متحده با وتوی قطعنامه (شورای امنیت) سازمان ملل درباره ستیزهجویان خارجی (وابسته به داعش) منزوی شد».
رویترز خبر داد، «ایالات متحده یک قطعنامه شورای امنیت درباره ستیزهجویان خارجی همراه و حامی گروههای تروریستی شبیه به داعش را به این دلیل که به موضوع استرداد آنها نپرداخت، وتو کرد».
طبق این گزارش، آمریکا پیش از این بارها از متحدان اروپایی خود در موضوع استرداد اعضای اروپایی داعش به کشورهای خودشان و بی میلی اروپا برای تحویل گرفتن آنها انتقاد کرده است.
رویترز گزارش داد: «۱۴ عضو (از ۱۵ عضو) شورای امنیت در حمایت از قطعنامه پیشنهادی اندونزی رای دادند و آمریکا را منزوی کردند.
«کلی کرافت» نماینده آمریکا در سازمان ملل در توجیه وتوی قطعنامه پیشنهادی به شورای امنیت سازمان ملل که هدف از ارائه آن تقویت تلاش و اقدامات بینلمللی برای مقابله با تروریسم اعلام شد، بیانیه صادر و از وتوی آن دفاع کرد.
به ادعای این مقام ارشد آمریکایی، حتی قطعنامهای ارائه نمیشد، از ارائه این قطعنامه بهتر بود.
نماینده آمریکا در سازمان ملل افزود: «(قطعنامه پیشنهادی اندونزی) حتی در اشاره کردن به گام اول حیاتی استرداد (تروریستهای داعش) به کشورهای منشاءشان یا ملیتشان ناکام ماند. ایالات متحده در چنین نمایش غیرقابل قبول و خندهداری مشارکت نخواهد کرد».
رویترز در گزارش خود نوشت: «وتوی ایالات متحده علیه اندونزی در حالی صوت گرفت که هفته گذشته این کشور به عنوان ریاست شورای امنیت سازمان ملل در ماه آگوست با تلاش واشنگتن برای کلید زدن بازگشت تحریمهای سازمان ملل علیه ایران مخالفت کرد چرا که ۱۳ عضو این شورا مخالفتشان را با این اقدام ابراز کرده بودند».
به گزارش این رسانه، «ایالات متحده خواهان آن است که ستیزهجویان خارجی (عضو گروههای تروریستی از قبیل داعش) به وطن خودشان برگشت داده شوند و یا محاکمه شوند یا در آنجا ساکن داده شده و به وضعیت قبل از عضویتشان (در گروههای تروریستی) برگشت داده شوند، اما کشورهای اروپایی رغبتی برای تلاش به منظور برگرداندن اتباعشان نشان ندادهاند و در توضیح این بی رغبتی به مشکلات برای جمع آوری اسناد و نگرانیها درباره تبعات منفی عمومی این اقدام و خطر حملات جدید (تروریستی) در خاک اروپا اشاره کردهاند».
طبق این گزارش، هزاران نفر از تروریستهای خارجی عضو داعش از دهها کشور هم اکنون در اسارت نیروهای کُرد همپیمان واشنگتن در شمال شرق سوریه (نیروهای دموکراتیک سوریه موسوم به اسدیاف) قرار دارند و کُردها همچنین دهها هزار زن و کودک سوری و اتباع خارجی عضو خانوادههای داعش را در اردوگاهها نگهداری میکنند.
در قطعنامه پیشنهادی اندونزی که با وتوی آمریکا مواجه شد، از کشورها خواسته شده بود بازگرداندن کودکان به خانوادههای کشورهای منشاءشان را به صورتی «متناسب» و بر اساس اصل «مورد به مورد» تسهیل کنند.
یک سخنگوی وزارت خارجه انگلیس در گفتگو با رویترز درباره وتوی قطعنامه پیشنهادی اندونزی صحبت کرد.
این سخنگو گفت: «ما از اینکه این قطعنامه تصویب نشد، متاسفیم و داریم از نزدیک با شرکای بینالمللیمان برای کاستن از خطری که جنگجویان خارجی به صورت دسته جمعی برای همه ما دارند، کار میکنیم».
وتوی قطعنامه پیشنهادی اندونزی رئیس شورای امنیت سازمان ملل در ماه آگوست (۱۱ مرداد تا ۱۰ شهریور) دقیقا یک هفته بعد از اعلام نظر رئیس «دیان دجانی» رئیس دورهای شورای امنیت سازمان ملل در رد درخواست آمریکا درباره کلید زدن مکانیسم موسوم به ماشه علیه ایران صورت گرفت.
این دیپلمات اندونزیایی ضمن اشاره به عدم اجماع نظر در شورای امنیت سازمان ملل در خصوص طرح آمریکا برای بازگرداندن تحریمهای بینالمللی علیه ایران گفت که این شورا در جایگاهی نیست که اقدام بیشتری درباره درخواست آمریکا انجام دهد
دیدگاه تان را بنویسید