صندلی لیبی در نشست بیروت خالی ماند

کد خبر: 913281

تشکیل دولت جدید گابن، نپذیرفتن ادعای مغرب توسط سازمان ملل و عدم شرکت لیبی در نشست اقتصادی اجتماعی اتحادیه عرب در لبنان از مهم‌ترین تحولات قاره سیاه محسوب می‌شود.

صندلی لیبی در نشست بیروت خالی ماند

خبرگزاری تسنیم: صحرای غربی منطقه‌ای است در جنوب کشور مغرب که پس از عقب نشینی اسپانیا از این منطقه پادشاهی مغرب و جبهه پولیساریو بر سر حاکمیت آن با یکدیگر اختلاف دارند. جبهه پولیساریو در سال ۱۹۹۱ تحت نظارت سازمان ملل توافقنامه آتش بس با مغرب را امضاء کرد و پس از آن، مذاکرات بین دو طرف برای پایان دادن به بحران صحرای غربی شروع شد. مغرب به دنبال اعطای خودمختاری به صحرای غربی است، اما جبهه پولیساریو خواستار برگزاری همه پرسی برای تعیین سرنوشت این منطقه است.

سازمان ملل ادعای مغرب در خصوص نقض قطعنامه این سازمان توسط جبهه پولیساریو را رسما رد کرد.

چندی قبل مغرب با ارسال دو نامه به شورای امنیت و دبیرکل سازمان ملل اعلام کرد جبهه پولیساریو با انجام رزمایش و انتقال تجهیزات و ادوات سنگین نظامی به منطقه حائل در صحرای غربی و شرق دیوار دفاعی در این منطقه قطعنامه ۲۴۱۴ شورای امنیت سازمان ملل را نقض کرده است.

به نوشته پایگاه خبری مغربی هسپرس، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل در یک نشست خبری گفت: نمایندگی این سازمان در هر دو منطقه مورد ادعایی مغرب حضور داشته و هیچ گونه اقدامی در خصوص نقض قطعنامه شورای امنیت درباره صحرای غربی و یا توافقنامه‌هایی جاری میان دو طرف را مشاهده نکرده است.

وی با بیان اینکه سازمان ملل نظارت فعالی بر روند توافقنامه آتش بس منعقده بین مغرب و جبهه پولیساریو دارد، تصریح کرد: چنانچه مفاد این توافقنامه نقض می‌شد، نماینده سازمان ملل در صحرای غربی فورا این سازمان را در جریان آن قرار می‌داد.

چند هفته قبل جبهه پولیساریو در مناطق تحت کنترل خود اقدام به برگزاری رزمایش کرد، اما مغرب آن را اقدامی تحریک آمیز خواند و مدعی شد نیرو‌های شرکت کننده در این رزمایش با نفوذ در منطقه حائل واقع در صحرای غربی تمرینات نظامی خود را آنجا برگزار کردند. این در حالی است که نماینده سازمان ملل در صحرای غربی گفته این رزمایش در مناطق قانونی و تحت کنترل جبهه پولیساریو انجام شده است.

تشکیل دولت جدید درگابن

رئیس جمهور گابن که برای طی دوره نقاهت بیماری خود در مغرب به سر می‌برد طی یک نوار ویدئویی ژولین نکوگی بیگالی را مامور تشکیل دولت جدید گابن کرد.

به نوشته تارنمای " بوابه الاخباریه الافریقیا " این نوار وئدیویی از تلویزیون ملی گابن بخش شد و به دنبال آن، نخست وزیر جدید برنامه‌های کابینه خود را تشریح کرد. با وجود این، کابینه جدید گابن نسبت به هیئت دولت قبلی تغییرات چندانی نداشته است.

طبق قانون اساسی گابن، نخست وزیر باید در برابر رئیس جمهور سوگند یاد کند، اما به دلیل اینکه بانگو در مغرب به سر می‌برد، گابنی‌ها نمی‌داند مراسم تحلیف نخست وزیر جدید کجا باید انجام شود البته شایعاتی در پایتخت گابن به گوش می‌رسد مبنی بر اینکه رئیس جمهور این کشور طی روز‌های آینده به گابن باز می‌گردد.

ژولین ببیگالی ۶۰ سن دارد و در دوره ریاست جمهوری پانگو چند مرتبه سمت نخست وزیری گابن را به عهده گرفته است. این تغییر دولت گابن، به دنبال کودتای نافرجامی است که اخیرا در این کشور آفریقایی به وقوع پیوست.

رئیس جمهور گابن در ۲۴ اکتبر ۲۰۱۸ سکته کرد و برای درمان به مغرب منتقل شد. از آن زمان تاکنون وی در رباط به سر می‌برد و دفتر ریاست جمهوری گابن در مغرب مستقر شده است.

صندلی لیبی در نشست بیروت خالی ماند

سخنگوی رسمی وزارت خارجه دولت وفاق ملی لیبی گفت: لیبی تصمیم گرفته است در نشست توسعه اقتصادی- اجتماعی اتحادیه عرب در بیروت شرکت نکند.

احمد الازیدی " با اشاره به اینکه نشست اقتصادی- اجتماعی اتحادیه عرب به زودی در پایتخت لبنان برگزار می‌شود، اظهار داشت: صندلی لیبی در این نشست خالی خواهد بود و این کشور در نشست مزبور هیچ نماینده‌ای نخواهد داشت.

به نوشته تارنمای " بوابه الاخباریه الافریقیا " رئیس اتاق بازرگانی لیبی در شهر " بنغازی " در صحفه توئیتر خود نوشت: یک هیئت از بازرگانان و صنعتگران لیبیایی که برای شرکت در نمایشگاه صنعتی که در حاشیه نشست بیروت برگزار می‌شود، دیروز وارد فروگاه این شهر شد، اما مقامات لبنانی از ورود این هیئت به کشورشان جلوگیری کردند.

فوزیه الفرجانی با بیان اینکه نمایشگاه مزبور از امروز تا پنجشنبه در بیروت برگزار می‌شود، گفت: به دلیل این اقدام غیرمسئولانه دولت سعد الحریری ما در نشست توسعه اقتصادی - اجتماعی اتحادیه عرب شرکت نمی‌کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی و صنعتی طبرق نیز خواستار انتقال مکان اتاق بازرگانی اتحادیه عرب از بیروت به قاهره شده است.

گفته می‌شود این اقدام مقامات لبنانی در راستای عدم روشن شدن پرونده امام موسی صدر است که ۴۰ سال قبل به لیبی رفته بود و تاکنون سرنوشت وی مشخص نشده است. مقامات بیروت، دولت لیبی را به همکاری نکردن برای روشن شدن سرنوشت امام موسی صدر متهم کرده اند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد