درخواست النهضه برای دعوت اسد به تونس
درخواست جنبش النهضه از رئیس جمهور تونس برای دعوت از بشار اسد برای شرکت در نشست آینده سران اتحادیه عرب و ادامه تظاهرات در سودان از جمله مهمترین تحولات کشورهای عربی شمال قاره سیاه به شمار میرود.
خبرگزاری تسنیم: به دنبال پیروزیهای ارتش سوریه و متحدانش در عرصه میدانی این کشور، دولتهای عربی مناسبات خود را با دمشق از سرگرفته و خواستار بازگشت سوریه به اتحادیه عرب شده اند.
به نوشته روزنامه تونسی الشروق؛ "محرزبه العبیدی" عضو دفتر اجرایی حزب النهضه و نماینده مردم استان "قفصه" در پارلمان تونس گفت: چنانچه " باجی قائد السبسی" رئیس جمهور تونس برای شرکت در نشست آینده سران اتحادیه عرب که در مارس ۲۰۱۹ در تونس برگزار خواهد شد، دعوت کند، حزب النهضه با رئیس جمهور تعامل سازنده و جدی در پیش خواهد گرفت.
به گفته یک مقام تونسی، قائد السبسی افرادی را برای رایزنی با مقامات کشورهای عربی به این کشورها فرستاده و آنان موافقت اولیه خود را برای بازگشت دمشق به اتحادیه عرب اعلام کرده اند.
حزب النهضه پایگاه قدرتمندی در میان مردم تونس دارد و از مهمترین متحدان دولت کنونی این کشور است. دولت یوسف الشاهد با حزب لیبرالی"نداء تونس" به رهبری قائد السبسی دچار اختلافات عمیقی است. همین دلیل، حزب النهضه از سوی جریان غربگرای تونسی به شدت تحت فشار قرار گرفته است.
درخواست ائمه جماعات از مردم تونس
ائمه جماعات تونس با صدور بیانیهای از مردم این کشور خواستند چنانچه قائد السبسی قانون "برابری زن و مرد در ارث " را امضاء کند، در انتخابات ریاست جمهوری امسال به او رای ندهند.
روزنامه القدس العربی در شماره امروز خود نوشت: ائمه جماعات تونس در بیانیهای خود تاکید کردند: این قانون بر خلاف قرآن و شرع مقدس است. چندی قبل طرح "برابری زن و مرد در ارث" توسط جریانهای غربگرا به قائد السبسی پیشنهاد شد و او دستور تدوین و ارائه آن را به پارلمان تونس صادر کرد و از ۲۱۷ نماینده پارلمان ۱۰۹ نفر به آن رای مثبت دادند.
قانون برابر زن و مرد در ارث در حالی به تصویب پارلمان رسید که بخش قابل توجهی از تونسیها با آن مخالفند و ائمه جماعات تونس نیز شنبه (دیروز) در اعتراض به این ماده قانونی تظاهرات کردند.
ادامه تظاهرات در خارطوم
اتحادیه اصناف و مشاغل سودان از شهروندان این کشور خواست امروز در اعتراض به وضعیت بدمعیشتی از چهار نقطه در خارطوم به سمت کاخ ریاست جمهوری تظاهرات کنند.
پزشکان، مهندسان و مدرسان در اتحادیه اصناف و مشاغل سودان عضویت دارند و طی هفتههای گذشته بارها تظاهرات برپا کرده اند.
تظاهرات سودانیها از ۱۹ سپتامبر ۲۰۱۸ در اعتراض به گرانی نان آغاز و به سرعت به تظاهرات ضد دولتی تبدیل شد. در جریان تظاهرات سودان تاکنون ۱۹ نفر جان خود را از دست داده و ۳۷ نفر نیز دستگیر شده اند.
این تظاهرات از حمایت گروههای سیاسی مخالف دولت خارطوم برخوردار است. آنها خواستار برکناری این دولت و تشکیل دولت انتقالی شده اند. دولت انتقالی با مشارکت تمام گروههای سیاسی به مدت چهار سال امور سودان را به دست خواهد داشت و طی این مدت، قانون اساسی جدید تدوین میشود سپس انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری برگزار خواهد شد. با وجودی که نیروهای ضد شورش سودان در پایتخت و برخی شهرها به چشم میخورند، اما دولت عمرالبشیر سیاست گفتگو با احزاب معارض را در پیش گرفته است.
با جدا شدن جنوب سودان از این کشور در سال ۲۰۱۱ خارطوم ۷۰ درصد از درآمدهای نفتی خود را از دست داد که به دنبال آن با کمبود سوخت و گرانی مواد غذایی روبرو شد. اکنون ۶ کشور جهان به سودان وعده کمکهای اقتصادی داده اند که در بین آنها مصر، روسیه و کویت به چشم میخورند.
رئیس جمهور مصر در دیدار اخیر خود با وزیر خارجه سودان در قاهره ضمن حمایت از دولت عمرالبشیر گفته است ثبات و امنیت سودان جزء امنیت ملی مصر است.
آموزش پلیس قضایی لیبی
خبر دیگر اینکهسازمان ملل در راستای فراهم کردن مقدمات تشکیل دولت یکپارچه در لیبی مرکز آموزشی در این کشور افتتاح کرده که در آنها بیش از ۱۸۰۰ پلیس قضایی آموزش دیده اند.
سازمان ملل برنامهای برای استقرار ثبات و امنیت و فراهم کردن بسترهای لازم برای تشکیل دولت انتقالی اعلام کرده است و در نظر دارد موسسات و نهادهایی را در این کشور تاسیس کند که در راستای امنیت و حاکمیت قانون باشد.
دیدگاه تان را بنویسید