چرایی انفجار در اتیوپی و پیام آن به نخستوزیر
صبح امروز پس از سخنرانی نخستوزیر اتیوپی در جمع مردم این کشور در آدیسآبابا، انفجاری در محل تجمع مردمی رخ داد که طی آن دستکم چهار نفر کشته و ۸۳ نفر نیز زخمی شدند.
خبرگزاری فارس: پس از وقوع انفجار در آدیسآبابا پایتخت اتیوپی برخی از رسانهها از ترور ناکام «أبی أحمد» نخستوزیر این کشور خبر دادند و خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که یکی از حاضرین در مراسم سخنرانی نخستوزیر یک نارنجک را به سمت سکوی محل حضور نخستوزیر پرتاب کرده است.
أبی أحمد بلافاصله پس از این انفجار در تلویزیون اتیوپی ظاهر شد و گفت که در این انفجار چند نفر زخمی شدند.
وی افزود که «این انفجار تلاشی ناکام از سوی قدرتهایی بود که نمیخواهند اتیوپی یکپارچه و متحد را ببینند.»
طبق گزارش شبکه الجزیره، دو زن و یک مرد در ارتباط با این حمله بازداشت شدند و انفجار نیز تنها پس از گذشت سه دقیقه از پایان سخنرانی نخستوزیر رخ داد.
نخستوزیر اتیوپی در این سخنرانی تأکید کرد که اتیوپی دیگر هرگز به عقب بازنخواهد گشت و این کشور در طول یکصد سال رنجهای زیادی متحمل شده و هیچ چارهای جز اجرای اصلاحات و حرکت به جلو نیست.
أبی أحمد از زمان تصدی منصب نخستوزیر تغییر و تحولات زیادی را در کشور اعمال کرده از جمله اینکه شمار زیادی از معارضان را آزاد و اقداماتی را برای آزادسازی اقتصاد انجام داده است.
تعدادی از طرفداران أبی درباره اجرای اصلاحات در کشور، نهادینه کردن دموکراسی و وحدت ملی ابراز خوشبینی کردند.
أبی اوایل آوریل گذشته در پارلمان اتیوپی به عنوان جانشین «هیلامیریام دیسلین» نخستوزیر سابق این کشور، سوگند یاد کرد.
وی در همان زمان بر محترم شمردن حقوق همه تأکید کرد و آن را کلید حل همه حوادث و مشکلات سیاسی در کشور دانست.
أبی ۴۲ ساله اولین نخستوزیر از قبیله «الأورومو» در تاریخ اتیوپی است که پیش از نخستوزیری، حاکم منطقه الأورومو بود.
الأورومو از بزرگترین اقوام اتیویپایی است که مسلمانان اکثریت آن را تشکیل میدهند و دهها سال است که به نقض حقوقشان اعتراض دارند.
الجزیره همچنین گزارش داد که به عقیده ناظران انتخاب أبی آغازی برای اجرای اصلاحات گستردهای است که نسلهای جدید منتظر آن بودند، اما با چالشهایی نیز مواجه است که نخستین آن حکومت این کشور است که در دستگاههای امنیتی، ارتش و اقتصاد آن ریشه دوانیده و مقابله با آن دشوار است و همراهی با حکومت نیز هر گونه تغییرات و اصلاحاتی که نسلهای جدید خواهان آن هستند به آرزوی دست نیافتنی تبدیل میکند.
دیدگاه تان را بنویسید