۷ نکته درباره نمایش اشرافیت به سبک پادشاه سعودی/ ولخرجی‌های عجیب ملک سلمان برای خروج از ریاضت اقتصادی

کد خبر: 641019

حجم بالای تجملات در سفر پادشاه سعودی و اطرافیان او به مالزی و اندونزی، حاکی از رغبت زیاد خاندان سعودی به افزایش روابط تجاری با کشورهای مختلف آسیایی، در زمان کاهش قیمت نفت است.

۷ نکته درباره نمایش اشرافیت به سبک پادشاه سعودی/ ولخرجی‌های عجیب ملک سلمان برای خروج از ریاضت اقتصادی
سرویس بین‌الملل فردا: تور آسیایی ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی با هیاهوی بسیار و به امید افزایش روابط تجاری و اقتصادی در حالی به کشورهای آسیایی مالزی، اندونزی، برونئی، مالدیو، چین و ژاپن رسید که خدم و حشم شگفت‌انگیز و پر خرج او بیش از مسائل اقتصادی و سیاسی، و البته به عمد، مورد توجه رسانه‌های مختلف قرار گرفت. کاروان 1500 نفره وی شامل 25 شاهزاده، 10 وزیر و بیش از 100 نیروی امنیتی و البته حجم خیلی زیادی دلار بود. اکنون به برخی نکات درباره سفر او اشاره می‌کنیم.

۱- ملک سلمان به شرق آسیا رفته است تا نظر سرمایه‌گذاران آسیایی برای خرید ۵ درصد از سهام شرکت دولتی نفتی آرامکو را جلب کند تا شاید بتواند مشکلات اقتصادی عربستان را کاهش دهد. عربستان به دلیل هزینه بالای جنگ یمن و کاهش قیمت نفت، با کسری شدید بودجه مواجه شده است. امید برای فروش بخشی از سهام آرامکو در بازارهای بورس از مهمترین اهداف سفر ملک سلمان به شرق آسیاست. ۲- در این سفر شش هواپیمای مسافربری بوئینگ، هواپیمای نظامی سی 130، یک هواپیمای مخصوص حمل و نقل نظامی، بیش از 500 تن اسباب و وسائل، دو لیموزین اس 600 و دو بالابر برقی مخصوص پادشاه، به همراه 572 کارگر مخصوص، از دیگر همراهان پادشاه 81 ساله سعودی هستند. پادشاهی که از طریق پله برقی طلایی مخصوص از هواپیمایی که با عبارت «الله یحفظک» به اسلامی بودن هویت صاحب آن اشاره دارد، پیاده می‌شود. ۳- این سفر پرهزینه و حواشی آن به مراتب بیش از اهداف و نتایج آن در چشم رسانه‌های جهانی نمایان شد. مساله‌ای که شاید جزو اهداف پادشاه سعودی در این تجمل گرایی افسارگسیخته بود. حجم بالای تجملات در سفر پادشاه سعودی و اطرافیان او به مالزی و اندونزی، حاکی از رغبت زیاد خاندان سعودی به افزایش روابط تجاری با کشورهای مختلف آسیایی، در زمان کاهش قیمت نفت است. ۴- تظاهر به ثروت و نمایش حفظ غرور، منجر به ایجاد قدرت در رابطه با طرف مقابل در قرارداد است. برخی از کارشناسان امور تجاری، به این امور بسیار توصیه می‌کنند. این مسائل گویا مورد توجه ویژه پادشاه سعودی و اطرافیان او قرار گرفته است. آنها معتقدند سفرهای اینچنینی اگر در نمایش‌های اشرافی و سطح دیپلماتیک، از حد معمول افزایش پیدا کند، معمولا به سود اقتصادی سرشارتری منجر خواهد شد.

۵- ثروت عظیم خانواده پادشاه سعودی از منابع سرشار نفت خام این کشور به دست آمده است و مجموع دارایی‌های آنان به بیش از هزار و چهارصد میلیارد دلار می‌رسد. این ثروت عظیم معمولاً خرج حقوق سالیانه خدمتگزاران پرشمار پادشاه و خاندان سعودی، ولگردی‌های شاهزاده‌ها در نقاط مختلف جهان، پوشیدن لباس‌های بهترین برندهای دنیا و پر کردن حساب‌ها در بانک‌های سوئیس می‌شود. ۶- ولخرجی‌های ملک سلمان ظاهراً بی نتیجه نبوده است. نیویورک تایمز گزارش داد، سعودی‌ها در مالزی موفق به امضای قرارداد بین آرامکو و شرکت نفت مالزی به ارزش 7 میلیارد دلار شدند و در اندونزی توانستند، با اختصاص مبلغ 25 میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری در این کشور، موافقت دولت اندونزی را برای بستن قراردادی به ارزش 6 میلیارد دلار بین آرامکو و پرتامینا (شرکت نفت اندونزی) جذب کنند. ۷- گویا سفر ملک سلمان به مالزی حواشی دیگری نیز داشته است. علاوه بر عکس‌های سلفی پادشاه سعودی با مقامات این کشور، خبرگزاری رویترز از دستگیری و بازداشت هفت فرد مسلح توسط پلیس مالزی خبر داد. به گفته یکی از فرماندهان پلیس شهر کوالالامپور، این افراد قصد ترور ملک سلمان و سایر اعضای خانواده سلطنتی سعودی را داشتند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت