پرس تی وی: کمیسیون بین المللی دولت امریکا در امور آزادیهای مذهبی (USCIRF) در بیانیهای که پنجشنبه (26 فروردین) منتشر شد از دولت جدید میانمار خواست تا به حفظ آزادیهای مذهبی در این کشور جنوب شرق آسیا پایبند باشد.
در این بیانیه آمده است: «یکی از گامهایی که دولت میانمار باید بردارد این است که سیاستهای تبعیض آمیز خود در ایالت راخین را کاملا تغییر دهد. این سیاستها به اعضای جوامع قومی به ویژه مسلمانان روهینگیا که در این ایالت زندگی میکنند، به شدت آسیب زده است.»
این بیانیه افزود قوانین تبعیض آمیز علیه اقلیتها از جمله مسلمانان و مسیحیان باید لغو شود. این بیانیه به قوانین وضع شده در میانمار به ویژه قانون شهروندی درسال 1982 اشاره دارد. این قانون شهروندان را به سه دسته شهروند عادی، شهروند اکتسابی و شهروند درخواستی تقسیم بندی می کند.
دولت امریکا همچنین خواهان داشتن روابط نزدیک با دولت میانماراز جمله آنگ سان سوچی شده است.
سوچی، برنده جایزه صلح نوبل به دلیل این که از محکومیت آزار واذیت مسلمانان در میانمار خودداری کرده است، با انتقادات جدی روبرو شده است.
آزار واذیت روهینگیاها
بنا به گزارش سازمان ملل، مسلمانان روهینگیا یکی از ستم دیدهترین گروه ها هستند. میانمار ازدادن حق شهروندی کامل به مسلمانان که بیش از 1.3 میلیون نفر از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند، خودداری می کند.
در سالهای اخیر، شمار زیادی از مسلمانان روهینگیا به دلیل حملات بودائیان افراطی به ویژه در ایالت راخین کشته و یا آواره شده اند.
در پی خشونت علیه مسلمانان روهینگیا، پناهجویان بی شماری از میانمار به کشورهای همسایه ازجمله تایلند، مالزی واندونزی هجوم برده اند.
حدود 140 هزار روهینگیایی بعد از آنکه روستاهایشان در سال 2012 به آتش کشیده شد، در اردوگاهها زندگی میکنند.
ماه گذشته، جان گینگ، مسئول عملیات دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل گفت که وی از شرایط زندگی مسلمانان روهینگیا در اردوگاههای موقت «شوکه» شده است.
این مقام سازمان ملل خاطر نشان کرد بسیاری از این افراد به خاطر مذهب خود از دسترسی به خدمات پزشکی محروم شده اند.
وی ادامه داد: «دیدن این همه کودک در این وضعیت ناگوار بسیار دلخراش است. مادری به من گفت که کودک حدوداً یک ماههاش بعد از آن که بیمارستان محلی از درمان وی خودداری کرد، به خاطر کمبود اکسیژن جان سپرد.».
دیدگاه تان را بنویسید