رهبر انقلاب بر کتاب کدام شهدای روحانی تقریظ نوشتند؟+عکس
رهبر انقلاب در تقریظی بر کتاب «تیپ ۸۳» نوشتند: خیلی از خواندن این کتاب محظوظ شدم؛ چون روحانی در این کتاب درس دین و معرفت را در خطرناکترین جاها میدهد و در آزمایشهای دشوار زندگی با مردم شریک میگردد.
در هشت سال دفاع مقدس روحانیت، علاوه بر تشویق مردم به حضور در جبهه و پاسخ به مسائل شرعی مربوط به جبهه، برای تأثیر بر فرماندهان جنگ و تلطیف روحیه رزمندگان به صورت میدانی حضور مییافتند. البته روحانیون در جبهه تنها به کار تبلیغ اکتفا نمیکردند، بلکه برخی از آنان در قسمت طراحی عملیات، فرماندهی توپخانه، دیدهبان رانندگی بلدوزر، نفربر و ضد زره، شرکت در واحد اطلاعات و واحد تخریب، هدایت بالگرد و خلبانی و جراحی پزشکی حضور داشتند.
این حضور روحانیون در هشت سال دفاع مقدس در سالهای بعد از جنگ در میان سطور کتابها بازتاب داشته است و همچنان نیز موضوع برخی از کتابهای دفاع مقدسی است. کتاب «تیپ ۸۳» یکی از آن کتابها است که درباره خاطرات روحانی رزمنده به رشته تحریر در آمده است.
در واقع واحد ثبت خاطرات تیپ مستقل ۸۳ امام صادق (ع) پس از گردآوری خاطرات رزمنده در سال ۱۳۷۰ بخشی از اینها را در سه مجموعه جمعبندی، تدوین و منتشر کرده است. نخستین مجموعه از این سلسله خاطرات «گلبرگهای خاطره» نام داشته که مرکز چاپ سپاه پاسداران در خرداد ۱۳۷۰ آن را به چاپ رسانده است. دومین مجموعه با نام «تیپ ۸۳» و سومین مجموعه با نام «صدای ملائک» را نیز دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در زمستان همان سال، چاپ کردهاند.
متن تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب تیپ ۸۳
حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب همان سال کتاب «تیپ ۸۳» را مطالعه فرمودند و درباره آن نوشتند:
بسم الله الرحمن الرحیم
شرح خاطرات طلاب رزمنده جوان که ضمناً شرح گوشههایی هر چند کوتاه از مجاهدات معصومانه آنان نیز هست، در این کتاب با قلمی و تقریری شیوا به نگارش آمده است. این شیوه نو است که روایت از کسی و تقریر از کس دیگری باشد. این قلم اگر پختهتر شود بسی شیواتر خواهد شد. خیلی از خواندن این کتاب محظوظ شدم، چون روحانی در این کتاب درس دین و معرفت را در خطرناکترین جاها میدهد و در آزمایشهای دشوار زندگی با مردم شریک میگردد.
این طلبههای جوان و خوش روحیهاند که اگر مدارج تحصیل را طی کنند رهبران برجسته باب انقلاب و جمهوری اسلامی خواهند شد و روحانیون پرچمدار دین زندگیساز. حوزه علمیه بیشک از پرورش چنین طلاب و روحانیونی به خود میبالد و احساس رضایت از انجام وظیفه تاریخی خود که همواره بحمدالله بدان موفق بوده است میکند. تصادف جالبی بود که توفیق مطالعه این کتاب در ایام ۱۵ شعبان و مابعد آنکه به زیارت قم رفته بودم، دست داد.
معظمله همچنین در یکم اسفندماه سال ۱۳۷۰ درباره همین کتاب در اجتماع طلاب و فضلای حوزه علمیه قم در مدرسه فیضیه فرمودند: این کتابی را که درباره خاطرات بسیجیهای تیپ ۸۳ است و اخیراً چاپ شده، میخواندم؛ چقدر لذتبخش و زیباست. طلبه امام صادق (ع) در دفاع از حرم امام صادق (ع) یعنی نظام جمهوری اسلامی تلاش میکند، چون جنگ ما، دفاع از حریم امام صادق (ع) و دفاع از حریم اسلام و قرآن بود. در میدانهای خطر، بیمحابا پیش میرود و حماسههایی خلق میکند که گویی افسانه است؛ این قدر از ذهن مردم امروز دور است، اینها، ارزشهای تمام نشدنی است؛ هیچ چیزی با اینها معادل نیست.
به گزارش فارس، کنگره چهار هزار شهدای روحانی روز چهارم خردادماه سال جاری در شهر مقدس قم با پیام رهبر انقلاب آغاز به کار خواهد کرد. همچنین در این کنگره آیتالله سیدابراهیم رئیسی، سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه، سخنرانی خواهند کرد و در حاشیه این نشست نمایشگاهی از دستاوردها و فعالیتهای روحانیت در عرصه جهاد و مقاومت از ۲۹ اردیبهشتماه تا ۱۰ خردادماه در مصلی شهر مقدس قم به نمایش در خواهد آمد.
دیدگاه تان را بنویسید