دیپلمات آمریکایی چین را «فیلی در اتاق» دانست

کد خبر: 1026312

معاون وزیر امور خارجه آمریکا در جریان سخنرانی در دهلی‌نو، چین را "فیلی در اتاق" دانست و تاکید کرد واشنگتن مشتاق پیشبرد منافع هند در سراسر منطقه هند-آرام است.

دیپلمات آمریکایی چین را «فیلی در اتاق» دانست

ایسنا: به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، اصطلاح "فیلی در اتاق" به معنای مشکل یا ریسک واضح و بزرگی است که هیچ‌کس نمی‌خواهد بنا به دلایلی در موردش صحبت کند.

استیون بیگان، معاون وزیر امور خارجه آمریکا که برای یک سفر سه‌روزه در هند حضور دارد، گفت: واشنگتن راه‌های مختلف برای قدرت بخشیدن به هند بدون تغییر دادن در "سنت قوی و غرورآفرین استقلال استراتژیک" دهلی‌نو را بررسی می‌کند.

این اظهارات بیگان در دهلی‌نو در مراسم افتتاحیه نشست هند-آمریکا مطرح شد.

وی افزود: هند از یک سنت قوی و غرورآفرین استقلال استراتژیک برخوردار است و ما به آن احترام می‌گذاریم. ما به دنبال تغییر سنت‌های هند نیستیم. بلکه ما می‌خواهیم راه‌هایی برای قدرت بخشیدن به آنها و توانایی هند برای دفاع از استقلال، تمامیت ارضی و دموکراسی‌اش پیدا کنیم و منافع هند را در سراسر منطقه هند-آرام پیش ببریم.

سفر بیگان به دنبال نشست هفته گذشته میان مایک پامپئو، وزیر امور خارجه آمریکا و همتایانش از هند، ژاپن و استرالیا در توکیو تحت عنوان نشست چهارجانبه کشورهای منطقه هند-آرام صورت گرفته است. این نشست چهارجانبه به عنوان وزنه تعادلی در مقابل چین تلقی می‌شود؛ چینی که به گفته منتقدان در دریای چین جنوبی، دریای چین شرقی، تنگه تایوان و در امتداد مرز شمالی‌اش با هند در حال زور آزمایی و قدرت‌نمایی است. پکن همچنین با انتقاداتی نسبت به نحوه مدیریتش در زمینه شیوع ویروس کرونا و همچنین حقوق بشر مواجه است.

سفر بیگان به دهلی‌نو به دنبال تشدید اخیر تنش‌های نظامی میان چین و هند بر سر مرز کوهستانی مورد مناقشه‌شان در منطقه لداخ کشمیر صورت می‌گیرد.

چین مرتبا انتقادات از سوابق حقوق بشری‌اش و همچنین نحوه مدیریتش در زمینه ویروس کرونا را رد می‌کند. چین تاکید دارد نگرانی‌ها نسبت به فعالیت‌های نظامی‌اش بی‌پایه و اساس هستند و این آمریکاست که بزرگ‌ترین مانع برای صلح در مکان‌هایی چون دریای چین جنوبی محسوب می‌شود.

بیگان گفت: واشنگتن فروش تجهیزات نظامی به هند و همچنین تشریک اطلاعات با این کشور را افزایش داده است.

وی افزود: اما کارهای بیشتری وجود دارد که می‌توانیم انجام دهیم از جمله تقویت توانایی هند برای دفاع از خود و ارتقاء همکاری میان ارتش‌هایمان.

معاون وزیر امور خارجه آمریکا ضمن هشدار دادن نسبت به ترقی چین در منطقه گفت: بدون شک همان طور که ما در این مسیر پیش می‌رویم، فیلی نیز در اتاق همچون چین وجود دارد.

وی افزود: مشارکت میان آمریکا، هند، ژاپن و استرالیا از منافع مشترک نشات می‌گیرد نه تعهدات الزام‌آور و قصد ندارد یک گروه انحصاری باشد.

بیگان در ادامه گفت: هر کشوری که به دنبال یک منطقه هند-آرام آزاد است و تمایل دارد در تضمین آن گام‌هایی بردارد، ما از همکاری با آن استقبال می‌کنیم.

انتظار می‌رود بیگان در جریان این سفر زمینه را برای مذاکرات "دو به دو" میان پامپئو و مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا و همتایان هندی‌شان در اواخر ماه جاری میلادی فراهم کند.

بیگان گفت: دهلی‌نو و واشنگتن به خاطر چین در توسعه روابط استراتژیک بین خود و سایر کشورهای عضو نشست چهارجانبه "بسیار محتاط" عمل کرده‌اند.

وی افزود: نشست مهم و موفقیت آمیز هفته گذشته در سطح وزرای امور خارجه ژاپن، هند، استرالیا و آمریکا به واشنگتن این اطمینان را داد که احتمالا ما در حال حاضر در حال ایجاد این پیوندها و روابط استراتژیک هستیم.

این مقام آمریکایی با نقل قول از سفیر سابق هند در پکن تصریح کرد: یک رابطه با آمریکا به داد و ستدهایمان با چین کمک می‌کند آن هم در شرایطی که شکاف میان هند و چین روز به روز افزایش می‌یابد. ما باید با کشورهای همفکر کار کنیم که شامل آمریکا، ژاپن، استرالیا و بسیاری دیگر از کشورها می‌شود.

بیگان در ادامه گفت: بدون شک آمریکا از یک هند قوی و موفق سود می‌برد. من مطمئنم که بدون توجه به نتیجه انتخابات ریاست جمهوری 2020 آمریکا، دهلی‌نو و واشنگتن به تقویت روابطشان ادامه خواهند داد.

وی افزود: همکاری‌های ما می‌تواند فراتر از حوزه‌های قبلی باشد و می‌تواند حوزه‌های ارتقاء تکنولوژی، تغییرات در نفوذ اقتصادی جهانی و تغییر شرایط ژئوپلیتیکی را نیز شامل شود.

بیگان تاکید کرد: ائتلاف‌های پس از جنگ جهانی دوم میان آمریکا و کشورهای منطقه هند-آرام به تجدید قوا و به‌روز رسانی نیاز دارد تا واقعیت‌های ژئوپلیتیکی عصر حاضر را منعکس کند.

افشاگری چین از فعالیت یک جاسوس تایوانی با بهره گیری از جایگاه آکادمیکش در اروپا

بر اساس یک گزارش "آژانسهای اطلاعاتی" تایوان یک استاد دانشگاه تایوانی را به خدمت گرفته‌اند تا یک اندیشکده در جمهوری چک تاسیس کرده و از آن برای جاسوسی از چین و جذب پرسنل چینی در کشورهای اروپایی با هدف کار کردن برای آنها استفاده کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، در میان صدها پرونده مربوط به فعالیتهای جاسوسی جدایی طلبان تایوانی که اخیرا از سوی آژانس امنیت کشور چین علنی شده‌اند، پرونده مربوط به چنگ یو - چین نمونه‌ای از استفاده یک مقام جدایی طلب تایوانی از تبادلات آکادمیک به عنوان پوششی برای اهداف جاسوسی است.

روزنامه گلوبال تایمز مطلبی درباره این پرونده نوشته است. منابع در آژانس امنیت کشور چین اخیرا جزئیاتی به گلوبال تایمز درباره این پرونده علیه یک جاسوس تایوانی که از جایگاه آکادمیکش در اروپا به عنوان پوششی برای جمع آوری اطلاعات، به خدمت گیری پرسنل چینی برای کار به عنوان جاسوسان تایوان و پاشیدن بذر اختلاف میان جمهوری خلق چین و کشورهای دیگر استفاده می‌کرده داده‌اند. مقامهای چینی چنگ یو چین را در آوریل ۲۰۱۹ به ظن جاسوسی بازداشت کردند. گلوبال تایمز دریافت که بعد از ۱۸ ماه بازداشت پرونده چنگ با هدف پیگرد قضایی و محاکمه به دادستانی منتقل شده است.

بر اساس این گزارش، چنگ که متولد ۱۹۷۷ در کائوسیونگ تایوان است، از سوی آژانسهای اطلاعات نظامی و امنیت ملی تایوان استخدام شده تا در میان پرسنل چینی در چند کشور خارجی از جمله جمهوری چک نفوذ کند و ماموریت آسیب رساندن به روابط دیپلماتیک جمهوری خلق چین با کشورهای دیگر را اجرا کند.

چنگ قبلا دستیار چو جونگ تای، رئیس سابق حزب دموکراتیک مترقی تایوان بوده و نخستین بار در ۲۰۰۴ در جمهوری چک مستقر و در آنجا در دانشگاه چارلز در پراگ استاد دانشگاه شد.

او در سال ۲۰۱۵ انستیتوی مطالعات اقتصادی و سیاسی چین-اروپا را در جمهوری چک تاسیس کرده و رئیس آن شد.

چنگ مقاله‌هایی درباره سازمان و ساختار آژانسهای امنیتی چین در ضمن پیگیری مدرک فوق لیسانسش در تایوان می‌نوشت. طبق اعتراف چنگ، او عمدا تلاش می‌کرده تا توجه سرویس‌های اطلاعاتی تایوان را به خود جلب کند.

چنگ در سال ۲۰۰۴ با لی یون پنگ، نماینده دفتر اقتصادی و فرهنگی تایپه در پراگ ملاقات کرده و لی به چنگ درباره جایگاهش در آژانس جاسوسی تایوان گفت. چنگ بعد از آن هیجان زده شده و برای همکاری با این آژانس جاسوسی با هدف کسب سرمایه سیاسی اظهار تمایل کرد.

چنگ که همچنین عضو حزب دموکراتیک مترقی تایوان و دارای دیدگاه‌های جدایی طلبانه شدید است، به دنبال تبدیل شدن به چهره‌ای در حوزه اطلاعاتی تایوان بود. طبق اعلام یک مقام ناشناس دفتر امنیت کشور چین در ژانگژو، استان فوجیان، او زمانی به دوستانش گفت: "یک روز من به تایوان برخواهم گشت و در سه ردیف اول نشست امنیت ملی خواهم نشست.

چنگ بعد از استخدام شدن از سوی آژانسهای اطلاعاتی تایوان، تبدیل به یک دارایی ارزشمند برای جاسوسان تایوانی در زمینه فعالیتهای جاسوسی علیه چین در کشورهای دیگر شد. پس از آن آژانسهای اطلاعاتی شروع به معطوف کردن توجه بیشتر به وی کردند.

در سال ۲۰۰۸ زمانی که چنگ به تایوان برگشت، با لو جیا جیا، خبرنگار شبکه خبری FHBS ملاقات کرده و او از چنگ خواست به جمع آوری اطلاعات درباره مسائل سیاسی مهم بپردازد. چنگ این درخواست را قبول کرد در حالی که میدانست این شبکه شاخه‌ای از آژانس اطلاعات نظامی تایوان است. چنگ همچنین معتقد بود که لیو یک مهره اطلاعاتی است.به گفته منابع در آژانس امنیت کشور چین لو جاسوس دفتر اطلاعات نظامی تایوان است.

لو از چنگ خواست فرصتهایی برای سفر به چین یافته و به دیدگاه‌های کارشناسان و اساتید آنجا درباره روابط چین و تایوان توجه کرده و به دنبال کسانی که برای تایوان قابل استفاده باشند، باشد. چنگ بین ۲۰۱۱ و ۲۰۱۳ چهار بار برای کنفرانسهای آکادمیک به چین سفر کرد.

چنگ به منظور عدم تحت نظر قرار گرفتن از سوی دولت چک از بابت انتقال پولهای نامعمول و غیرقانونی، در حسابهایش در شبکه اجتماعی لو را به عنوان "مرکز بازپرداخت مالیات" معرفی کرده و لو این پول را به حساب شرکتهای صوری که لی در جمهوری چک ثبت کرده بود منتقل می کرد.

چنگ گفت می تواند انستیتویی در جمهوری چک تاسیس کند و با آن فرصتهایی برای شرکت در کنفرانسهای سازمان دهی شده از سوی اتحادیه اروپا به دست آورد و بعدا در زمان بازگشت به پراگ انستیتوی مطالعات اقتصادی و سیاسی چین-اروپا را تحت پوشش دانشگاه چارلز در پراگ تاسیس کرد.

چنگ همچنین در ژانویه ۲۰۱۹ سه مقاله با موضع مانور روی "تهدید چین" که از سوی یک محقق یک بنیاد ضد چین مستقر در امریکا نگارش شده بود دریافت کرد. او این مقاله ها را در چندین گروه گفتگوی اینترنتی منتشر ساخته و یک سری روایتهای بی اساس دیگر هم اضافه کرد.

چین همچنین به محافل غیرنظامی و دیپلماتیک چینی در جمهوری چک از طریق شرکت در کنفرانسهای و مراسمهای بین المللی خدمت دهنده به هیاتهای اعزامی از چین نفوذ کرد. به گفته منابع چنگ تلاش داشته تا اطلاعات جمع کرده و پرسنل چینی را تبدیل به جاسوسان تایوان کند. او بعد از دستگیر شدن اعتراف کرد "هیچ کشوری اجازه به فعالیتهای جدایی طلبانه نمی دهد و کاری که من کردم باعث آسیب به چین شد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد