قیمت خودرو ارزان می شود| واردات خودرو در راه است| تیبا و پراید رکورد زد
حسین فاطمی امین روز گذشته گفته است: ۹۰ درصد بازار در اختیار ایرانخودرو و سایپا است، و لی وزارت صمت نظارت لازم را بر آنها دارد و به همین دلیل منتظر آمار تولید آخر سال آنها نمیمانیم و برنامه هفتگی از آنها خواستهایم و این برنامه را هم اعلام وصول کردهایم.
قیمت خودرو تحت تأثیر نوسان قیمت دلار قرار گرفته است. قیمت خودرو با توجه به سردرگمی بازار قیمت های ضد و نقیضی از خود نشان داده است. قیمت خودرو شاهین بدون تغییر مانده است. قیمت خودرو تیبا و ساینا هم دیروی تغییر نداشتند. آخرین قیمت خودرو در بازار را در خبر روز دنبال کنید.
پس از برخورد دستوری با برخی بازارها از جمله سیمان و تثبیت مقطعی در این بازارها این بار نوبت به بازار خودرو رسیده است. وزیر صمت که پیش از این وعده ارزانی خودرو داده بود این بار اظهارات مهمتری در این باره داشته است.
پس از برخورد دستوری با برخی بازارها از جمله سیمان و تثبیت مقطعی در این بازارها این بار نوبت به بازار خودرو رسیده است. وزیر صمت که پیش از این وعده ارزانی خودرو داده بود این بار اظهارات مهمتری در این باره داشته است.
حسین فاطمی امین روز گذشته گفته است: ۹۰ درصد بازار در اختیار ایرانخودرو و سایپا است، و لی وزارت صمت نظارت لازم را بر آنها دارد و به همین دلیل منتظر آمار تولید آخر سال آنها نمیمانیم و برنامه هفتگی از آنها خواستهایم و این برنامه را هم اعلام وصول کردهایم. موج جدید افزایش تولید خودرو از دو هفته آینده آغاز خواهد شد و مردم آن را خواهند دید هر چند برای این کار دو ماه برنامهریزی شده است و در همین راستا مقرراتی هم برای آن آماده کردهایم.(فارس)
با این حال پیش از این با وجود افزایش تولید خودرو روند قیمتها در بازار خودرو چندان تغییر نکرده بود.
هفته پایانی مهر ماه امسال تجارتنیوز در گزارشی نوشته بود: قیمت دلار ارزان شد، میزان تولید خودرو بیشتر شد، میزان فروش خودروسازان حتی از تولید هم بیشتر شد و تعدادی از خودروهای دپویی خودروسازان وارد بازار شدند اما در نهایت قیمت خودرو تکان نخورد.
اکنون نیز همزمان با ادعای افزایش تولید خودرو روند قیمت دلار تقریبا با ثبات است و قرار شده ۱۴۰ هزار خودرو دپو شده در پارکینگ خودروسازان نیز زودتر تکمیل و روانه بازار شوند. آیا این بار قیمت خودرو به این سیگنالهای مثبت واکنش قابل انتظاری نشان خواهد داد؟
افزایش قیمت پراید و پژو
قیمت خودروهای داخلی در روز یکشنبه ۹ آبان با افزایش قیمت خودورهای پراید و پژو همراه بود. قیمت پراید افزایش یافت و تیبا هاچ سقف قیمت خود را شکست.
قیمت خودرو در بازار خودورهای داخلی روز یکشنبه با روند صعودی همراه بود و تعداد زیادی از خودروها افزایش قیمت داشتند.
در گروه خودروهای پراید تنها خودرو پراید ۱۱۱ کاهش قیمت داشت و تمامی مدلهای پراید با روند صعودی قیمت همراه بودند. همچنین گروه تیبا با افزایش قیمت همراه بود. تیبا هاچ بک مدل ۱۴۰۰ به قیمت ۱۶۴ میلیون تومان رسید که سقف قیمتی خود یعنی ۱۶۳ میلیون تومان را شکست و به بالاترین قیمت خود رسید.
پژو ۲۰۶ تیپ دو مدل ۱۴۰۰ به ۲۵۰ میلیون تومان افزایش یافت. همچنین خودروهای ۲۰۷ اتوماتیک در مدلهای مختلف با افزایش قیمت دو تا چهار میلیون توامی همراه بودند.ژو پارس LX مدل ۱۴۰۰ به ۳۲۲ میلیون تومان افزایش یافت.
همچنین خودروهای گروه دنا با افزایش قیمت بازار ۹ آبان را پشت سر گذاشتند.
قیمت خودرو| زمزمه های جدید درباره واردات خودرو
در حالی که متولیان اصلی طرح واردات خودرو در مجلس شورای اسلامی این روزها سکوت پیشه کرده و حرفی از برنامه خود برای رفع ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مربوطه نمیزنند، برخی دیگر از نمایندگان خبر از اصلاح آن میدهند.
طرح آزادسازی واردات خودرو که توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی تهیه شده، از اوایل شهریور بر سر زبانها افتاد و مجلسیها سرانجام یک هفته مانده به پایان تابستان، آن را تصویب کردند. طبق این مصوبه، واردات خودرو مشروط بر اینکه منجر به خروج ارز از کشور نشود، آزاد و قرار شد شورای رقابت مسوولیت تعیین نوع و تعداد خودروهای وارداتی را (هر شش ماه یکبار) بر عهده بگیرد.
این مصوبه برای تایید به شورای نگهبان ارسال شد، با این حال شورا دو ایراد کلی را به آن گرفت. ایراد نخست با منشأ ارز در ارتباط بود و ایراد دوم هم به دستورالعمل اجرایی مربوط میشد. البته هیات عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست کلی نظام نیز ایرادات دیگری را به مصوبه واردات خودرو وارد و آن را در تضاد با اقتصاد مقاومتی دانست. با این حال کارشناسان اعلام کردند اگر مجلس بتواند ایرادات شورای نگهبان را رفع کند، راه برای اجرای مصوبه آزادسازی واردات خودرو باز خواهد شد. هرچند طراحان اصلی مصوبه واردات خودرو، پس از ایرادات شورای نگهبان به مصوبه موردنظر، با اطمینان از رفع آنها صحبت به میان آوردند، اما اخیرا دیگر خبری از اظهارنظر آنها در این مورد نیست، گویی انگیزه و جسارت قبل را برای نهایی کردن مصوبه واردات خودرو ندارند.
به نظر میرسد این موضوع با مسائلی مانند اقتصاد مقاومتی و همچنین ماجرای ممنوعیت ورود لوازمخانگی به کشور در ارتباط است. به عبارت بهتر، به نظر میرسد طراحان اصلی طرح واردات خودرو بابت تعارض این مصوبه با سیاستهای کلی نظام بهویژه اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخل، دچار تردید و بیم شده و مانند گذشته خیلی روی این موضوع مانور نمیدهند. این مساله حتی شائبههایی را مبنی بر مسکوت ماندن مصوبه واردات خودرو ایجاد کرده است. این در حالی است که برخی دیگر از نمایندگان مجلس همچنان روی مصوبه واردات خودرو و رفع ایرادات شورای نگهبان مانور داده و حتی از ارسال قریبالوقوع آن به صحن علنی مجلس جهت رایگیری خبر میدهند. به عنوان مثال، سیدجواد حسینیکیا، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری مجلس - خانه ملت- گفته که طرح ساماندهی صنعت خودرو {با محوریت آزادسازی واردات} در کمیته صنعت کمیسیون صنایع و معادن اصلاح شده و تلاش میشود این طرح طی هفته جاری در کمیسیون صنایع و معادن نهایی و برای بررسی به صحن علنی ارجاع شود. وی با بیان اینکه مصوبه خودرویی مجلس در جلسات آتی کمیسیون صنایع و معادن تعیین تکلیف خواهد شد، افزود: یکی از ایرادات شورای نگهبان به مصوبه ساماندهی صنعت خودرو، منشأ ارز موردنیاز برای واردات خودرو بود که پس از بررسی مقرر شد منشأ ارز مشخص باشد؛ بر این اساس، افرادی میتوانند خودرو وارد کنند که پیش از واردات، منشأ ارز خود را به بانک مرکزی اعلام کرده باشند.
وی همچنین با اشاره به دیگر ایراد شورای نگهبان به مصوبه خودرویی مجلس، توضیح داد: درج عبارت «تصویب سایر مقررات برعهده وزارت صمت است» دیگر ایراد شورای نگهبان بود که مقرر شد برای رفع آن، وزیر صمت دستورالعمل اجرایی این موضوع را ابلاغ کند. نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس این را هم گفته که برای رفع ایراد شورای عالی نظارت بر حسن اجرای سیاستهای کلی نظام به مصوبه واردات خودرو نیز سازوکارهایی اندیشیده شده است.
با توجه به اظهارات وی، احتمال میرود به زودی اصلاحیه مصوبه واردات خودرو روانه صحن علنی مجلس شورای اسلامی شده و به رای گذاشته شود. در صورت رای مثبت نمایندگان به اصلاحیه موردنظر، مصوبه واردات خودرو بار دیگر به شورای نگهبان ارسال خواهد شد تا تاییدیه لازم برای اجرا را بگیرد.